Dodaj do ulubionych

pytanie o tabletki!!

26.12.05, 01:09
na jakiej zasadzie ginekolog dopasowuje kobiecie tabletki hormonalne? chyba
nie robi tego na oko, prawda? :p wobec tego czy wykonuje jakieś badania
hormonalne albo coś w tym stylu?
zamierzam w najbliższym czasie przejść się do ginekologa właśnie w związku z
pigułkami, dlatego pytam.
z góry dzięki za odp. :)
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: pytanie o tabletki!! 26.12.05, 01:19
      polecam forum ANTYKONCEPCJA
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
      albo ZDROWIE KOBIETY
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=216
      • Gość: J@GODA Re: pytanie o tabletki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 11:21
        U mnie to wyglądało tak, że jak mu powiedziałam o co chodzi to on spytał tylko
        ile jestem wstanie na nie miesięcznie wydać i tyle było tego dopasowywania.
        Oczywiście wytłumaczył też jak przyjmować itp.
    • Gość: sg Re: pytanie o tabletki!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.12.05, 12:26
      Wywiad + badanie. Ogólnie przeciwwskazaniem do stosowania doustnej
      antykoncepcji są przypadki raka w rodzinie, palenie papierosów, choroby serca i
      układu krążenia. Wypadałoby też już miesiączkować przynajmniej 7 lat (ale znam
      i 16stki którym przepisano tabletki, więc nie problem, jeśli jesteś młodsza).

Potem przepisze Ci jakieś tabletki i w zależności od tego, jakie problemy
      wystąpią, będzie dobierać Ci inne. Ja trafiłam od razu na idealne dla mnie,
      więc może Ty też będziesz miała szczęście:)

Robienie badań hormonalnych przed przepisaniem tabletek to jakaś gigantyczna
      bzdura. Chyba że za pieniądze pacjentki. Bo nie ma potrzeby żeby zdrowej młodej
      kobiecie robić takie drogie badania bez żadnego powodu, sam fakt że zamierza
      brać pigułki nei jest powodem wykonywania takich badań.
      • Gość: taki jeden Re: pytanie o tabletki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 12:27
        tempe suki ......ginekolog pobiera sluz i robi badania....
        • agatka_to_ja Re: pytanie o tabletki!! 26.12.05, 16:34
          spieprzaj debilu!
          i naucz sie polskiego - Tępy kretynie !!!!!
        • Gość: sfv Re: pytanie o tabletki!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.12.05, 21:43
          Moze cie to zszokuje, twardzielu, ale badanie o ktorym mowisz to sie nazywa
          cytologia i do czego innego sluzy, tepy frajerze.
    • Gość: do taki jeden Re: pytanie o tabletki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 12:28
      Uuuuu ktos chyba prezentu nie dostał od samego rana taki zły
      • anusia202 Re: pytanie o tabletki!! 26.12.05, 18:29
        mnie ginekolozka powiedziała z robienie badan to bzdura i ze robi sie je w
        momencie jak cos jest nie tak. Ja brałam 2 lata mercilon, ale niestety zaczely
        mi bardzo wypadac wlosy i mialam jeszcze inne dolegliwośći, no wiec poszłam do
        niej pytac co dalej, to powiedziala zeby przerwac branie na 3 miechy, ciekawe
        co tym razem raczy mi powiedziec i czy skieruje na jakies badania czy znow w
        ciemno przepisze jakies tabletki.
    • Gość: vef Re: pytanie o tabletki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:07
      Zależ głównie od powiązań lekarza z wytwórcami i systemem dystrybucji
      • Gość: aga Re: pytanie o tabletki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:12
        kiedy mi lekarka perzepisywala tabletki wygladalo to tak jak ktos juz wyzej
        pisal - ile moge wydac i wytlumaczyla jak brac... pierwsza cytologie zrobila po
        5 miesiacach brania :| o badaniach hormonalnych czy probach watrobowych nawet
        nie wspomniala... a lat mam 18... zero problemow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka