Dodaj do ulubionych

Objawy choroby. Pomóżcie

27.01.06, 12:18
Czy ktoś z was wie jakie sa objawy cukrzycy? Proszę o poważne potraktowanie
tego wątku!
Obserwuj wątek
    • Gość: pola Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:24
      ciągle chce się pić, senność, pogorszenie wzroku, chudnięcie...ale to zależy od
      rodzaju cukrzycy więc jesli masz jakieś obawy to najlepiej zwróć się do lekarza,
      po co się stresować zawczasu!!!
    • Gość: Werka Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.pool8546.interbusiness.it 27.01.06, 12:30
      www.cukrzyca.info.pl/pacjent/abc_cukrzycy/article/253.html
    • Gość: mpingo Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:34
      Główne objawy:

wzmożone pragnienie
      zwiększone oddawanie moczu
      zwiększony apetyt i utrata masy ciała (szczególnie w cukrzycy typu pierwszego)
      zaburzenia widzenia
      nawracające zakażenia

Polu, ale dlaczego tu ? Przecież masz google a tam:
      tinyurl.com/8sdqg
      cukrzyca.webpark.pl/objawy.html
      bardziej szczegółowo tu: www.przychodnia.pl/cukrzyca/index2.php3?t=2
      Towarzystwo diabetologiczne: www.cukrzyca.info.pl/
      • Gość: Pola Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:41
        he he chyba coś Ci się pomyliło, bo nie ja jestem autorką listu:) Pozdawiam
        cieplutko!!!
        • Gość: mpingo Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:52
          Faktycznie to madmoiselle Coco. Całuski :)
        • coco-mademoiselle Re: Objawy choroby. Pomóżcie 27.01.06, 12:53
          Chciałam sie zapytac o objawy, bo wypijam bardzo duzo płynów dziennie (o wiele
          wiele wiecej niz kiedys) i w zwiazku z tym wydalam wiecej moczu. Robie sie to
          wręcz uciażliwe dla mnie :(. Ale nie zauważylam takich objawów jak chudniecie,
          senność, infekcje. Moze rzeczywiście powinnam wybrac sie do lekarza... Dziekuje
          za wszelkie porady :)
          • Gość: Pola Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:57
            Pewnie ma to związek z suchym powietrzem, wiele osób tak ma. Szczególnie teraz w
            zimie jak jest okres grzewczy - pomyśl o tym! Pozdrawiam!
          • ruskie_pierogi85 Re: Objawy choroby. Pomóżcie 27.01.06, 14:47
            wiesz...
            ja podejrzewałam cukrzycę u siebie (objawy + obciążenie rodzinne, heh).
            poszłam do pani doktor po skierowanie na analizy, cukier wyszedł mi coś koło
            127 (mam 21 lat, nie mam nadwagi, nie jem cukru prawie wcale), a pani doktor
            powiedziała, że 'wszystko w porządku". na moje stanowcze "no chyba nie
            sądzę" ;P w końcu dała mi kolejne skierowania, badania powtarzałam co 2
            tygodnie, a w końcu zrezygnowała i dała mi skierowanie na tzw. krzywą cukrową.
            badanie obrzydliwe (wypijasz szklankę zimnej w wody, w której rozpuszcza się
            duuużo czystej glukozy, badają Ci poziom cukru w odstępach czasowych), ale u
            mnie ostatecznie pokazało, że cukrzycy jednak nie mam. dlatego jeśli masz
            jakiekolwiek podejrzenia, to biegusiem do lekara. albo się uspokoisz, albo
            zaczniesz się leczyć. a im szybciej, tym lepiej, heh.
            pozdrawiam :)
            • Gość: coco-mademoiselle Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.eia.pl 27.01.06, 14:58
              Dziekuje Ci bardzo za porade! :)
              Obawiam sie cukrzycy ze wzgledu na to ze bardzo zle sie odzywiam, jem
              praktycznie same słodycze i "fastfoody"
              • ruskie_pierogi85 Re: Objawy choroby. Pomóżcie 27.01.06, 15:17
                oj, to tym bardziej powinnaś się udać do lekarza.
                jeżeli jesteś zdrowa (czego Ci serdecznie życzę!), to przynajmniej trochę się
                przestraszysz i zmienisz nawyki żywieniowe ;)
                co Ci z resztą tylko na zdrowie wyjdzie :)
                wszystkiego dobrego!
                • Gość: waldek1610 Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.va-ashburn0.sa.earthlink.net 22.02.06, 11:58
                  cukrzyca jest dziedziczna ,szczegolnie po dziadkach i rodzicach
    • lala9999 Re: Objawy choroby. Pomóżcie 22.02.06, 23:43
      szybka utrata wagi, świąd okolic intymnych, czeste oddawanie moczu, to tylko
      niektóre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka