Dodaj do ulubionych

Gastroskopia!

03.04.06, 13:26
W środę będę miała gastroskopię strasznie sie boję tego badania bo dużo sie
nasłuchałam , czy ktoś z Was miał robione to badanie ? i czy rzeczywiście jest
takie straszne ?

PS : Gruba jest ta rura co wkładaja do przełyku ? :):)
Obserwuj wątek
    • czekoladka_84 Re: Gastroskopia! 03.04.06, 13:28
      Nie znieczulają? :/
      • Gość: motylek2127 Re: Gastroskopia! IP: *.streamcn.pl 03.04.06, 13:31
        Podobno znieczulają tzn musisz popić jakiś płyn i on niby ma znieczulić ale
        słyszałam ,że ten płyn nic nie daje ...dlatego właśnie pytam jak to jest ...
    • Gość: andrewspot Re: Gastroskopia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:36
      Osobiście nie doświadczyłem tej watpliwej przyjemności, ale moja babcia
      przechodziła przez to trzy razy.Niestety badanie to nie należy do super-
      relaksujących.Babcia wspomina to strasznie.Ponoć cały czas chciało jej sie
      wymiotować.Ale nie martw się. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia będzisz musiała
      przez to przejść.Chyba da sie przeżyć.Babcia ma sie świetnie, więc myślę że i
      Ty dasz radę. Powodzenia.:)Z pozdrowieniami, Andrzej.
      • Gość: motylek2127 Re: Gastroskopia! IP: *.streamcn.pl 03.04.06, 13:44
        Dzięki Andrzejku za dobre słowa , dobry duszek z Ciebie :)
    • 1jujka1 Re: Gastroskopia! 03.04.06, 14:00
      Nic sie nie martw, glowa do gory. Mam znajomego ktory co 2 miesiace ma takie
      badanie i powiedzial ze za pierwszym razem byl troszke zestresowany, bo
      nasluchal sie jakie to okropne itd. Ale teraz powiedzial ze jak idzie to
      poprostu nie mysli o tym co ma byc tylko "wchodzi polykarurke i wychodz"
    • agatka_to_ja Re: Gastroskopia! 03.04.06, 14:15
      serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51214,950100.html
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=7934414&s=0
    • Gość: euralia Re: Gastroskopia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:08
      Hej
      ja mialam gastroskopie nic przyjemnego i zalezy przez ktory otwor hihi ja mialam
      to szczescie ze przez gardlo :P:P:P no ogolnie to tak musisz byc rozluzniona bo
      ja sie strasznie denerwowalam za 1 razem wylam jak opentana i gardlo mi sie
      zacisnelo i troche bolalo oczywiscie dostajasz znieczulenie takim czyms pryskaja
      jak u dentysty mniej wiecej :P:P:P no i musisz polykac ta rurke co ciezko idzie
      bo cie na wymioty zbiera ale nie boli jak szlam 2 raz i juz sie tak nie
      denerwowalam to prawie nie bolalo tylko jest ni przyjemne rurka nie jest taka
      gruba nie wiem moze 1,5 do 2 cm srednicy no napewno nie jak rura od odkurzacza
      hihi tak czy siak najgorsze jest wyciaganie ale szybko idzie heh no i najlepiej
      nie planuj nic na ten dzien bo wszystko bedzie w srodku podraznione i bedzie
      troche bolalo jak znieczulenie minie tzn zle sie bedzie lykac i wogole tak ze
      najlepiej zostac w domu isc spac i przeczekac.I pamietaj im mniej sie bedziesz
      denerwowac tym mniej bedzie bolalo bo jak sie rozluznisz to gladko pojdzie a jak
      sie spinasz to jest gorzej.Nic sie nie martw to tylko chwila pozdrawiam papa
      • Gość: biedronka Re: Gastroskopia! IP: *.chello.pl 04.04.06, 09:18
        gastroskopia jest tylko przez jeden otwór (przez buzie, gardło czy jak by to
        nazwac)a przez odbyt juz sie inaczej nazywa
    • Gość: euralia Re: Gastroskopia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:10
      a no widzisz maja tylko do 12 mm tak ze troche przesadzilam z ta srednica ale
      tez sie troche denerwowalam :P:P:P no to nie jest tak zle 3M sie papa
    • Gość: Artur Przezywacz Re: Gastroskopia! IP: 195.69.82.* 04.04.06, 03:39
      > PS : Gruba jest ta rura co wkładaja do przełyku ? :):)

Zalezy od wykonujacego zabieg
    • renebenay Re: Gastroskopia! 04.04.06, 15:34
      Najpierw usta i przelyk Ci spryskaja plynem abys nie miala spazmow i potem
      polykasz waz grubosci kciuka,mozesz miec wymioty ale mimo wszystko nie jest tak
      zle.Gastroskopia odbywa sie poprzez usta a endoskopia poprzez odbyt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka