doreen2 05.04.06, 11:35 nie jestem jakąś starą moherową klapzdrą, rozumiem, że nie wszyscy muszą umieć pisać i znać polską ortografię, ale niektórych postów po prostu nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrewspot Re: pisownia na forach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:56 Mam ten sam problem.To żalosne,że tak wielu Polaków nie potrafi poprawnie posługiwać się ojczystym językiem.Właściwa budowa zdań, interpunkcja to dla niektorych tylko pustobrzmiące hasła.Szok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: pisownia na forach 05.04.06, 13:36 ech, a podobno to ja jestem upierdliwa w czepianiu sie ortografii :)))) uwielbiam te wszystkie "blądynki", "ja rozumie", "dopuki", "perfum", "kontrol" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrewspot Re: pisownia na forach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:18 Widzę, że tylko nieliczni pojęli wątek.Czyżby strach?Chwała Agatce za to, że zawsze wytyka błędy. Może się niektórzy nauczą pisać, a mnie przestanie "zalewać krew".Pozdrawiam Agatkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doreen2 Re: pisownia na forach IP: *.marquard.pl / *.marquard.pl 05.04.06, 15:34 Błędy jakoś zniosę. Ale ten szał dysleksji? Albo to rzeczywiście jakaś plaga albo ludzie po prostu za szybko piszą i przy tym nie myślą. *** Bldy jkos znioseale ten szau dyslekci... tak to mniej więcej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: pisownia na forach 05.04.06, 18:48 Gość portalu: doreen2 napisał(a): > Błędy jakoś zniosę. Ale ten szał dysleksji? no wiesz doreen, dysleksja jest teraz "trendy" tudzież "jazzy" ;) kiedys sie mówiło - głąb, nieuk, leń, a teraz - dyslektyk... PRAWDZIWYCH dyslektyków przepraszam - nie neguje, ze to choroba i u wielu osob to prawda.. ale u innych to po prostu lenistwo i zaniedbanie fragmentu edukacji dotyczącego nauki ortografii... a poza tym - nawet jak ktos ma problemy z ortografia to co za problem wpisywac to w WOrda, ktory POKAZUJE BŁĘDY, a potem kopiowac poprawiony tekst na forum... ale to wymaga pewnego wysiłku. A po co sie męczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ranita87 Re: pisownia na forach 05.04.06, 15:32 brawo za wątek, tylko nie wiem czy jest brane pod uwage ze jezyk internetu uzywany na czatach czy forach itp. ma troche inne zasady niz ten z ksiazek czy nawet mowiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doreen2 Re: pisownia na forach IP: *.marquard.pl / *.marquard.pl 05.04.06, 15:35 naprawdę? no co ty? nie wiedzialam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ranita87 Re: pisownia na forach 05.04.06, 15:37 z poprzednia twoja wypowiedzia sie zgodze ludzi na prawde nie uwazaja na pisownie i jak pisza. byle im to w nawyk nie weszlo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doreen2 Re: pisownia na forach IP: *.marquard.pl / *.marquard.pl 05.04.06, 15:52 Obawiam się, że rośnie pokolenie tumanów. Odpowiedz Link Zgłoś