12.06.06, 18:48
Rzadko bywam na forum,ale czasami przeglądam sobie Wasze posty lub szukam
konkretnych informacji(choć trudno je znaleźć wśród Waszych codziennych
przekomarzanek) i bardzo rozsmiesza mnie ostatnio postawa waldka1610. Nie
moge nadziwić sie jakiż on jest wspaniały, przystojny, wyzwolony,
doświadczony i w ogóle świadomy siebie, swej wartości i inteligencji.
Calkowity ideał kosmopolity!!!Waldku, skoro jestes ideałem, to dziwię się,
dlaczego całymi dniami przesiadujesz na forum i niemal każdy post roi sie od
Twych wypowiedzi.Każdy zarzut w Twoją stronę negujesz i zastępujesz
przeciwnym biegunem, uwierz nie ma ludzi doskonałych. Pewnie napiszesz,ze
wcale sie za takiego nie masz,ale Twoje wypowiedzi, które aż blagają, aby być
rozumiane jako super elokwentne mówia same za siebie, a mówią pewnie niestety
nie to jakim jesteś,ale jakim chciałbyś być. Nie chce tu prowadzić żadnej
wojny ani nic w tym stylu, tylko wyrażam swoją opinię. Bo jesteś na
najlepszej drodze, by pokazać wszystkim, którzy należą do tego forum, że
Twoja wiedza, doświadczenie, obycie, seksualne podboje, zakrawające wręcz tu
na rewolucję, to tylko wirtualne wydarzenia, bądź epizody urojone w Twojej
głowie. Być może się mylę, ale wierz mi, jestem nowowczesną młoda kobietą, i
nie chciałabym mieć do czynienia z takim facetem jak Ty i, czy dojdzie to do
Ciebie, czy nie, wiele moich znajomych, róznież nie (i nie jesteśmy bandą
zakompleksionych, feministycznych panienek z krótkimi włosami, ale normalnymi
kobietami, które cenią kulturalne interakcje męsko- damskie), trochę
samokrytyki człowieku!!!
Obserwuj wątek
    • bluefoto Re: Waldi 12.06.06, 19:19
      Przeczówam że on tu w końcu wejdzie, coś napisze w ramach odpowiedzi i znowu
      się zacznie jazda..
      • iw78 Re: Waldi 12.06.06, 19:21
        Tylko przeczuwasz? Ja jestem tego pewna :)Wiesz, zamieniłabym się z nimi
        pracą :)
        • bluefoto Re: Waldi 12.06.06, 19:26
          Hehehe ;D
          Już odpisałem i proszę Cię zastanów się nad nową pracą. W liście napisałem co o
          tym myślę...
          • iw78 Re: Waldi 12.06.06, 19:37
            hi hi też odpisałam...moze do połnocy dojdzie :P:P
    • waldek1610 Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 12.06.06, 23:24
      To smieszne co mowisz. Wedlug Ciebie bycie "pewnym siebie" i swiadomym wlasnej
      wartosci jest czyms karygodnym? Nie moge nigdy takiej postawy zrozumiec. Prawie
      polowe wlasnego zycia spedzilem za granica i musze Ci powiedziec ze swiadomosc
      wlasniej wartosci jest czyms bardzo waznym, bo bez tego nie ma mozliwosci
      rozwoju osobistego, oraz osiagniecia sukcesu.

Wlasnie twoja postawa to jest to co najbardziej irytuje mnie w zachowniu wielu
      ludzi w Polsce, otoz oni nieznosza gdy inni sa pewni siebie. FAkt ze Ty wolisz
      interakcje z ludzmi ktorzy sa wystraszeni i daja sie manipulowac... to jedynie
      twoj problem, i byc moze wskazuje na twoje niskie ego:)

Byc moze gdyby Polska reprezentacja pilkarska byla bardziej pewna wlasnej
      wartosci, i nie ogladala by sie do tylu, byc moze teraz jako Polak nie
      musialbym sie za naszych pilkarzy swtydzic.

Ludzie wiecej pewnosci siebie. Prosze Ciebie powiedz mi kto kiedykolwiek
      powiedzial ze czlowiek powinien byc skromnym???

PS. Odnosnie twojego pytania o moj czas spedzony na forum; Mam biurowa prace, i
      duzo czasu wolnego ktory czesto poswiecam na tym czy innym forum :)

• neskafe Re: Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 12.06.06, 23:49
        Waldek co Ty chrzanisz?Pczeczytaj dokladniej pierwszy post,bo poprzednio chyba
        o tym zapomniales.
        Bzdury piszesz.
        • waldek1610 Re: Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 13.06.06, 00:02
          Neska,
          Wiem dokladnie na jaki post odpisuje, a ze nie odpowiadam w sposob jaki ty
          sobie by zyczylas, to trudno :)

Co, pewnie oczekiwalas ze bede sie tlumaczyl i przepraszal za swoja pewnosc
          siebie :)? Swoja droga to nawet dobrze ze nasza nowa forumowiczana rozpoczela
          dyskusje, tylko ze ona ma odwrotny skutek niz ten zamierzony, bo jasno pokazuje
          ze w Polsce ludzi irytuja osoby ktore sa otwarte, szczere oraz nie zwazaja
          zbytnio co o nich sadza inni, nie zwazaja na zadne konwenanse, i kieruja sie
          jedynie zdrowym rozsadkiem.
          • neskafe Re: Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 13.06.06, 00:10
            oj nie Waldi,nie o to chodzi.
            > Co, pewnie oczekiwalas ze bede sie tlumaczyl i przepraszal za swoja pewnosc
            > siebie :)?
            Po piersze- skad Ci takie cos przyszlo do glowy?Przepraszac za pewnosc siebie?
            Człowieku ubzdurales sobie,ze ludzi zazdroszcza Ci owej pewnosci siebie,że nie
            lubią tego bo sami sa zakompleksionymi ,niepewnymi siebie istotkami.Nic
            badrziej mylnego.I wlasnie dlatego nie zrozumiales chyba postu.CHodzilo
            zupelnie o co innego,no ale co tu Ci tu tlumaczyc,skoro Ty i tak uprzesz sie
            przy swoim.

> ze w Polsce ludzi irytuja osoby ktore sa otwarte, szczere oraz nie zwazaja
            > zbytnio co o nich sadza inni,

Nonsens do potęgi.Poza tym skąd Ty mozesz wiedziec jacy są ludzie w
            Polsce,skoro tu nie
            mieszkasz???????????????????????????????????????????????????????????????????????
            ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
            ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
            ?????????
            • elamodela Re: Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 13.06.06, 00:24
              1. Do Neski:
              Nie ma sensu kłócić się z Waldkiem, bo choć o sobie myśli że jest otwarty, w
              życiu nie widziałam, żeby przenanalizował czyjeś argumenty, z reguły tłumaczy
              je sobie tak, żeby mu pasowało, odwracając często kota ogonem:D
              2. Co do pewności siebie:
              Chyba jest RÓŻNICA między pewnością siebie a uważaniem siebie za niepodważalną
              alfę i omegę??
              3. Co do Polski:
              Właśnie dlatego, ze tyle ludzi w NASZYM pięknym kraju ma jakieś swoje zdanie,
              ośmielają się na tym forum właśnie tysiące razy nie zgadzać z Waldemarem. Jak
              widać ze skutkiem oskarżenia o zacofanie i kompleksy..;/
              4. Co do głównego bohatera:
              U NAS w Polsce mówi się:
              >> Najwięcej ryczy krowa, co najmniej mleka daje
              >> Najwięcej szczeka pies, co nie gryzie
              >> Najwiecej gada ten, co nic nie robi... :D
              • waldek1610 Re: Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 13.06.06, 00:45
                elamodela napisała:

> U NAS w Polsce mówi się:
                > >> Najwięcej ryczy krowa, co najmniej mleka daje

Czyli; ta polska falszywa skromnosc, a reklama to co? Moze PepsiCo albo Coca-
                Cola Company wedlug Ciebie produkuja malo i tylko duzo gadaja? Bzdury!

> >> Najwięcej szczeka pies, co nie gryzie

Czyli; wolicie ludzi ktorzy sa cicho, i sie nie wywyzszaja, bo wtedy jest
                wiecej miejsca dla was na gorze :)

> >> Najwiecej gada ten, co nic nie robi... :D

Z tym, sie musze zgodzic, jestem na forum bo mam swietna prace, duzo czasu moge
                spedzic na tym forum bo nic nie robie (w pracy) :)

No coz, Polska zajmuje ledwo 0.2% ogolo powierzchni ladowych naszego globu,
                wiec chyba nie mozna sie kierowac jedynie Polskimi standartami.

W USA natomiast;
                > Najwieksze znaczenie ma ten kogo najbardziej slychac,
                > Promocja jest tak samo wazna jak proces tworczy.
                > Najwiecej gada ten ktory ma na to czas, pieniadze :)
                • elamodela Re: Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 13.06.06, 01:16
                  Chodziło mi o to głównie, ze jeśli facet mówi o seksie, to znaczy że głownie
                  MÓWI. Czy Ty np. zdradziłeś w końcu tą swoją kochającą żonę??
                  • waldek1610 Re: Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 14.06.06, 00:37
                    Mylisz sie Ela, jesli lubisz nowosci w modzie kobiecej to na pewno rowniez
                    lubisz paplac z kolezankami o ciuchach, kosmetykach itd. Z seksem u mezczyzn
                    jest tak samo, nie bez powodu mowi sie ze facet ma dwa orgazmy; pierwszy gdzy
                    kocha sie z partnerka, drugi gdu opowiada o tym kolegom z pracy :)

Narazie nie zdradzilem zony, bo to nie jest moim priorytetem, nie jestem
                    zdesperowany, ale ciesze sie ze nie bede sie musial tlumaczyc mojej zonie gdy
                    nadarzy sie okazja, bo zona nie tylko zaakceptowala lecz zupelnie zrozumiala
                    moje podejscie do spraw seksu. Chodzi o to ze seks dla mnie to seks, a milosc
                    to milosc.

Gdy bedzie okazja i spotkam jakas atrakcyjna kobiete w moim typie, i ona bedzie
                    mna zainteresowana to na pewno pojdziemy razem do lozka, ale zone juz mam wiec
                    nie mam zamiarow angazowac sie emocjonalni, a seks bardzo lubie i wystarczylo
                    by dla wielu kochanek, bo temperament mam dosc nieograniczony, jak Julio
                    Iglesias albo cos w tym stylu :)
                    • elamodela Re: Skromnosc nie jest zawsze cecha pozytywna :) 14.06.06, 16:35
                      Eche.. Tylko lepiej uważaj, żebyś jednak później nie przeżywał tego romansu jak
                      tej japońskiej dziweczki, bo zamiast jak julio iglesias skończysz jak.. no nie
                      wiem jak.. w każdym razie jakoś nieciekawie.
              • zbuntowany_aniol2 to prawda w Polsce ludziom brakuje pewnosci siebi 14.06.06, 22:52
                • waldek1610 Re: to prawda w Polsce ludziom brakuje pewnosci s 15.06.06, 12:45
                  naprzyklad Polskiej pilkarskej druzynie narodowej :)
                  • zbuntowany_aniol2 Re: to prawda w Polsce ludziom brakuje pewnosci s 15.06.06, 12:51
                    ujme to tak...brakuje pewnosci siebie Polakom...a wyrozniajacym sie sposrod
                    tlumu zazdroszcza i probuja utemperowac:) Polska jest jeszcze bardzo zacofanym
                    krajem trudno jest sie wybic i odniesc sukces.a co do naszej druzyny
                    pilkarskiej to..bez komentarza..pozdrawiam:)
                    • waldek1610 Re: to prawda w Polsce ludziom brakuje pewnosci s 15.06.06, 12:55
                      wlasnie sprobuj sie wybic ponad przecietnosc, to Agatka i inni zaraz beda
                      Ciebie teperowac i sciagac spowrotem na Ziemie, podobno dla "twojego dobra" :)
                      • agatka_to_ja Re: to prawda w Polsce ludziom brakuje pewnosci s 15.06.06, 13:00
                        mozde powiesz komitku, ze wybiles ponad przecietnosc??????

buahahahahahahahahaha

ja bardzo szanuje ludzi, ktorazy cos soba reprezentują, ktorzy są wyjątkowi i
                        ktorzy sie wybili....

ale ty sie do nich nie zaliczasz
                        • waldek1610 Re: to prawda w Polsce ludziom brakuje pewnosci s 15.06.06, 13:05
                          Agatka,
                          Nie mam potrzeby weryfikowac moich dokonan, pytajac sie Ciebie o zdanie.
                          Siedzisz w Polsce i wlasnie dlatego jestes zle nastawiona do mnie, bo wydaje
                          sie tobie ze mowiac o sobie automatycznie sie wywyzszam. To co mam udawac ze
                          zyje mi sie jak na Ukrainie jesli tak nie jest :)?
                          • agatka_to_ja Re: to prawda w Polsce ludziom brakuje pewnosci s 15.06.06, 13:08
                            a niech ci sie powodz rewelacyjnie!

ale nie obrazaj Polaków i Polek !!!!!!!
                            a robisz to notorycznie!!!!!!

tak trudno to zrozumiec??????????

a zx tego, ze siedze w Polsce - jestem dumna :) i nas pewno nie czyni mnie to
                            zazdrosną o twoją hamerykanską emigrację... mozesz sobie siedziec nawet na
                            Grenlandii albo w Arabii Saudyjskiej! Mozsesz byc szejkiem z haremem i oplywac
                            w złoto.. ale NIC CI NIE DAJE PRAWA OBRAAZANIA POLAKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: gwiazdka69 Re: to prawda w Polsce ludziom brakuje pewnosci s IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.06.06, 13:10
                            co ta zazdrosc robi z czlowiekiem...
    • zeberdee24 Re: Waldi 13.06.06, 00:27
      Waldek to lamus:)
    • thatswhatineed Re: Waldi 13.06.06, 10:35
      No i widzisz supermanie, znowu przyczepiłeś się w moim poście do jednego wątku,
      jakim jest pewność siebie i jeszcze, jak zwykle go nie zrozumiałeś.Naprawdę nie
      mam nic przeciwko pewności siebie, co więcej sama taka jestem, ale , w
      przeciwieństwie do Ciebie, widzę różnicę pomiędzy pewnością i świadomością
      siebie, a głupim i bezpodstawnym wywyższaniem własnej osoby.W jednym masz
      rację, ludzie nie lubią osobników nieskromnych, to nie zgadza sie z ich chęcia
      do porównań społecznych, o tym mówi psychologia,ale wiele z nas potrafi wyjść
      poza to. Ale oczywiście, Twoim zdaniem, takich ludzi w Polsce, zacofanym kraju
      III świata, nie ma.Gdybys tylko chciał coś poczytać, pewnie dowiedziałbyś się,
      że dobry manipulator, zawsze osiągnie swój cel,a pewność siebie osoby
      manipulowanej nie ma tu nic do rzeczy.Powiedz mi jedno drogi Waldku, skoro tak
      chwalisz sobie standardy amerykańskiego świata, po co wybierasz sobie polskie
      forum, skoro widzisz wielką rozbieżność pomiędzy życiem tu i tam?Chcesz pokazać
      nam, jacy jesteśmy prymitywni w porównaniu z takim światowcem, jak Ty?I jeszcze
      ostatnia sprawa, jak to się stało, że taki Królewicz jak Ty, wylądował na
      nudnej posadce w biurze,gdzie cały dzień przesiaduje na forum, chyba nie
      powiesz mi, że każdy z nas uważałby (chociażby tu w Polsce)że ma super pracę,
      gdyby mógł cały dzień siedzieć na forum, mi nudzi się już po 15 minutach,
      sorry,ale wole bezpośredni kontakt z ludźmi. A gdzie, drogi Waldku, polot,
      gdzie pasja, tego w Ameryce nie ma????
      • waldek1610 Re: Waldi 14.06.06, 00:27
        Czesc!
        Wiesz, ja nie wiem co wy macie z tym ciaglym zwracaniem uwagi " o rozumieniu,
        co sie do mnie mowi". Oczywiscie, czytam uwaznie wasze posty co nie znaczy ze
        mam poddawac sie manipulacyjnemu sposobowi dyskusji, narzucownej przez innych.

Przewodnia mysla twojego postu jest; "Powiedz nam Waldek dlaczego jestes, taki
        zarozumialy, swtydz sie i przepros" :) Problem w tym ze ja nie zyje wedlug
        twoich zasad, najwyrazniej mam zupelnie inne idealy i podejscie do zycia, wiec
        nie mam zamiaru przepraszac Ciebie za to jaki jestem :)

Polskie forum wybieram dlatego zeby cwiczyc moj jezyk polski, bo na codzien
        mowie glownie po angielsku, wiec to jest taka odskocznia dla mnie, gdzie moge
        oderwac sie na chwile od anglosaskiej kultury.

Mysle ze posada w biurze, nie jest powodem do wstydu biorac pod uwage ze
        wychowalem sie w Polsce, wiec potrafie docenic na przyklad to ze nie musze
        pracowac fizycznie. Pozatym w mojej pracy oprocz Amerykanow jest wiele
        (wyksztalconych)osob z Bliskiego Wschodu, Indi, Rosji i wielu z nich ciagle
        widze ze robia dokladnie to samo co ja, odwiedzaja strony internetowe ze swoich
        rodzimych krajow, choc sa doskonale zasymilowani w USA. Tutaj lgnie w gruzach
        mit o tym ze ludzie ktorzy dobrze sie asymiluja w nowej ojczyznie powinni
        zapominiec o swojej kulturze, z dniem wyjazdu z kraju.

Wracajac do "polotu i pasji" o braku ktorej wspomnialas, to musze Ciebie bardzo
        rozczarowac; jestem artysta malarzem, choc nadal jestem amatorem, to maluje
        sporo i sprzedaje coraz wiecej, czesto chodzimy na koncerty muzyki powaznej,
        filharmoni i teatru.

A na nude w zyciu tez nie moge narzekac bo doswiadczylem wiele, ze wspomne o US
        Marines, pracy w polcji, oraz dlugimi pobytami w Japoni oraz Koreii. Pewnie
        znow uznasz to za chwalenie sie z mojej strony, ale coz, supermenem nie jestem,
        jak sugerujesz, ale moje doswiadczenia sa dosc urozmaicone, i na pewno nie
        jestem nudziarzem :)

Nie wiem dlaczego nazywasz mnie Krolewiczem, jestem normalnym facetem ktory
        potrafi cieszyc sie i korzystac z zycia, i nie ogloda sie na innych. Tobie
        proponuje zrobic to samo :) Pozdrawiam!

• Gość: t Re: Waldi IP: *.icpnet.pl 13.06.06, 11:48
      waldek jest człowiekiem niereformowalnym więc nie ma co mu tłumaczyć. Autor
      postu nie mówił nic o tym, że jest zakompleksiony a on ni z gruchy ni z
      pietruchy o tym. A co do zdradzania żony to raczej w to wątpie przecież USA to
      kraina grubasów. Nie dziwie się, że się chajtnął z polką.
      • Gość: gosciu Re: Waldi IP: 80.48.227.* 13.06.06, 17:52
        ale ja nie rozumiem tu czegos...w koncu kazdy ma prawo do wyrazania swojego
        zdania i swoich poglodow,wiec dlaczego sie czepiacie jednego z wielu
        forumowiczow?? ...
        z drugiej strony,to ze ze Waldek wzbudza takie emocje,hehe.. kontrowersje i
        jest tematem oddzielnych watkow dowodzi ze jest naprawde nieprzecietna osoba

POZDRAWIAM
        • viviannaa Re: Waldi 13.06.06, 18:45
          Ja nie moge tylko jednego zrozumiec.Czytajac posty Waldka,w ktorych to on pisze
          jak bardzo go zona kocha jednoczesnie akceptujac jego kochanki i
          niezobowiazujacy sex.Pytam sie jaka zakochana kobieta pozwoli swojemu facetowi
          na takie cos?Waldek twierdzi,ze jego piekna zona nie jest wcale zazdrosna o
          jego kontakty z innymi kobietami i na dodatek jest wpatrzona w niego.To jest
          jakies chore.Przeciez kazdy niezaleznie od plci nie chce sie dzielic ukochana
          osoba.Tego wlasnie nie rozumiem.
        • neskafe Re: Waldi 13.06.06, 19:01
          Gosciu powiedz mi,jak dlugo jestes na tym forum?Moze niedawno,bo gdybys był tu
          juz od dluzzego czasu,zrozumialbys o co nam chodzi.Ok,kazdy ma prawo do
          wyrazania swoich pogladow ,ale bez przesady.Waldek zrobil to juz dawno temu,a
          teraz non stop papla bezsensownie o tym.Nawet nie jest to tyle,co wyrazanie
          swoich pogladow ,ale wmawianie innym,iz to one powinny byc na piedestale
          wszystkich ludzi,bo przeciez Waldi zwiedzil tyle globu,jest tak obytym w
          towarzystwie,inteligentym i wyksztalconym człowiekem,iż nikt nie ma prawa
          podważac tych pogladów,a on sam jest nieomylny.Poza tym,gdyby ktos np.mowil ,że
          Twoja matka robi niewiadomo co<wiesz o co mi chodzi>,tolerowalbys to?Przeciez
          byloby to tylko wyraznie swoich pogladow...a w przypadku,gdy Waldek mowi jzcy
          to Polacy sa ( tu wstaw wszystkie epitety,które on uzywa),jest to obraza a ja
          tego,nie tylko ja,tolerowac nie będę.

> z drugiej strony,to ze ze Waldek wzbudza takie emocje,hehe.. kontrowersje i
          > jest tematem oddzielnych watkow dowodzi ze jest naprawde nieprzecietna osoba

Nieprzecietna moze i jest ale na pewno nie na pozytywny sposob.

P.S nie "poglondow",tylko "poglądów"

Pozdrawiam.
          • Gość: gosciu Re: Waldi IP: 80.48.227.* 15.06.06, 23:10
            tak masz racje nie jestem stalym bywalcem tego forum,jednak tyle na ile
            zdazylem przeczytac moge miec na pewno swoje opinie,odczucia i zdanie.

Nawet nie jest to tyle,co wyrazanie
            > swoich pogladow ,ale wmawianie innym,iz to one powinny byc na piedestale
            > wszystkich ludzi

jezeli tak to odczuwasz i rozumiesz to juz chyba Twoj problem

Poza tym,gdyby ktos np.mowil ,że
            >
            > Twoja matka robi niewiadomo co<wiesz o co mi chodzi>,tolerowalbys to?
            a co mi do tego co robi/la jego matka ?!?

> P.S nie "poglondow",tylko "poglądów"
            Ty sie przyczepilas do mojego "o" zamiast "a" to ja "zlapie Ci za literke" :ja
            nie napisalem poglondow tylko poglodow.....

POZDRAWIAM
    • Gość: A. Re: Waldi IP: *.chello.pl 14.06.06, 14:11
      A we mnie Waldek budzi sympatię chociaż właściwie nigdy się z nim nie zgadzam.
      Tym lepiej, bo po co mam czytać coś, co sama myślę? Ma swoje opinie, co zawsze
      się ceni. A że dziwne (IMO) albo oparte nie wiadomo na czym, delikatnie mówiąc,
      to inna sprawa. Może dlatego go lubię, że nie jest agresywny? Zastrzegam, że na
      forum wchodzę sporadycznie i jak mi ktoś teraz wyciągnie jakieś kościotrupy z
      waldkowej szafy to... no, może zmienię zdanie...
    • gwiazdka69 Re: Waldi 14.06.06, 14:49
      a ja tam do niego nic nie mam.. po prostu bawi mnie to jego samouwielbienie :)
      i te jego odpowiedzi.. najczesciej konczace sie tym, jak to jest w jego zyciu
      cudownie itd.... hehe.. i + dla niego za to, ze kloci sie i wyzywa mniej niz
      agatka(agatko nie bierz tego do siebie, bo Twoje wypowiedzi bywaja ciekawe i
      sympatyczne, kiedy nie jestes zlosliwa;))..

Pozdrawiam cieplutko ;)
    • zbuntowany_aniol2 Re: Waldi 15.06.06, 13:26
      no zazdroszcza innym niewiadomo czego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka