mexicana22 13.07.06, 10:13 Mam mała prosbe ile kosztuje teraz wyrobienie paszportu tzn jego odnowienie skonczyl sie termin waznosci i ile sie czeka na jego wyrobienie z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mexicana22 Re: wazne pomozcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:41 mexicana22 widac ze nie ma agatki nie ma kto pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
rrose7 Re: wazne pomozcie 13.07.06, 10:43 Ile kosztuje nie pamiętam, ale czeka się ok. miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: wazne pomozcie 13.07.06, 10:50 jestem, jestesm: prosze bardzo: Sprawy dotyczące opłat paszportowych uregulowane są przepisami rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie opłat paszportowych ( Dz. U. z 1996 roku, Nr 152, poz.725 oraz z 2000 roku Nr 39, poz. 453). - za wydanie paszportu ważnego 10 lat opłata paszportowa wynosi 100 zł (opłata podstawowa), - ulgowa opłata paszportowa wynosi 50 zł. Ulgową opłatę paszportową pobiera się od: - emerytów, rencistów, osób niepełnosprawnych w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 roku o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych, a także małżonków tych osób, pozostających na ich wyłącznym utrzymaniu, - osób przebywających w domach pomocy społecznej lub w zakładach opiekuńczych albo korzystających z pomocy społecznej w formie zasiłków stałych, - kombatantów i innych osób, do których stosuje się przepisy ustawy z dnia 24 stycznia 1991 r. o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji i okresu powojennego, - uczącej się młodzieży szkół dziennych i studentów studiów stacjonarnych. Nie pobiera się opłaty paszportowej za wydanie paszportu: - małoletnim, którzy w dniu złożenia podania o wydanie paszportu nie mieli ukończonych 16 lat, - osobom, przebywającym w domach pomocy społecznej lub w zakładach opiekuńczych albo korzystającym z pomocy społecznej w formie zasiłków stałych, jeżeli ich wyjazd za granicę następuje w celu długotrwałego leczenia lub w związku z koniecznością poddania się operacji, - osobom, które złożyły podanie o wymianę paszportu z powodu jego wady technicznej, - żołnierzom niezawodowym wyznaczonym do pełnienia służby poza granicami państwa. Częściową, obniżoną opłatę paszportową (zarówno normalna jak i ulgową) pobiera się: - w przypadku zmiany nazwiska, imienia lub innych danych, które podlegają wpisowi do paszportu, - zmiany wyglądu osoby posiadającej paszport, która może utrudnić ustalenie jej tożsamości, - braku w dotychczas posiadanym paszporcie miejsca na umieszczenie w nim stempli, wiz lub pieczęci poświadczających przekroczenie granicy, Podwyższona opłata paszportowa: - za wydanie nowego paszportu przed upływem terminu ważności dotychczas posiadanego paszportu podbiera się opłatę paszportową w wysokości 300 zł, jeżeli paszport został utracony z przyczyn zawinionych przez jego posiadacza, - w razie kolejnej utraty paszportu z przyczyn, o których mowa powyżej, za wydanie nowego paszportu pobiera się opłatę w wysokości 400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexicana22 Re: wazne pomozcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:59 heheheh moje sliczne wrocilo dzikuje wielka buzka dla ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: wazne pomozcie 13.07.06, 13:37 Buhahahahahahahahahhahahahaha. Skąd żeś te mądrości skopiowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: td Re: wazne pomozcie IP: *.freedom2surf.net 13.07.06, 11:02 sama do siebie piszesz? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: td Re: wazne pomozcie IP: *.freedom2surf.net 13.07.06, 11:03 moj poprzedni post tyczyl sie oczywiscie pierwszych dwoch :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexicana22 Re: wazne pomozcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 11:05 widze ze masz problem z doczytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: td Re: wazne pomozcie IP: *.freedom2surf.net 13.07.06, 13:35 problem z doczytaniem? ... Gość portalu: mexicana22 napisał(a): > mexicana22 widac ze nie ma agatki nie ma kto pomoc:) a jak mam to rozumiec? chyba ze tam jeszcze jest jakis ukryty tekst, ktorego rzeczywiscie nie moge doczytac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexicana22 Re: wazne pomozcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:20 wez zejdz ze mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: td Re: wazne pomozcie IP: *.freedom2surf.net 13.07.06, 15:23 ale ja Ci nie chcialam dogryzc :) sorry, jesli tak to odebralas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: wazne pomozcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:45 od50 zl do 100 chyba Odpowiedz Link Zgłoś
telka_es Re: wazne pomozcie 13.07.06, 15:24 hhehe własnie dziś byłam bo mi się konczy tez,.... jeżeli się uczysz płacisz 50 zł a jezeli nie to 100 zł.... na wyrobienie czeka sie równo miesiąc :P Odpowiedz Link Zgłoś