Dodaj do ulubionych

Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :)

31.07.06, 14:36
Hej,
mam nadzieję ze czegoś takiego juz nie było, w każdym razie nie znalazłam.
Oglądaliście "detektywa Monka" ? ;) Chyba każdy ma jakieś swoje mniejsze lub
większe odchyły:) Ja napiszę pierwsza:

- nie znoszę jak mam odsuniętą klawiaturę.. czuję się z tym bardzo nieswojo,
od razu musze zasunąć...

- jem (teraz już nieświadomie) frytki od najmniejszej do największej

-przed pójściem spać sprawdzam setki razy czy drzwi wejsciowe są zmknięte

- jak byłam mała to chodziłam po chodniku tak zeby nie nastąpić na szczeliny,
ale to chyba każdy miał:)

a co do fobii to owady i ich nóżki... a szczególnie jeden rodzaj ( nie powiem
jaki!)

Teraz wasza kolej, kto chce się pochwalić:) tylko mi tu po psychiatrę nie
dzwońcie!
Obserwuj wątek
    • iron_wanienka Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 14:46
      ja:
      -boje sie psow, np idac ulica kazdego omijam szerokim lukiem
      -zawsze sprawdzam czy wylaczylam kuchenke 10x
      -mam lek wysokosci
      • little_vampire Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 15:54
        ja też musze drzwi sprawdzić niewiadomo ile razy

i nie lubie tłoku.
        jak jestem w miejscu gdzie jest mnóstwo ludzi to od razu sie boje.
        • telka_es Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 16:30
          heja...... wogóle to ja mam po toszeczku z kazdej z was, bo drzwi sprawdxzam
          kilka razy pamietajac nawet ze je zamknęłam, przed snam i jak wychodze z domu-
          potrafie sie nawet wracac...

psów tez sie wszystkich boje ale to złe doświadczeia z dzieciństwa....

a tak wogóle to moim dziwactwem są poukładane w szufladkach skarpetki i majtki
          wszytskorówno w kosteczke,.... ktos jak to zobaczy to zawsze sie brecha ale cóż
          juz tak mam (nie wiem czy to pasuje do topicu) ;p
          • misiu_koala87 Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 17:39
            telka_es napisała:

> heja...... wogóle to ja mam po toszeczku z kazdej z was, bo drzwi sprawdxzam
            > kilka razy pamietajac nawet ze je zamknęłam, przed snam i jak wychodze z domu-
            > potrafie sie nawet wracac... <---mam dokladnie to samo:]czasami jeszcze
            kiedy sie bardzo spiesze i szarpne tylko klamka(ze niby zamkniete) wybiegajac z
            domu potrafie wrocic 2 razy zeby sie upewnic:p
            poza tym moja najstraszniejesza i najdziwniejsza fobia...wstydze sie o tym
            pisac:p strasznie...ale to strasznie boje sie takich wielkich rozpedzonych TIRow
            i pociagow,kiedy musze obok takich przechodzic,albo pod wiaduktem,ktorym wlasnie
            pedzie pociag,tak strasznie sie boje ze zaraz cos sie stanie zlego,tej wielkiej
            masy tego pedu goracego powietrza ktore maca swoja predkoscia...nie moze
            oddychac robi mi sie slabo i chce mi sie plakac...no tak...to juz teraz pewnie
            nikt na tym forum nie bedzie chcial ze mna gadac:p
            • Gość: Lacomia Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:43
              boje sie okropnie ale to okropnie pająków(arachnofobia),jak np jem chpisy to
              zaczynam od najmniejszego a kończe na największym-najlepsze zostawiam na
              koniec:),nie cierpie jak moja szczoteczka do zębów sie styka z czyjąs jak stoją
              sobie w kubeczku,moja MUSI !stać oddzielnie,w lecie przed pójściem lulu kilka
              razy sprawdzam czy zamknełam okno u siebie w pokoju,kiedy juz leże w łózeczku
              też mi sie zdaza kilka razy wstać i sprawdzic czy jest zamknięte,to chyba
              tyle:))
              • zielony.motylek Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 22:14
                uff... nie jestem sama z tym jedzeniem:)
            • Gość: pgosia Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.chello.pl 31.07.06, 21:49
              Ja się boję korzonków od ziemniaków. tych białych, co tak pionowo wyrastają,
              serio. Właściwie to jest takie ogromne obrzydzenie, które przechodzi w panikę.
              trochę mniej mam z pleśnią.
              I kto mi znajdzie dziwniejszą fobię? :>
          • milusidopodusi Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 18:55
            boje sie masakrycznie pajakow i samochodow jakzwalniaja..boje sie ze mnie ktos
            porwie
            • iron_wanienka Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 19:01
              milusidopodusi napisała:

> boje sie masakrycznie pajakow i samochodow jakzwalniaja..boje sie ze mnie ktos
              > porwie

ha ha ha ...usmialam sie!! nie martw sie-ja mam tak samo:)
              • kalmia Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 19:56
                milusidopodusi napisała:

> boje sie masakrycznie pajakow i samochodow jakzwalniaja..boje sie ze mnie ktos
                > porwie

czarna wołga :)
                • Gość: Missy Queen Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 31.07.06, 20:04
                  nie lubie:

- nie odmknietych drzwiczek id szafek i szuflad - k.rwica mnnie bierze jak to
                  widze i musze to zamknac
                  -jak moje krzeslo od komputere nie jest ustawione prosto do monitora, gdy leze
                  wlozku i tam spojrze;
                  -musze miec zawsze wygladzona koldre jak leze i pdowinieta pod stopy, i naczej
                  mam tik ;) :@
                  - kiedys tak dziwnie chrzakalam
                  -obgryzanie paznokci
                  - macanie i gniecenie tych twardych koniuszkow od poszewek poduszki - uspokaja
                  mnie to.
                  - denerwuje mnie donosny, przenikliwy glos
                  - nie lubie obszczanej deski klozetowej, czesto wycieram zanim skorzystam

a moj chlopak:

- nie lubi jak jeden przedmiot lezy nierownolegle do drugiego (np figurki na
                  polce, ksiazki, dywan...)
                  - jedzenie na talerzu sie styka
                  - cczarnych skarpet
                  -lubi czesto "odswierzac" okno w kompie
                  -strzela palcami
                  -denerwuja go blony miedzy palcami

wiec pare przykladow od nerwowych ludzi ;)
    • cienmotyla Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 19:58
      Boje się automatycznych wind i ciemności.
      • kotek_vel_lol2 Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 19:59
        dziwna jestes ...
        • cienmotyla Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 20:10
          Byle nie normalna:)
          • kotek_vel_lol2 Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 20:13
            pasuje Ci okreslenie "pozytywnie zakrecona"? :)
            • cienmotyla Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 31.07.06, 20:20
              Hmm może być:)
    • Gość: mamzegarek Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.ds1-soeb.adsl.cybercity.dk 31.07.06, 20:41
      uwielbiam windy,
      czasem jak juz dawno nie jezdzilam winda zamykam sie w szafie,
      zeby poczuc sie zamknieta jak w windzie,
      poza tym zawsze kiedy pije cos z butelki to odrywam metke z niej.

• Gość: SilverJoan Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: 89.171.148.* 31.07.06, 21:36
      Oto lista moich dziwactw :
      - boję się zastrzyków (zawsze mdleję :-/)
      - NIENAWIDZĘ nieumytych naczyń (tych zostawionych w zlewie i na stole)
      - prześladuje mnie wizja niezamkniętych drzwi do mieszkania i niezamkniętej lodówki
      - mam ustaloną kolejność mycia się (najpierw lewa ręka, potam prawa itd.)
      - ZAWSZE zasłaniam okno, gdy idę spać

To chyba tyle, grunt to nie być normalnym ;-)
      • elamodela Fajne macie lęki;))) 31.07.06, 21:53
        Ale jak wam swoje napiszę, to na serio pomyślicie, że nienormalna jestem. Albo
        jakaś głupia. Zwłaszcza to z tą śliną..:/ No ale dobra:

- boję się zarazków:/ Jak byłam mała to zakrywałam buzię podczas mówienia, żeby
        ktoś mi nie napluł do niej przez przypadek i nie zaraził mnie czymś
        obrzydliwym:/ a potem wypluwałam ślinę (to była prawdziwa fobia). Nigdy nie
        zrobię siku w publicznej toalecie (no chyba że mam zapalenie pęcherza:/ albo
        jest naprawdę czysta) i zawsze wcześniej spłukuję wodę i wrzucam papier, żeby
        zakryć zarazki, fuuj :((( I jeszcze myję ręce absolutnie przed każdym posiłkiem.

- nie lubię jak firanka jest zawinięta, szuflada niedosunięta, ubrania na lewej
        stronie (nigdy tak nie może być w szafie)

- kiedyś się bawiłam, że zawsze ostatnie moje słowo tego dnia to musi być: DBR
        (mój skrót od dobranoc). Nie wiem czemu tak miałam, właściwie to nie była fobia.

- i nigdy w życiu nie dam rady w toy toyu, choćbym nie wiem jak próbowała;))
        • kotek_vel_lol2 Re: Fajne macie lęki;))) 31.07.06, 21:59
          dla nich nie sa fajne
          • elamodela Re: Fajne macie lęki;))) 31.07.06, 22:03
            No w sumie, mi z tym siusianiem bardzo utrudnia życie.. Wszystkie woodstocki
            odpadają itd. itp...
            • kotek_vel_lol2 Re: Fajne macie lęki;))) 31.07.06, 22:05
              ja mam lek wysokosci, bo jak bylem maly z drabimy na plecy na betonowy chodnik
              spadlem :)
              • elamodela Re: Fajne macie lęki;))) 31.07.06, 22:18
                Współczuję..:/
                Ale przypomniał mi się kawał: szczyt okrucieństwa??? >> przestraszyć strusia na
                betonie:D
                • kotek_vel_lol2 Re: Fajne macie lęki;))) 31.07.06, 22:24
                  5 lat mialem pamietam :) wlazlem na sam czubek i bum :)))

:)))) sporo kawalow tego typu jest :))
                  • Gość: Aniaaaaaaaaaaaaaaa Re: Fajne macie lęki;))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:58
                    - nie wsiade do windy, zasowam zawsze na 10 pietro z buta :)
                    - nie załatwie się w miejscu publicznym,
                    - jak kupie sobie jakas gazete to nikt przedemna nie moze jej przeczytac, z
                    mojej rodziny bo wtedy juz jej nie przeczytam tylko pojde i kupie nowa,
                    - moje perfumy sa co do milimetra obok siebie postawione i moje sloniki za szyba
                    w szafie tak samo sa rowno postawione,
                    - spie caly rok nie zalezne od pogody przy uchylonym oknie, bo inaczej nie zasne,
                    - kazda moja torebka ma swoj oddzielny hak za drzwiami na ktorym wisi i kazda
                    torebka wisi na tym samym miejscu, nie mozna ich gdzie indziej przewiesic,
                    - posciel zmieniam po dwuch nocach bo dla mnie jest juz ona brudna, jak pod nia
                    sie dwa razy przespie,
                    - i rece myje bardzo czesto potrafie w ciagu dnia nawet do 25 razy rece umyc,

• Gość: kali Re: Fajne macie lęki;))) IP: *.ztpnet.pl 11.10.06, 07:34
                      > - posciel zmieniam po dwuch nocach bo dla mnie jest juz ona brudna, jak pod nia
                      > sie dwa razy przespie,

Musisz byc bardzo brudna albo niezle musi z Ciebie cieknac.
          • myosotis86 Re: Fajne macie lęki;))) 05.09.06, 14:06
            -boje sie nosic golfy i ciasne swetry, bo czuje jakbym sie dusila
            -boje sie zakladac bluzki przez glowe, bo boje sie, ze nie przejda
            -boje sie zostac pochowana zywcem (ale to juz od b.dawna)
            -mam lek wysokosci
            -brzydze sie przyjmowac Komunie, bo zawsze mysle, czy ksiadz umyl rece...

i wiele wiele innych :)
    • Gość: amelka Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:27
      ja z kolei frytki jem od największych:)
      myję ręce zawsze po przyjściu do domu i przed jedzeniem
      jak jestem w mieście to co chwilę sprawdzam czy mam telefon (kiedyś mi ukradli,
      to dlatego...) a jak nie moge go znaleźć to od razu się stresuję (chwilę potem
      okazuje się że go mam)
      nie lubię jak pies śpi na moim dywaniku koło łóżka
      na jednym wieszaku w szafie mogą wisieć max 2 rzeczy (bluzka/sweter itp +
      spodnie/spódnica)
      szuflady muszą być zasunięte
      zawsze jak siadam do kompa poprawiam klawiaturę
      na talerzu buraczki nie moga dotykać kartofli, bo nie lubię takich zafarbowanych...

oj mogłabym tak jeszcze długo wymieniać:)
      • Gość: beatka1406 Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:56
        zawsze musze miec poduszki wokol lozka ulozone ciemna-jasna,ciemna-jasna,bo
        oszalejje jak tak nie jest.denewruja mnie jesczez palace sie pety na ziemi
        zawsze musze isc i przydeptac noga chocby lezaaly po drugiej stronie ulicy.
        denerwuje mnie takze jak ludzie ida na mnie,tzn w polsce jest ruch
        prawostronny,ja sie do tego stosuje iide prawa strona a jednak ludzie idacy z
        naprezciwka ida prosto na mnie i to ja musze sie przeciskac mimo iz to moja
        strona.mam pelno takich szalenstw,jezeli chodzi o gotowanie to mam swoj plan
        nawet jak jajka usmazyc nie lubei jak ktos mi go psuje.
    • ashlady Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 02.08.06, 16:59
      Boję się
      -owadów, ale to panicznie (mam alergię)
      -kiedy idę ulica jak jest ciemno to często wydaje mi się, że ktoś za mną idzie
      -w maxymalnym stresie obgryzam paznokcie, gryzę długopis, bawię sie kosmykiem włosów
      -kiedy jem ciasto z galaretką to tą galaretkę zostawiam na koniec
      chyba tyle ;)
    • Gość: maki Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.chello.pl 02.08.06, 17:52
      No super w końcu nie jestem sama. a co do moich to:słucham zawsze jednego
      radia ,jak mi przełączą wścieku dostaję,/Zetka/,nie lubię jak mi ktoś nie daj
      boże chce w mym domu garki umyć,mam mordercze myśli od razu choć to podobno
      terytorializm sie nazywa, drzwi też z 20 razy sprawdzam zanim spać pójdę,pranie
      moja obsesja kocham robić pranie a szum pralki działa na mnie
      relaksacyjnie,łazienka mam w niej okna ale i tak jak w niej nie ma nikogo drzwi
      zawsze uchylone być muszą,nie cierpię brudnych pararetów , zakurzonych, myję
      codziennie......i jeszcze kilka innych uroków osobistych jak je mąż nazywa, no
      i jego obsesyjnie skórki wokół paznokci u rak obgryza albo paznokciem wydrapuje
      a dłonie ma piekne , paznokci przy tym nie obgryza.
      • lilekk Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 02.08.06, 19:22
        -w streie obgryzam długopisy i ołówki a czasami piloty od tv..z tym pilotem
        głupie, ale prawdziwe:/
        -mam określony plan w jaki sprzatam mieszkanie i od jakiego pokoju zacząć..jak
        zaczne od jakiegoś innego punktu mam wrażenie, ze czegoś nie dosprzątałam
        -panicznie boje sie pająków
        -nienawidze much, obrzydzaja mnie i choćby mi taka tylko usiadła na dłoni od
        razu biegne do łazienki myć całe ręce
        -zawsze ustawiam stacje w radiu w określonej kolejności i nie znosze gdy jest
        inazcej,zawsze musze zmienić po swojemu (rmf, eska, regionalne radio centrum, zetka)
        -mam niekontrolowany trik gzrebania w radiu w aucie..nawet gdy jestem pasażerką
        czyjegoś auta i tak nie potrafie utzrymać rąk przy sobie
        -zawsze wyjadam środki z pestek z owoców czy same pestki np i od jabłek czy
        arbuzów..i nieważne czy jest to mała pestka z wisienki czy brzoskwini..

a tak swoją drogą rewelacyjny watek ktoś wymyślił :)
        • Gość: zielony.motylek Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:39
          hehe, dziękuje za uznanie:) przynajmniej wiem że nie jestem sama na świecie z
          moimi..hmm... dzwactwami:)
    • bridget_07 Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 04.08.06, 22:25
      *panicznie boje sie wezy:9blee w zyciu bym go nie dotkneła naet gdyby mi
      płacili na sam widok dostaje ciarek...
      *zaby raz była bardzo blisko mnie i omal nie dostałam zawału!
      *kosmetyki na pralce musza byc ułozone kolorystycznie
      *jak sobie kupie jakas nowa rzecz do pokoju obojetnie co to musze cały pokoj
      wysprzatac zanim połoze lub ja powiesze
      *wszystkie kosmetyki w łazience płyny i zele do kapieli musza miec zamkniete
      opakowanie, a gabka musi lezec koniecznie wycisnieta, bo inaczej sie wkurzam!
      *wychodzac z domu musze miec okulary w torebce, albo na głowie w przeciwnym
      wypadku sie wracam, albo non stop o tym mysle i mowie
      *boje sie krokodyli i nieznanych wod w jakis gaszczach mimo, iz umiem pływac
      jak sobie pomysle ile tam jest robactwa, glonow fuuuuuj nie moge o tym myslec!
    • Gość: gosia z bravo Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:53
      No to teraz ja :) :
      - Obrzydzaja mnie muchy - jak mucha dotknie jedzenia (nawet na sekunde) to juz
      nie zjem, nawet jak usiadzien na brzegu szklanki to nie wypije zawartosci
      - Obrzydzaja mnie motyle - te ich "jezyki" fujj i odwloki blee
      - Nie umyje sie mydlem gdy jest cos do niego przylepione (zwlasza wlosy)
      - Obrzydzaja mnie mokre gabki i mokre mydla - nie uzyje
      - Pumeks do stop musze miec swoj (chowam zawsze w osobne miejsce) a po kazdym
      uzyciu szoruje go twarda szczotka i susze
      - Nie stane gola stopa w wannie czy w brodziku poza domem swoim i chlopaka (na
      wakacjach wkladam klapki a jak nie mam to podkladam woreczki foliowe)
      - nie wytre sie wilgotnym recznikiem
      - nie zalatwie sie (sisi tak) w innej niz moja ubikacja. Mam tak ze przez 10 dni
      wakacji nie robie wiecie czego i nie czuje takiej potrzeby. Inni mowia ze robie
      ale sie nie przyznaje albo ze to jest chore ale tak juz mam od zawsze.
      - musze kazdego dnia zjesc zupe - inaczj glodna chodze
      - nie znosze zimnej zupy i zimnej herbaty
      - nie dopijam herbaty i kawy do konca
      i moglabym tak dlugo az sama sie zdziwilam ze tyle tego jest! :P
      • zielony.motylek Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 11.08.06, 20:32
        mydło z włosem.....:/:/:/ bleeeeeeeeeeeeee......!

Też niczego nie dopijam do końca:)
        • Gość: Nika Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:28
          Ja też bardzo nie lubię zimnej kawy , a tak się zaczytałam ,bo tyle znalazłam
          podobieństw umnie,myślałam,że to tylko ja tak mam, że kawa mi wystygła.Zrobę
          drugą.Dodam jeszcze,żeja wieszając pranie ,pomijając fakt,żewieszam najpierw
          same np.majtki,póżniej koszulki,póżniej bluzki,spodnie,czli jak spodnie to
          spodnie,gdy używałam klamerek to zawsze jednego koloru,póżniej drugiego.
    • aashenta Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 10.10.06, 10:48
      zielony.motylek napisała:

> - jem (teraz już nieświadomie) frytki od najmniejszej do największej

Ja tez jem frytki od najmniejszej do największej i tez robie to juz
      nieświadomie;)))
    • Gość: alowa Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: 80.51.247.* 10.10.06, 11:49
      dobry wątek ;) Tera moje, najpierw wersja soft:
      Niecierpię miec brudnego samochodu, czuję się wtedy tak samo jak bym miala na
      sobie brudne ciuchy.
      Nienawidzę jak ktoś zostawia niezakręcona pastę do zębów, niezakreconą tubkę
      od fluidu, otwarte szampony, żele... a moja siostra NIGDY nie zakręca!!!
      Jak mi się zacina CD w odtwarzaczu, doporowadza mnie to do szału. Natychmiast
      wyłączam, nigdy nie starcza mi cierpliwości zeby przeczekac.
      Rozbraja mnie widok starych ludzi. Jak widzę jak stoi ledwo co taki dziadzia
      malutki, pomarszczony i mowi cos ledwo co takim łamiącym głosem to łzy w oczach
      mi stają ..
      I te dziwniejsze psychozy:
      Jak wsiadam w ciemności do samochodu to boję się, że ktos mi sie do niego
      włamał przed moim przyjsciem i że zaraz mnie zaatakuje z tylniego siedzenia, ze
      podłoży mi noz do gardla (jak w filmach :P)
      Jak wchodzę do ciemnego pomieszczenia (zwłaszca do garażu) to boje sie ze jak
      zapalę światło to zobaczę że ktoś sie powiesił i wisi na żyrandolu.
    • zielonapaproc Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 10.10.06, 13:43
      Ja nienawidzę i strasznie mnie obrzydają ślimaki.... Najbardziej te bez
      skorupek, ale te z sorupkami tez są okropne! Nienawidzę i nawet jak usłyszę coś
      o ślimaku, to mnie obrzydza (że już nie wspomne o uczuciu jakie ogarnia mnie,
      gdy trafię na reklamę telemango jakiegoś kremu ze sluzu ślimaka... Bleeecchhhh!)...
      Poza tym jak śpię, to muszę mieć coś w ręce, teraz śpię z koralikiem zawieszonym
      na łańcuszku (koralk w ręce), były juz kończyny misia (rączka, nóżka), zmięte
      chusteczki chigieniczne, czyjaś (chłopaka :P) ręka, a jak jest zupełna bida, to
      mam ogromny kłopot z zaśnięciem...
      Jedzenie też 'sortuję od nalepszego, do najgorszego :)
      Jak przyjdę z dworu, muszę umyć ręce, nawet jak idę tylko z psem.
      A pod dziwne zachowanie, podciągnę fakt, że nie zauważam ludzi (przez co ci się
      na mnie obrażają...). Kiedyś umówiłam się z koleżanką w przychodni, bo musiałam
      iść do lekarza, i przychodzę, rozglądam się, patrzę, jej nie ma... Usiadłam się
      więc i czekam. I w końcu zauważyłam ją... Siedziała naprzeciwko mnie, ze 2 kroki
      ode mnie.... :D
      No, i jeszcze zawsze mam schizę, czy weszłam do odpowiedniego pociągu, i czy
      wysiądę na właściwej stacji...
      No, i to nich będzie na tyle... :D
    • Gość: chora(cja) Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.10.06, 19:43
      ...ludzi wokol mnie czesto mi powtarzaja ze jestem kropla w krople podobna do mojej babci...pod wzgledem zachowania tez...tylko ja nie lecze sie psychiatrycznie od kilkunastu lat...jeszcze...

...zawsze musze obejrzec kuchnie w ktorej bylo robione jedzenie,ktore mam jesc (nie chodze do restauracji bo robie obciach chlopakom i raz mnnie wyprosili jak chcialam zobaczyc kuchnie),zawsze wacham jedzenie i mymlam widelcem cale danie...ogladam,przerzucam kotleta a sztucce musze sama umyc i polozyc rowniutko w scislej kolejnosci...

...nie pije sokow bo kiedys slyszalam ze do nich ktos nasikal gdzies tam...i teraz kompoty robie w domu...

...ale za to musze powachac baka jak puszcze pod koldra i dopiero wtedy wypuszczam na zewnatrz...moze glupie ale jak tego nie zrobie to mam do siebie zal i poczucie ze umknelo mi cos waznego...chore

w toalecie myje rece przed wyproznieniem a po to juz zapominam...

zawsze nosze podpaske bo boje sioe ze popuszzce mocz i bedzie plama na spodniach i nieprzyjemny odor...

...gryze paznokcie sztuczne nawet i kiedys zdazylo mi sie przylapac sama siebie na tym ze mam zwyczaj wynoszenia mydelek z publicznych toalet...

...kocham promocje i degustacje w hipermarketach...potem nie jadam obiadow bo zazwyczaj wyjem wiekszosc zapasow danej firmy...i wtedy nie przeszkadza mi to ze nie widze jak to robili :)

...moja babcia z kolei to jak z kims rozmawia to zawsze rozmowca musi patrzec jej prosto w oczy bo jak nie to szturcha go lokciem albo bolesnie lapie za ramie...kilka razy nawet od niej dostalam kopniaka za to ze nie patrzylam a bylam po drugiej stronie stolu...

...bardzo glosno mowi,wrecz krzyczy bo chce byc widocznie ekspresyjna...

...a ciocia z ktora babcia mieszka mowila ze babka gada do siebie...np.mowila do lusterka ze zrobila zurek z torebki i dodala kielbaski i taki dobry wyszedl...

...swoje rozmowy z sama soba potrafi zaczynac o 5 nad ranem...wujek slyszal...

• wytrwala Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 10.10.06, 20:56
        te pierdy moglas sobie odpuscic, wstydzilabys sie ! chociaz to tylko forum, na
        spotkaniu kolka pewnie bys tego nie powiedziala.
        Ja podobnie jak ktos z gory musze umyc rece po przyjsciu do domu, ale to chyba
        dobrze.
    • bezz1 Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 14.10.06, 12:30
      a mnie dopada ogromna nerwica i szlag mnie trafia jak słyszę
      słowa "generalnie", "dokładnie "i "miłego dnia" nawet jak to piszę to się
      wkurzam , zastanawiałam się często dlaczego tak jest ale nie wiem.......
      • sandraa2 Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 14.10.06, 12:41
        a ja moge dorzucic "absolutnie", "sorry"
    • bibi.mal Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 14.10.06, 17:30
      No to teraz ja...

- NIGDY nie prostuję tak do końca ręki w łokciu i nie patrzę się na
      jego "wewnętrzną" stronę - jak mają mi pobrać krew i muszę to zrobić - mdleję...

- PAPIER TOALETOWY. Jak biorę nową rolkę (to może być gdziekolwiek, u faceta w
      mieszkaniu, w knajpie itd) - zawsze pierwsze 2-3 warstwy lądują od razu w
      toalecie (-no bo nie wiadomo kto tego dotykał...)

- MANDARYNKI zawsze obieram tak samo : na koniec obierka jest w jednym kawałku
      przypominającym głowę słonia

- SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW nie może dotykać czyjejś w kubeczku (choć czasami, jak
      jej zapomnę ja lub mój luby - myjemy ząbki jedą)

- WODA MINERALNA. Nikt nie może pić z mojej butelki wody mineralnej (tylko
      mojego faceta jestem w stanie znieść)

- SPANIE. Pościel, a dokładniej kołdra zawinięta pod stopami, równo ułożona (-
      przynajmniej w momencie zasypiania) i okno otwarte!!! Jeśli ktokolwiek śpi w
      mojej pościeli - nie położę się w niej spać - zmiana pościeli konieczna
      (ponownie - nie dotyczy spania z moim facetem, którego zapach w pościeli
      absolutnie UWIELBIAM)

- MOSTY. Boje się po nich jeździć i już!

- ZAPACHY. Jestem strasznym "zapachowcem" wszystko musi pachnieć... płyn do
      płukania, balsam, perfumy - to moje absolutne szaleństwo - zawsze jest mi tego
      mało!

- SZAFA. Oczywiście z odświeżaczami... i wszystko poukładane (w tym poskładane
      w kostkę majtki, stringi - poukładane wg pewnej logiki) ;p
      Nie pożyczam nikomu butów!!!

- Boję się wszystkich obrazów i filmów z wodą (nie widziałam nawet "Uwolnić
      orkę")- podwodne zdjęcia też odpadają!!! To samo tyczy się ujęć planet w
      kosmosie - po prostu boję się ich - ciężko to wytłumaczyć... Ale nienawidzę
      nawet, jak ktoś w biurze ma takie tapety na swoim monitorze kompa.

- no... tyle przychodzi mi do głowy w tym momencie. Takie "schizy" najlepiej
      wyłapują najbliższe mi osoby - zawsze się przy tej okazji uśmieję ;P

pozdrawiam!!!

-

-
    • kim.kim Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 14.10.06, 18:21
      - Nie lubię tłumów ludzi. Zawsze się męcze w takich masowych "zgrupowaniach".
      * Zawsze się boję, że zemdleję w kościele, na jakimś koncercie...

- Nienawidzę robactwa, owadów. Muchy komary-moje marzenie aby to cholersto raz
      wyginęło!

- MYję ręce, zawsze i wciąż. To jest już nałogowe, aż mi czasami skóra z
      rąk/palców złazi.

- Zarazki są wszędzie. Najwięcej w szpitalu i w przychodzi. Bezwzględnie
      omijac. W kolejce u lekarza dosataję szału... Wszystko mi śmierdzi [choć tak
      nie jest], a zarazki skakają po krzesłach, drzwiach, ludziach. Bleh.

- Zapachy. To bardzo ważna dla mnie sprawa. Od razu mam odruch wymiotny jak coś
      brzydko pachnie, np. przepocone czyjeś ubranie, albo ubranie przesiąknięte
      frytkami, olejem/smażalnia itp. To jest dla mnie męka!

Makijaż musi być perfekcyjny, jak od linijki. Inaczej mam wrażenie, że cały
      świat widzi moją krzywo umalowaną rzęse, czy brew. I w "duchu" sobie
      myśli "jezu ale się zbabrała na twarzy".

DO psychiatry jeszcze nie chodzę, spokojnie... ;))))
      • bibi.mal Re: Fobie, nerwice i inne dziwne zachowania :) 15.10.06, 06:24
        O co do tłumu mam to samo!! W kościele mdleję i wymiotuję, jak jestem zbyt
        blisko ołtarza (-tłum), a w łazience jak się kąpię nie mam zamkniętych drzwi -
        z tego samego powodu, niegdyś mdlałam nawet w łazience przy nadmiarze pary
        wodnej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka