Dodaj do ulubionych

Jak odnaleźć wrażliwość?

IP: *.acn.pl / 10.70.4.* 05.03.03, 13:06
Czy to możliwe, że nie potrafię kochać? Mam 25 lat, a nigdy tego nie
poczułem. Nie byłem zakochany jako nastolatek, po przekroczeniu dwudziestki
też nie. Podobają mi się kobiety, ale jest to zainteresowanie czysto fizyczne
(choć seksu też jeszcze nie uprawiałem), a nie odczuwam żadnej więzi
emocjonalnej. W ogóle jestem człowiekiem mało wrażliwym i uczuciowym,
niewiele rzeczy mnie "rusza". Może to wpływ wychowania? W moim domu nigdy nie
mówiło się o uczuciach. Nigdy nie rozmawiałem szczerze z rodzicami...
Chciałbym się zakochać, założyć kiedyś rodzinę, ale wewnątrz czuję się zimny
jak kamień. Nie potrafię wzbudzić w sobie uczuć. Jak to zmienić? Proszę o
konkretne rady, a nie ogólnikowe i banalne "otwórz się", "pokochaj", "wyjdź
do ludzi". Z góry dziękuję.

Obserwuj wątek
    • Gość: tanja Re: Jak odnaleźć wrażliwość? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.03, 14:52
      nie wiem jak mozna odnalezc wrazliwosc,rozumiem cie troche mam znajomych u
      ktorych w domu tez nie okazywalo sie uczuc i jest im trudno...chcialabym cie
      spytac czy o nawiazywanie wiezi ze wszystkimi jest ci trudno czy tylko z
      dziewczynami??mysle ze pomoglo by ci jakbys znalazl sobie dziewczyne,z ktora z
      gory zalozylbys ze nie bedzie miedzy wami sexu,taka przyjaciolke,sprobuj
      najpierw tak nawiazac wiez,postaraj sie ja poznac,otworz sie przed nia,to
      smieszne ale przyjazn najlepiej uczy wrazliwosci i budowania emocjonalnej
      wiezi,potem powinno ci byc latwiej,pomysle jeszcze nad rozwiazaniem dla ciebie
      moze cos mi przyjdzie do glowy,pozdrawiam
      • Gość: nieczuły Re: Jak odnaleźć wrażliwość? IP: *.acn.pl / 10.70.4.* 05.03.03, 15:35
        Dość łatwo nawiązuję znajomości - nie jestem nieśmiały. Mam sporo "przyjaciół",
        jest wsród nich także osoba płci pięknej, jednak moje relacje z tymi osobami
        nie pogłębiają się. Mimo upływu lat i wielu wspólnych przeżyć, pozostają z
        mojej strony na poziomie początkowym tzn. ostrożnego koleżeństwa. Nie czuję
        potrzeby wchodzenia w ich życie czy wpuszczania ich do mojego. Po prostu nie
        przywiązuję się do ludzi. Dzięki za wsparcie:)

• Gość: facet Re: Jak odnaleźć wrażliwość? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 22:06

Tez tak mialem w Twoim wieku, bylem w identycznej sytuacji. I tez sie mocno tym
          martwilem. Ale pamietaj, ludzie dojrzewaja w roznym wieku. Skonczylem studia,
          poszedlem do pracy, wyprowadzilem sie z domu. To wszystko mialo duzy wplyw na
          moje zycie. I zaczalem odczuwac potrzebe dawania z siebie, tak po prostu.
          Kobieta, ktora pojawila sie w moim zyciu uswiadomila mi, ze tak naprawde wiem
          co to uczucia, wiem jak je okazywac. Sam bylem zaskoczony takim obrotem sprawy.

NIe zamykaj sie, poznawaj kobiety. Spraw sobie zwierzaka i opiekuj sie nim, to
          tez bardzo wiele uczy (a wielu tego nie docenia).
          • Gość: tanja Re: Jak odnaleźć wrażliwość? IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.03, 22:55
            zgadzam sie mysle ze jak spotkasz odpowiednia kobiete to sie otworzysz,moze nie
            bedziesz wylewny zbytnio,bo to sie tak chyba nie da,dziwi mnie jednak jedno...
            mowisz ze nie potrzebujesz glebszego kontaktu,a jednak czujesz ze jest cos nie
            tak w twoim zyciu...ze nie masz nikogo bliskiego,moze tak naprawde jestes
            zdolny do emocjonalnosci,ale sie czegos boisz??moze kiedys komus zaufales a on
            cie zawiodl??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka