sensiquee 28.02.07, 09:10 słyszałam ze po zażyciu takiej tabletki ( po stosunku) ma sie pelna antykoncepcje przed 48h. czy to prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: tabletki 'po' 28.02.07, 10:05 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na tabletkach jest napisane, ze nieoznacza to, ze mozna zreszygnowac z innej antykoncepcji czyli np. prezerwatywy! to jest antykoncepcja AWARYJNA, a nie brana czesto! Wiec jak sie ma awarie to nie nalezy powtarzac "niebezpiecznej" sytuacji tyolko tym razem NALEZY sie zabezpieczyc!!!!! Juz nie wspomne o tym, ze po zazyciu postinoru dzieci TEZ Sie rodzą... nie zawsze tabletka zadziala... a bzykajac sie jeszcze po jej zazyciu tylko poteguje sie prawdopodobienstwo ciazy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zu Re: tabletki 'po' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:29 tabletki tzw"po" czyli m.in Postinor sa bardzo skuteczne co za tym idzie bardzo mocne.A powiedz mi co znaczy slowo,,po"? czy po=antykoncepcja? Takie tabletki zageszczaja Twoj sluz i uniemozliwiaja plemnika dostanie sie i zaplodnienie,ale nie radze tego robic ot tak ze zwyklego kaprysu,bo organizm od tego sie rozstraja i oslabia,bo w koncu nie chodzi tu o antykoncepcje tylko o niedostanie sie plemnikow.No i kolejna rowniez wazna sprawa,te tabletki sa drozsze od tabletek antykoncepcyjnych,ktorych masz zawsze kilkanascie,a np.Postinoru tylko3. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: tabletki 'po' 28.02.07, 12:28 Już myślałam, ze mnie w Aptece oszukali i zapłaciłam 72zł za 2 zamiast za 3 :P Odpowiedz Link Zgłoś
sensiquee Re: tabletki 'po' 28.02.07, 15:14 nie chodziło mi o zoastapienie normalnej antykoncepcji.. tylko o to że 'przy okazji' mozna miec 48 h zabezpieczenia ;P Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: tabletki 'po' 28.02.07, 15:16 "przy okazji" to mozna sobie w czasie tych 48 godzin (i pozniej) dziecko zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś