Dodaj do ulubionych

Pigułka cilest.....

29.04.03, 23:32
CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ, ŻE PIGUŁKA CILEST JEST ANTYKONCEPCJĄ BARDZO
SKUTECZNĄ. PYTAM PONIEWAŻ OD KILKU MIESIĘCY JĄ BIORĘ I ZA KAŻDYM RAZEM GDY
SIĘ KOCHAM Z CHŁOPAKIEM TO OBAWIAM SIĘ CIĄŻY. BIORĘ PIGUŁKĘ PUNKTUALNIE. CZY
MAM O CO SIĘ BAĆ?. DO TEGO STOPNIA SIĘ BOJĘ, ŻE NIE POZWALAM MOJEMU
PARTNEROWI WPUSZCZAĆ SPERMĘ DO MNIE, ALE NA ZEWNĄTRZ. PROSZĘ KOBIETY I
DZIEWCZĘTA POMÓRZCIE!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: roozowa Re: Pigułka cilest..... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 00:23
      hm, ja biore cilest juz od sierpnia , kochamy sie z chlopakiem czesto i narazie
      nie zaszlam w ciaze :) ale tez nie konczy we mnie tylko na zewnatrz
      • Gość: Agusia Re: Pigułka cilest..... IP: *.visp.energis.pl 11.05.03, 19:38
        Ja biore Cilest ponad 2 lata...i mój facet normalnie spuszcza sie we mnie i jak
        narazie (tfu tfu) jest wszystko dobrze:)
    • Gość: aniela Re: Pigułka cilest..... IP: *.blueyonder.co.uk 30.04.03, 11:29
      kfiatuszek22 napisała:

> CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ, ŻE PIGUŁKA CILEST JEST ANTYKONCEPCJĄ BARDZO
      > SKUTECZNĄ. PYTAM PONIEWAŻ OD KILKU MIESIĘCY JĄ BIORĘ I ZA KAŻDYM RAZEM GDY
      > SIĘ KOCHAM Z CHŁOPAKIEM TO OBAWIAM SIĘ CIĄŻY. BIORĘ PIGUŁKĘ PUNKTUALNIE. CZY
      > MAM O CO SIĘ BAĆ?. DO TEGO STOPNIA SIĘ BOJĘ, ŻE NIE POZWALAM MOJEMU
      > PARTNEROWI WPUSZCZAĆ SPERMĘ DO MNIE, ALE NA ZEWNĄTRZ. PROSZĘ KOBIETY I
      > DZIEWCZĘTA POMÓRZCIE!!!!!!!!

ja biore cilest od 4.5 roku i jak do tej pory jestem zadowolona.
      u kobiety ktora REGULARNIE bierze tabletki antykoncepcyjne nie dochodzi do
      jajeczkowania oraz wytwarza sie bariera ktora nie pozwala plemnikom na
      przedostanie sie do macicy.najlepiej zapytaj o wszystko swojego ginekologa.
      pzdr
    • Gość: cilest Re: Pigułka cilest..... IP: *.gov.pl 30.04.03, 12:24
      jak masz wpaść to i tak wpadniesz. współczuję twojemu chłopakowi stosunkowania
      się z tobą
    • Gość: mala Re: Pigułka cilest..... IP: *.cisi.unito.it 30.04.03, 13:27
      Kobieto! Przestan sie bac, i w dodatku wkrecac w to Twojego faceta, bo jeszcze
      nabawicie sie oboje nerwicy. A poza tym stosunek przerywany i tak nic nie
      pomoze, bo grubo wczesniej jest wydzielany plyn nasienny... Cilest dziala
      rewelacyjnie, tylko nie przyjmuj jednoczenie antybiotykow i wyciagu z
      dziurawca. Jesli to robisz, po prostu uzywajcie prezerwatywy. Nie lam sie, bo
      nie ma czym. Pozdrawiam. :)
    • zalotnica Re: Pigułka cilest..... 30.04.03, 14:46
      kfiatuszek22 napisała:

> CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ, ŻE PIGUŁKA CILEST JEST ANTYKONCEPCJĄ BARDZO
      > SKUTECZNĄ.

Nie potrafie zrozumiec osob, ktore uzywaja "cos" nie majac
      o tym czyms zupelnie pojecia. Skoro watpisz w 100% zabezpieczenie ,
      to po ....sie trujesz. A w ogole z jaka wiedza wyszlas od lekarza ?
      Nie wiem do jakiej grupy zaliczyc cilest, ja nie biore, ale
      mysle , ze mi napiszesz.
    • Gość: kate Re: Pigułka cilest..... IP: *.80-202-238.nextgentel.com 30.04.03, 15:01
      Glupiutka jestes, oczywiscie ze jest tabletka antykoncepcyjna. Przeczytak sobie dokladnie opakowanie - nbiby po jaka cholere ja bierzesz? Aby nie zajsc w ciaze prawda??? To p?o co sie pytasz czy chroni?
      Jak se zapomnisz jednego dnia to mozesz wpasc----tak jak z kazda pigulka tego typu.

Uzywam Cilest i wsio ok
    • Gość: gato Re: Pigułka cilest..... IP: *.eu.org 30.04.03, 16:19
      hej Kobieto! używam cilestu od prawie dwóch lat, mniej więcej o stałej porze i
      jak na razie cacy. naprawdę nie warto się zadręczać - czy nie lepiej po prostu
      cieszyć się życiem i seksem? :-)))) tabletki to dobre zabezpieczenie,
      uśmiechnij się i głowa do góry!!!:-)))
    • Gość: malinka Re: Pigułka cilest..... IP: *.broker.com.pl / 172.16.101.* 01.05.03, 14:12
      od ponad roku uztwam cilest i nie jestem ani nie bylam w ciazy.twoje obawy ze
      jesli sperma dostanie sie do ciebie i bedziesz w ciazy sa bezpodstawne bo po to
      sa tabletki zeby kochac sie do konca!3maj sie
      • Gość: jam Re: Pigułka cilest..... IP: 80.48.243.* 11.05.03, 23:16
        Gość portalu: malinka napisał(a):

twoje obawy ze
        > jesli sperma dostanie sie do ciebie i bedziesz w ciazy sa bezpodstawne bo po
        to sa tabletki zeby kochac sie do konca!3maj sie

zadna metoda antykoncepcyjna nie zabezpiecza w 100% . dlatego obawy te
        bezpodstawne nie są. osoba młoda, dla której wychowywanie dziecka byłoby czymś
        nienaturalnym, trudnym, a czasem nawet niemożliwym, może odczuwać lęk i jest to
        zupełnie normalne. zgadzam się, że przy odpowiednim zazywaniu pigułek, szanse
        na zajście w ciążę są niemal zadne, ale jednak są. i niestety zdarza się to.
        być może nie dojrzałaś jeszcze to wzięcia na siebie odpowiedzialności za sex i
        to, co się z nim może wiązać. a być może jestes własnie zdecydowanie bardziej
        odpowiedzialna niż koleżanki, które sugerują ci całkowitą ignorancję na ten
        niewielki procent ( 0,03? ) kobiet, które zajść w ciążę nie miały przecież. być
        może wystarczy sięgnąć po dodatkowe zabezpiecznie mechaniczne, które powinno
        cię uspokoić. działania tabletek nie widzisz, musisz uwierzyć temu, co powiedzą
        ci inni. może mają rację. może nie warto przejmować się czymś, co przecież nie
        ma racji bytu... wybór należy do ciebie.
        • Gość: krwiopijczyni Re: Pigułka cilest..... IP: *.wsp.czest.pl 15.05.03, 16:04
          Cześć witaj.Wiesz ja biore cilest jakieś 1,5 roku i na razie jestem
          zadowolona.Wiesz rozmawialam z ginekologiem na ten temat i powiedział,że ten
          procent 0,05-0,5 to jest 5 kobiet na 1000.A zachodzą one w ciąże tylko
          dlatego,że zapomniały o zażyciu tabletki lub tabletka się nie wchłonęła bo
          np,wystąpiły wymioty w ciągu 3 godzin od zażycia.Jeśli sie boisz to powiedz
          facetowi,żeby zakładał gumke.Pozdrawiam nic sie nie obawiaj.
    • Gość: Doris Re: Pigułka cilest..... IP: *.acn.waw.pl 01.05.03, 14:56
      Nie martw się!! Nie masz po co sie stresowac. Jeśli bierzesz pigułki regularnie
      to praktycznie nie ma możliwości zajścia w ciażę, biorę tabletki juz bardzo
      długo, nie zaszłam w ciaże. Nie matrw się, wyluzuj i ciesz sie seksem. Życzę Ci
      szczęścia i wiecej pewności. Pozdrawiam. Doris.
    • Gość: dziura Re: Pigułka cilest..... IP: srv1:* / 192.168.1.* 04.05.03, 14:22
      ja biore cieles i wiele moich kolezanek i zapewniam cie ze sa to bezpieczne
      pigulki. jezeli zazywasz je regularnie to nie masz sie czego obawiac oczywiscie
      jezeli te tabletki przepisal tobie olekarz ginekolog (bo jezeli zalatwialas na
      lewo to nigdy nic nie wiadomo, zalezy od twojego poziomu hormonalnego) ale
      zapewniam ze sa skuteczne
    • Gość: Basia Re: Pigułka cilest..... IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.3.* 13.05.03, 14:54
      Stosowałam pigułkę "Cilest" przez prawie 2 lata i nic się nie wydarzyło, mam
      wiele koleżanek które również ją stosują i jak na razie żadna nie zaszła w
      ciążę.
    • Gość: aneta pocieszenie IP: *.dialsprint.net 14.05.03, 05:35
      Biore Cilest prawie dwa lata i wszystko jest OK.
    • Gość: Kitana Re: Pigułka cilest..... IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 14.05.03, 09:37
      Witaj. Brałam pigułki Cilest przez 2 lata. Po to aby mieć pełen komfort przy
      kochaniu się z moim chłopakiem. Odpowiednio dobrane, przyjmowane regularnie -
      no nie ma siły żeby zajść w ciążę. Przecież hamują owulację, zagęszczają śluz
      aby stał się nieprzepuszczalny dla plemników..nie rozumiem jak można się
      kochać i stresować mając świadomość, że bierze się pigułki..to bez sensu. Mam
      znajome które biorąc pigułki stosują też prezerwatywy. Nie wiem, ja ufam
      pigułkom a przede wszystkim sobie - bo odemnie w dużej mierze zależy czy będą
      skuteczne czy nie.
      Głowa do góry, więcej luzu, mniej stresu i pogadaj z ginekologiem na ten
      temat. Rozwieje wszelkie wątpliwości.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: ollla Re: Pigułka cilest..... IP: hades:* / 10.10.12.* 14.05.03, 15:38
        ja biorę już cilest od 5 lat - jestem ZA!!!

i nie obawiam się o to, że mogę być tym "szczęśliwym" 1% ;))
    • Gość: EWKA22 Re: Pigułka cilest..... IP: *.broker.com.pl / 172.16.101.* 15.05.03, 19:43
      CZE!CHCIALA CIE USPOKOIC I ZAPEWNIC ZE JESLI BIERZESZ CILEST REGULARNIE O TEJ
      SAMEJ PORZE TO NIE POWODOW DO OBAW ZE ZAJDZIESZ W CIAZE NAWET GDY CHLOPAK
      WPUSCI SPERME DO SRODKA.JA MAM 22 LAT I OD 2 BIORE CILEST A Z MOIM MEZEM
      KOCHAMY SIE ZAWSZE DO "KONCA" I JAK DOTAD NIE BYLAM W CIAZY I NIE MAM ZAMIARU
      BYC. POZDRAWIAM !!!
    • Gość: zuziia Re: Pigułka cilest..... IP: *.kozmin.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 17:47
      Biorę cilest od 5 miesięcy i wiesz, chyba juz do końca zaufałam tym pigułkom.
      Na razie w ciąży nie jestem i nic nie wskazuje na to, że wkrótce miałabym być:-
      ) Pigułki poradziła mi zaufana lekarka, wiec chyba nie ma się czego obawiać. Na
      początku tez miałam trochę wątpliwości, ale już mi przeszło, zupełnie sie
      wyluzowałam i teraz juz "bezstresowo" kocham się z moim chłopakiem. Ty też
      powinnaś przestac sie martwić, przeciez te tabletki wymyślono po to, by
      zapobiegały niechcianej ciąży. Trzymaj się, pa pa!
      • Gość: an Re: Pigułka cilest..... IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 15:37
        Kbiety!!! pigułka jest ok. Ja biorę cilest juz z 10 lat albo dłużej czuje sie
        fantastycznie, mam pewność antykoncepcji, tylko łykać regularnie w miarę o
        podobnych godzinach i uważać na inne leki, które mogą osłabić działanie
        pigułki.
    • Gość: oliwia_soleil@hoga Re: Pigułka cilest..... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 19:08
      Gralam ta pigulke przez ponad rok 100% skutecznosc nie masz sie o co martwic
      pozdrwaim
      Oliwia
    • Gość: Marta Re: Pigułka cilest..... IP: 81.210.16.* 22.05.03, 22:48
      Ja osobiście używam Novynette, gdyż Cilest nie odpowiadałą mojemu organizmowi.
      Ale jeśli nie masz skutków ubocznych (wymienione są na ulotce) to daje ci
      niemal 100% pewność że ciąża Ci nie grozi. Dużo zależy od tego czy robisz
      prawidłowe przerwy i czy regularnie je przyjmujesz.
      Powiem szczerze ze ja pierwszy stosunek na proszkach miałam przy 5 tabletce w 1
      opakowaniu i jak dotąd ( a biorę już 2 lata) nie zaszłam w ciążę.
      Więc jednyne co mogę Ci powiedzieć to tylko tyle, że proszki po tak dłlugim
      stosowaniu dają Ci już maximum zabezpieczenia.
      Mam nadzieję ze mój list pomoże Ci podjąć własciwą decyzję.
      Pa
    • d-a-f-n-e Re: Pigułka cilest..... 12.07.03, 10:33
      Ja biore cilest od 5 miesiecy. wszystko jest w porzadku. Dobrze sie czuje, od
      samego poczatku nie mialam problemow z przyzwyczajeniem sie do hormonow. Po
      prostu mam dobrego ginekologa, ktory dobral tabletki najbardziej odpowiednie
      dla mnie a pozatym dokladnie poinstruowal mnie jak mam je brac zeby nie zajsc
      w ciaze. Ta sama instrukcja jest na ulotce dolaczonej do kazdego pudelka
      cilestu. Biore go regularnie. Nie zdarzaja mi sie opoznienia. Jestem pewna
      skutecznosci cilestu w 100%. Dodam ze kochamy sie z moim chlopakiem prawie
      codziennie i codziennie pozwalam mu sie spuscic we mnie. Dopoki bierzesz
      regularnie tabletki mozesz byc pewna ich 100% skutecznosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka