Dodaj do ulubionych

Pigułka Diane35

IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 05.05.03, 16:22
Witam serdecznie. Mam pytanie do kobiet, które przyjmują lub przyjmowały
Diane35. Od 2 lat biorę Cilest lecz teraz ze względu na zmiany skórne moja
pani ginekolog poleciła mi właśnie Diane. No i nie wiem czy zdecydować się
na zmianę. Czy są to skuteczne pigułki? Bardziej chodzi mi o antykoncepcję
niż działanie lecznicze...prosze o rady.
Pozdrawiam wszystkich :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: aspi Re: Pigułka Diane35 IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 18:06
      Witaj!
      Ja Diane biorę od 3 lat (miałam tylko 3 miesieczna przerwę na Microgynon, ale
      wolę jednak Diane) Cera wygląda o niebo lepiej niż przed stosowaniem, w ciąże
      nie zaszłam, więc jak dla mnie jest ona najlepsza! Słyszałam tylko, że po
      długotrwałym stosowaniu Diane, mozna miec póxniej problemy z zajściem w
      ciążę?!!!!!! Jednak to ginekolog wie najlepiej, każda kobieta odczuwa inaczej
      działanie srodków hormonalnych.
    • Gość: misia Re: Pigułka Diane35 IP: 213.17.136.* 05.05.03, 20:31
      kiedyś ja również miałam problemy ze skórą( trżdzik ) i wiesz byłam u
      ginekologa, on przepisał mi Diane35, ale dziwnie zaznaczył, że one nie są w
      100% anty. natomiast moja przyjaciółka bierze Diane jako tabletki anty
      zwróć uwagę na ulotkę i tam na niej pisze na najpierw że są one anty, a potem
      pisze że nie należy stosować jako środka antykoncepcyjnego... więc sama nie
      wiem. najlepiej jeśli spytasz swojego ginekologa. wracając do mojej
      przyjacięłki, to ona jeszcze nie zaszła w ciążę, więc pewnie są anty. Pozdrawiam
      • Gość: koala Re: Pigułka Diane35 IP: *.intranet.fbn / 192.168.2.* 15.05.03, 20:39
        Diana nie jest w ulotce anty , bo nie dostlaby sie na liste refundowanych
        lekow, bo pigulki anty nie uznawane byly, dlatego tez jest lekiem hormonalnym
        na problemy skorne. NIe kazde hormonalne pomagaja na schorzenia , na ktore
        pomaga Diana. Tak kiedys, jak zaczynalam brac Diane ,ponad dwa lata temu
        wyjasnila mi lekarka.
    • Gość: cosmo Re: Pigułka Diane35 IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 20:34
      Używałam Diane 35 przez ponad rok. Mnie również zależało bardziej na celach
      antykoncepcyjnych, niż medycznych i ta pigułka w 100% się sprawdziła.
    • Gość: Kitana Re: Pigułka Diane35 IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 05.05.03, 22:09
      Dziękuję Wam wszystkim bardzo serdecznie za odpowiedzi :) Postanowiłam jeszcze
      raz przedyskutować wszystkie "za" i "przeciw" z moim lekarzem. No i zobaczymy
      co z tego wyniknie...Pozdrawiam gorąco :)
    • Gość: ilda Re: Pigułka Diane35 IP: *.dial.pl 06.05.03, 11:50
      Brałam Dianę przez 3 lata i teraz ginekolog zalecił mi przerwę, bardzo dobrze w
      tym czasie się czułam, nie miałam żadnych skutków ubocznych, działała w 100%
      więc polecam.
      • irmka Re: Pigułka Diane35 07.05.03, 14:58
        Brałam Diane prawie rok. Przytyłam 10 kino i odeszła mi ochota na seks. Na
        szczęscie, gdy przestałam je zażywać znów stałam się sobą.
    • Gość: ola Re: Pigułka Diane35 IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 14:39
      Ja brałam diane przez kilka miesiecy. Czułam sie swietnie, nie przytyłam a moja
      cera znacznie sie poprawiła. Polecam, ale to indywidualna decyzja.
    • Gość: DIANE Re: Pigułka Diane35 IP: 212.33.69.* 06.05.03, 18:09
      Słuchaj lepiej uważaj z tymi tabletkami bo z tego co wiem to one są głównie na
      cerę a słabe jako antykoncepcja. Gdy ja poszłam do ginek. bo tabletki w sprawie
      cery on przypisał mi Diane35 i powiedział "A to napewno na cerę a nie przez
      chłopaka?" Bo one niby są przy okazji antykon. ale o słabym działaniu. To są
      poprostu hormonalne tabletki.
      • Gość: kasia Re: Pigułka Diane35 IP: *.kat.cdp.pl 06.05.03, 21:18
        Diane byly kiedys tabletkami anty ale pozniej dopiero okazalo sie ze maja tez
        inne zastosowanie!Maja takie samo dzialanie anty jak wszystkie inne...wiem to
        takze z doswiadczenia i nie tylko...
    • Gość: Ania.L Re: Pigułka Diane35 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.03, 12:14
      Witam.
      Ja bralam Diane,ale nie w celach antykoncepji,wrecz odwrotnie.Mialy one
      wyröwnac mi prace jajniköw,i pomöc zajsc w ciaze.przestalam je brac po
      miesiäcu,jedynie z tego powodu ze bolaly mnie po nich piersi.To sä tabletki dla
      kobiet ktöre potrzebujä miec wyröwnane hormony,Sä to bardzo silne tabletki,i na
      dluzszä mete nie mozna ich brac.
    • Gość: ania.l Re: Pigułka Diane35 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.03, 12:16
      zobacz sobie ten link:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=191&w=4317095&a=4945888
    • ukochana Re: Pigułka Diane35 10.05.03, 02:44
      Gość portalu: Kitana napisał(a):

> Witam serdecznie. Mam pytanie do kobiet, które przyjmują lub przyjmowały
      > Diane35. Od 2 lat biorę Cilest lecz teraz ze względu na zmiany skórne moja
      > pani ginekolog poleciła mi właśnie Diane. No i nie wiem czy zdecydować się
      > na zmianę. Czy są to skuteczne pigułki? Bardziej chodzi mi o antykoncepcję
      > niż działanie lecznicze...prosze o rady.
      > Pozdrawiam wszystkich :)))

Jakas dziewczyna pisala na zdrowiu kobiety, ze wlasnie te pastylki
      sa bardzo silne i nie powinno sie je uzywac dluzej niz 2 miesiace.
      • Gość: Stokrotka Re: Pigułka Diane35 IP: *.trzebinia.net / 192.168.5.* 10.05.03, 13:31
        Witam!
        Ja używam Diane 35 od 2 lat.Dla mnie są rewelacyjne.Cera idealna, a przy tym
        100% skuteczności anty.Nie mam zadnych dolegliwości typu bolące piersi, głowy,
        czy też tycie.Mój ginekolog powiedział, że bez problemu można je stosować bez
        przerwy przez 3 lata a potem nie ma problemu z zajściem w ciąże.
        Jesteśmy różne, także wiele opinii pojawia się na temat tych tabletek.Moim
        zdaniem idealne dopasowanie odpowiednich tabletek zależy od stanu zdrowia
        kobiety i jej stylu życia.Dla mnie one są idealne.
        Pozdrawiam
        Stokrotka
        • Gość: tita Re: Pigułka Diane35 IP: *.fenix.com / 192.168.1.* 13.05.03, 17:22
          Ja rowniez przyjmuje Diane35 od kilku lat (z przerwami) i jestem bardzo
          zadowolona.Potwierdzam tez skutecznosc tej tabletki zarowno jako leku i w celu
          antykoncepcyjnym.
    • Gość: MAŁA MI Re: Pigułka Diane35 IP: *.qlcom.pl 13.05.03, 18:47
      UWAŻAJ NA TE TABIETKI GDYŻ SĄ ONE BARDZO MOCNE,NIE WOLNO ICH BRAC ZBYT DŁUGO.
      BRAŁAM JE PRZEZ ROK ZE WZGLĘDU NA CERE, NO I OCZYWIŚCIE ANTY.
    • Gość: MAGDA Re: Pigułka Diane35 IP: *.one.pl / 192.168.224.* 13.05.03, 20:04
      Czesc!
      Bralam Diane przez 1 rok na zmiany skorne (trądzik),przepisane przez
      dermatologa - pomoglo rewelacja.Poznałam faceta i z obawy przed ciążą zaczęłam
      brać Celeste, aczkolwiek nie były one dobre na trądzik i z powrotem zaczęły
      się problemy. Po roku zaczęłam kontynuować Diane 35 i nie miałam problemów ani
      z niechcianą ciążą ani z wypryskami.Jest bardzo małe prawdopodobieństwo
      wpadki, tak jak przy innych tabletkach. W każdego rodzaju tabletkach są
      przeciwskazania i są one podobnie sformuowane tak jak w przypadku Diane 35.
      Także bez obaw!!!
    • Gość: Kitana Re: Pigułka Diane35 IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 14.05.03, 09:21
      Witam. Jeszcze raz chciałam serdecznie podziękować wszystkim którzy
      odpowiedzieli na mój list. Moja pani ginekolog zleciła mi badanie na
      określenie poziomu testosteronu. Jeśli będzie podwyższony - to przepisze mi
      Diane. Jeszcze raz wielkie dziękczyny za to, że tak chętnie dzielicie się z
      innymi własnymi doświadczeniami. To bardzo pomaga. Życzę Wam wszystkiego
      dobrego. Pozdrawiam. :))
    • Gość: Iza Re: Pigułka Diane35 IP: w3cache:* / 192.168.9.* 14.05.03, 10:19
      Ja biorę Diane. 2 misiące dopiero (wczesniej Cilest bralam), aczkolwiek dużą
      poprawę na skórze już widzę.
      Zadowolona jestem bardzo:)))
    • Gość: monia Re: Pigułka Diane35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.03, 14:10
      czesc! Biore Diane ze wzgleow chorobowych od 3 miesiecy i musze brac jeszcze
      3. Diane nie jest srodkiem antykoncepcyjnym i nie zaleca sie go brac stale.
      Po 3 miesiacach lekarz chcial mi zmienic Diane na Cilest ale ponim takze
      mialam zmiany skorne i wolalam Diane, jednak z tego co wiem mozna ja
      przyjmowac nie dluzej niz 6 miesiecy. Dodatkowo na poczatku przyjmowania
      powodowala u mnie silne nudnosci i odruchy wymiotne. Wybor nalezy do Ciebie
      ale ja Ci osobiscie odradzam stosowania Diane na stale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka