ambroka 23.03.07, 16:16 Mam czarne, farbowane włosy i chciałabym przefarbować je na ciemny brąz, czy jest to możliwe w domowych warunkach bez wcześniejszego rozjaśniania? Jaka farba byłaby najlepsza? Próbował ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malina862 Re: Czarne w brąz 23.03.07, 17:28 Nie nie ma takiej możliwości.Nic ci czerni nie pokryje.. Ilez to ja cierpiałam przez takie własnie eksperymenty z włosami.... Tez mi się czerni kiedys zachciało..Wygladałam jak ku..rewaka po zasadniczej w ogole mi nie pasował.Wszyscy mi to mówli...Byłam u pieciu fryzjerów. Kazali myć czesto by kolor spłowiał ewentualnie proponowali rozjasnienie i potem farbe, ale chciałam szkoda mi było włosów.Czekałam 2 lata az odrosły i teraz na dniach wybieram sie do fryzjera ufarbować ładny ciepły braz. A w domowych warunkach to już wogóle nie masz szans... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Czarne w brąz IP: *.range86-147.btcentralplus.com 23.03.07, 19:06 ja tez kiedys mialam wlosy farbowane na czarno. fryzjer zastosowal cos o nazwie ,, kapiel dla wlosow''. nie mam pojecia skad ten ,,magiczny'' preparat wzial ale na 100 proc. nie byl to dekoloryzator na bazie perhydrolu. kolor sciagnal rewelacyjnie (do jasnego brazu), a potem nalozyl braz. chyba to byla wella albo szwarckopf (jak to sie pisze?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satt Re: Czarne w brąz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:12 no mysle,ze ciezko bedzie z czerni w braz a masz naturalne czarne ?hmm mysle,ze nie warto ich rozjasniac rozjasniaczem i ladowac farby bo beda zniszczony, wez lepiej rozjasnij pare kosmykow ,zrob pasemka tylko na koronie...a potem farbnij te rozjasnione na rozne odcienie brazu od p\cappucino po cieply brazy i normalne i w tym twoje czarne,nie beda tak zniszczone a jednak beda sprawialy jasniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambroka Re: Czarne w brąz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:43 Dziękuję za odpowiedzi, właśnie też myślałam o jakichś pasemkach albo balleyage, zobaczymy co z tego wyniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
aquira Re: Czarne w brąz 26.03.07, 22:14 Brillance Luminance jest przeznaczona dla ciemnych włosów. Sprawdź opinie w Internecie, może się opłaca. Ja osobiście nie próbowałam (mam jasne włosy). Odpowiedz Link Zgłoś
crunch4 Re: Czarne w brąz 27.03.07, 04:01 co za bzdury ja cale zycie farbuje na zmniane na czarno lub ciemny braz, trzeba poczekac z 3 miesiace od farbowania na czarno , wlosy sie troche wymyja i wtedy na ciemny braz za nastepne 3 mies znowu na ciemny braz i po sprawie. nie rob zadnych pasemek ani balejazy bo sa obciachowe Odpowiedz Link Zgłoś