Dodaj do ulubionych

20-letnia samotna

13.04.07, 23:31
hmm od czego by tu zaczac jestem 20 letnia dziewczyna ktora kazdy uwaza za
kumpele nie mowie tu o kolezankach psiapsiolach tylko o.... facetach!! nie
pisze zeby mowic o moich kolegach<mam ich duzo i o ciut za duzo> tylko chodzi
o prawdziwego faceta. z wszystkimi z ktorymi bylam traktowali mnie jak
kolezanke, przyjacieolke doradzalam, chwalilam przejmowalam sie ich sprawami
ale zaden z nich nie powie to moja dziewczyna. mam pewna bariere w kontaktach
z facetami i nie chodzi tu o rozmowe bo kazdy sie mi zwierzam ale chodzi o
bliskosc ktora z nimi nie mam i nie pisze tego zaby zablyszczec oo ta to ma
dobrze potrafi sie z nimi porozumiec, nie jedna mi zazdrosci ale nie ma czego
gdyz jestem samotna w kregu przyjaciol facetow. Prosze wiec was dziewczyny o
rade co robie nie tak gdyz dluzej z moja samotnoscia nie dam rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: <> Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:40
      no ba ,znajdz faceta i po krzyku
    • Gość: kali Re: 20-letnia samotna IP: *.ztpnet.pl 14.04.07, 00:33
      Skad jestes?
      • Gość: facet z m2:) kali dorasta:) !!!:o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 07:38
        Kurcze spodziewałem się jakiegoś śmiesznego tekstu a tu poważne pytanie:o
        Kali co z tobą?:)

A tak nawiązując do wypowiedzi autorki wątku to poprostu daj znać jakiemuś facetowi że ci na nim zależy czy coś, określ się i daj się poznać, bo po twojej wypowiedzi wnioskuję że stważasz jakąś taką granicę poznania siebie przez innych i poprostu nie pozwalasz nikomu więcej tej granicy poznania ciebie przekroczyć:) a to jest warunek udanego związku (poznanie drugiej osoby)

Ale zamotałem:)
        • Gość: kali Re: kali dorasta:) !!!:o IP: *.ztpnet.pl 14.04.07, 09:27
          > Kurcze spodziewałem się jakiegoś śmiesznego tekstu a tu poważne pytanie:o
          > Kali co z tobą?:)

Za malo wypilem :)
        • Gość: :) Re: kali dorasta:) !!!:o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:22
          niezle piszesz mam takie samo zdanie
    • Gość: chyba zartujesz co tu sie dzieje w tym kraju? IP: *.chello.pl 14.04.07, 10:47
      czy w wieku 20 lat naprawde nie masz powazniejszych problemow? Na litosc boska
      cale zycie przed toba. Za 10 lat w wieku 30 jak faktycznie nie bedziesz miala
      kogos , to mozesz powiedziec , ze jestes samotna. a TERAZ TO DZIECIAK Z CIEBIE.
      Do nauki, na studia , a nie zalamujesz sie. Wiosna idzie, cieszyc sie zyciem
      trzeba, a nie zamartwiac , ze jakis palant nie chce o Tobie mowic ''moja
      dziewczyna''. Bo z takim nastawieniem i desperacja za miesiac bedziesz pisac
      nowy watek pt '' on mnie rzucil, a myslalam, ze mamy razem przyszlosc.'' Uszy do
      gory i na spacer.
      • Gość: sweetdaria Re: co tu sie dzieje w tym kraju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 17:21
        dzieki za slowa otuchy chyba masz racje :)
        • Gość: . Re: co tu sie dzieje w tym kraju? IP: 212.2.100.* 17.04.07, 16:17
          Po pierwsze to nie rozumiem dlaczego osoba 30 letnia moze sie czuc osoba samotna a 20 letnia nie ?? przeciez to chore , tak samo 40 letnia moze powiedziec o 30 letniej itd , odczucia , i nasze pragnienia sa uniezaleznione od wieku , 'czegos" brakuje i to nam doskwera i z czasem coraz bardziej i wiek tu nie ma nic do tego , tak samo nie mozna powiedziec ze czujs problem jest powazniejszy , bo osoba ktora ma niby plachy problem moze go bardziej przezywac i moze jej bardziej to doskwierac niz komus innemu teoretycznie powazniejszy .
          A wracajac do tematu , to znam to z autopsji , tyle ze z drugiej strony , pozatym jestem nieco starszy , recepty niestety nie ma , poprostu trzeba trafic na osobe ktora da CI tego czego potrzebujesz a Ty jej dasz to czego ona pragnie to jest chyba jedyna mozliwosci .
          Pozdrawiam i powidzenia
          • jeszcze5 Re: co tu sie dzieje w tym kraju? 17.04.07, 16:53
            racja:) co za roznica jaki wiek;]??
            • Gość: Ergiel Re: co tu sie dzieje w tym kraju? IP: *.chello.pl 08.05.07, 10:52
              Taaaa... "Mam 98 lat, nie miałam żadnego chłopaka, ale jestem dumnym singlem i
              wcale nie jestem samotna!" :]
    • Gość: zlosliwa1 Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:39
      Ja tez kiedys miałam taki problem mnóstwo facetów koło mnie ale ze mna ani
      jednego.Wiesz co mi pomogło?Zaczełam sie troszke zmieniac ,zaczęłam od
      zewnątrz.Zmieniłam fryzurke lekki makijaz tez zrobił swoje.Ubierałam sie
      bardziej kobieco a i w relacjach damsko męskich stałam sie inna lekko
      kokietowałam poruszałam sie z gracja.Tu chyba chodzi o to że ci faceci nie
      widzą w tobie 100% kobiety ale jak zaczniesz sie zachowywac jak wyżej napisałam
      to napewno zobaczą w tobie kandydatke na dziewczyne.PS;mi to pomogło pozdro;)
    • Gość: 21latka Re: 20-letnia samotna IP: 213.134.181.* 18.04.07, 14:11
      a to samodzielnie żyć nie potrafisz?

celem życia jest złapanie sobie "połówki"?

no nie żartuj
    • Gość: :) Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 23:00
      na pewno jeszcze kogos spotkasz nie martw sie na swiecie jest wielu facetow
      ktorzy nie sa twoimi kolegami :)
    • Gość: . Re: 20-letnia samotna IP: *.gl.digi.pl 24.04.07, 21:19
      Miałam podobny problem - pierwszy facet w wieku 22 lat. Szybko sie rozstalismy.
      Teraz mam 24 i poznalam znow kogos. Otoczenie mnie zmienialo, przyjaciele
      pracowali nad ubiorem, moim postrzeganiem siebie. To byl dlugi proces, ale
      przyniosl efekty. I choc z obecnym mezczyzna jestesmy ze soba poki co "na
      odleglosc" to ja i tak czuje sie spelniona w tym zwiazku.
      Wiem, ze trudno w to uwierzyc, ale pojawi sie Ktos. I ostrzegam przed otwartym
      dawaniem do zrozumienia co czujesz. Niestety jest tak, ze jesli to kobieta
      wykazuje inicjatywe, a ze strony faceta nie ma sygnalow, ze to dla niego "cos
      wiecej" to naprawde dla niego to nic wiecej. Wiem, sprawdzilam, przepracowalam
      na kilkunastu przykladach.
      PS. polecam metode Silvy - wizualizacje (zdjecie, nawet modela z gazety, noszone
      przy sobie, ogladane, powtarzanie sobie, ze ten jedyny przyjdzie - to naprawde
      pomaga)
      • Gość: blue Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:06
        > PS. polecam metode Silvy - wizualizacje (zdjecie, nawet modela z gazety,
        noszon
        > e
        > przy sobie, ogladane, powtarzanie sobie, ze ten jedyny przyjdzie - to naprawde
        > pomaga)
        eee?
      • Gość: ?? Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 11:58
        fajnie masz heh zmieniac sie dla kogos to chodzi o to zeby to ciebie ktos
        pokochal a nie plastik
        • butterflymk Re: 20-letnia samotna 06.05.07, 12:15
          Może przestań być matką teresą dla wszytskich
          pokaż że masz swoje problemy, wymagania i oczekiwania
          a zobaczą w Tobie kobietę którą nalezy się też zaopiekoać
          a nie przyjaciółkę dającą rady wszytskim,
          troszczącą się o wszystkich tylko nie o samą siebie...
    • majki1976 Re: 20-letnia samotna 08.05.07, 10:59
      a moze się wypowiedziec facet? spokojnie masz dopiero 20 lat wszystko przyjdzie
      to sie podobno nazywa przeznaczenie, spotkasz Go kiedyś nawet nie wiesz kiedy i
      to ON pierwszy powie ze Cie kocha, wspomnisz kiedys moje słowa , powodzenia
      • Gość: :) Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:24
        oczywiscie ze moze:) chyba po to jest zrobiony ten watek aby w szczegolnosci
        mezczyzni sie wypowiedzieli
        • Gość: ?????????? Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:36
          wlansie jak to jest z wami facetami?? ja mam podobny dylemat tyle ze ja mam
          brata ktory jest zarazem moim qmplem na rejonie i co tu zrobic zeby wreszcie na
          kogos trafic>> a uwierzcie mi probowalam hmmmmm w sumie to pyt do chlopcow:)
          • Gość: jep Re: 20-letnia samotna IP: *.byt.3s.pl 25.06.07, 00:26
            E tam. Singlowanie jest teraz w modzie. Modna jesteś i tyle wiec co się
            przejmujesz?:)

e-kobiety.pl/content/view/2607/452/ - W Polsce, według danych ze Spisu
            Powszechnego w 2004r prawie pięć milionów ludzi nie ma pary i liczba ta z każdym
            rokiem wzrasta. Przewiduje się, że do 2030r. liczba singli powiększy się o
            kolejne dwa miliony. Ludzie nie maja czasu na związki.
            • ishe Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 00:45
              ja też jestem 20-letnia samotna. Nie wynika to z braku czasu, ale z tego, że
              nie potrafie być z kimś, tylko dla samego "chodzenia ze sobą", co obserwuje u
              innych dziewczyn, które zmieniają facetów jak rękawiczki. Dla mnie związek, to
              bycie z drugą osobą w 100%, nie rozmieniam się na drobne. Mogłabym być z
              facetem,do którego nic nie czuje, i czekać na tą właściwą osobę,inni nie mają z
              tym problemu - ja najwyrazniej tak, ale mam to gdzieś.
              • jablko_adama Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 00:52
                ja mam 30lat i jestem samotny-mi to nie przeszkadza

Niech każdy ptak ,śpiewa własną pieśń
                • ishe Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 00:54
                  i dobrze:]
                  • jablko_adama Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 00:56
                    powiem wiecej,nie mialem nikogo,bo nie mam zamiaru rozdrabniac sie na
                    drobne,poza tym wole nie miec klopotow

• Gość: sowa Re: 20-letnia samotna IP: *.76.classcom.pl 26.06.07, 00:56
                  da sie tak zyc, ale nie uwierzez ze nei wolalbys miec kogos bliskiego
                  • jablko_adama Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 00:58
                    pewnie i tak,ale co zrobic,przeciez tak jest i juz-trzeba przyjac zycie takie
                    jakie jest,nie wszyscy dostapia tego stanu

• jablko_adama Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 00:58
                      widocznie jeszcze sie nie urodzila:)

• Gość: sowa Re: 20-letnia samotna IP: *.76.classcom.pl 26.06.07, 00:59
                      kazdy ma wplyw na wlasne zycie i nie wszystko trzeba przyjmowac takie jakim jest
                      • jablko_adama Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 01:03
                        z biegiem czasu dochodze do przekonania ze tak byc musi,tym bardziej ze genach
                        ma zapis testamentowy,no wiadomo ze nie wolno przyjmowac,ale z uczuciami nie da
                        sie wygrac,w zasadzie jest to walka przegrana u podstawy

• Gość: sowa Re: 20-letnia samotna IP: *.76.classcom.pl 26.06.07, 01:05
                          no tak, szczegolnie jak ma sie samotność w genach:) wszystko tlumaczysz genami?
                          • jablko_adama Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 01:07
                            powaznie,z tymi genami teraz nie przesadzam,nie moge odbiegac od normy,jestem
                            dopiero czwartym pokoleniem na dwiesielat

• ishe Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 01:06
                        Nie szukam miłości na siłe, ani nie zmuszam się do bycia z kimś, na kim mi nie
                        zależy.
                        • jablko_adama Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 01:08
                          swiete slowa,bo nie mozna byc dla zasady

• deodyma Re: 20-letnia samotna 26.06.07, 08:54
      masz dopiero 20 lat i w tym wieku uwazasz, ze jestes samotna??? nie przesadzasz
      przypadkiem?
      • Gość: eveline Re: 20-letnia samotna IP: *.chello.pl 26.06.07, 16:20
        a jakie znaczenie ma tu wiek? to jest jakaś granica wiekowa, kiedy można
        powiedzieć, że jest się samotnym??
        • Gość: rowniez samotna Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:45
          dokladnie ja mam 22 lata i tez sie czuje samotna i coz czy ktos moze mi
          powiedziec ze jak na moj wiek to za pozno czy za szybko?? smieszne
          • Gość: no Re: 20-letnia samotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:01
            przybij piatke i glowa do gory
    • littleamber Re: 20-letnia samotna 02.07.07, 12:49
      Po prostu przestań szukać, wtedy sama się znajdzie ta miłość. Wiem z
      doświadczenia :) POzdrawiam.
      Monia
      • jablko_adama Re: 20-letnia samotna 02.07.07, 12:50
        ty chyba jestes mloda,to jakie ty masz doswiadczenie,tobie ktos wyczarowal
        partnera z kapelusza magika

"Niech każdy ptak ,śpiewa własną pieśń"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka