butterflymk 03.05.07, 19:20 Słuchajcie, mam szybkie pytanie, jak zrobic najlepiej prażoną kukurydzę? Na oleju na patelni? Ile tego oleju? Czy w mikrofali? Po prostu na podgrzewaniu? Popcorn jest luzem, nie w opkaowaniu żadnym.. Mówcie mi.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: Popcorn 03.05.07, 19:32 w glebokim garnku, z pokrywka... lejesz na dno troche oleju (nie za duzo,zeby tlusty nie byl).. wstawiasz na ogien i wsypujesz popcorn.. a jak zacznie strzelac - kilka razy mozesz poruszac garnkiem, zeby na pewno wszystkie ziarna pekly.. no i nie zapomnij o pokrywce - chyba ze lubisz jesc z podlogi.. hihi smacznego kurde, az mi popcornem zapachnialo.. Odpowiedz Link Zgłoś
alexxa6 Re: Popcorn 03.05.07, 19:33 jeżli olej to bardzo mało ,a najlepiej w mikrofali vanilla-cafe.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Popcorn 03.05.07, 19:35 Dzięki za wskazówki :-) Chętnie bym Was poczęstowała ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Popcorn IP: 213.17.152.* 03.05.07, 20:35 olej to najlepiej z pestek winnogron bo jest bezwonny Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Popcorn 03.05.07, 20:38 No,no,no... Widać że nie znasz się na sztuce gotowania.. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: Popcorn 03.05.07, 20:38 Jak kiedys robilam to tak: na dno garnka troche oliwy"(tak, by rownomiernie pokryc dno), rozgrzac, wsypac troche ziaren, przykryc pokrywka(w przeciwnym razie bedziesz mial tuste plamy wszedzie....no i popcorn tez;), jak zacznie strzelac to wstrzasac,zeby sie nie przpalil, wyspy, posol i zjedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Popcorn 03.05.07, 20:40 Zrobiłam ale trochę się zjarał ;) muszę wybierać i te przypalone odgarniać.. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Popcorn 03.05.07, 20:42 wstrząsałam , nie mieszałam ;) muszę poćwiczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Popcorn 03.05.07, 20:50 bo jak sie za duzo wsypie - to niektore sie przypalaja, a inne nie pekaja :) ale wszystko jest "do wycwiczenia" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Popcorn IP: 213.17.152.* 03.05.07, 20:52 racja-nie mozna dac zbyt duzo-kurcze mam smaka-ide sobie zrobic,bede mieal miche na film Vabank:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Popcorn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 03:45 Kup sobie popcorn w torebce do mikrofali. Szybki, nie trzeba zmywac, zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linia Re: Popcorn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 10:52 nie jedz popcornu bo będziesz gruba i ogłuchniesz Odpowiedz Link Zgłoś