dania_86 05.07.07, 11:21 co sądzicie o korzystaniu z tego rodzaju dojazdu ?? jeździł ktoś z was stopem ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzanks Re: autoSTOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:22 95% kierowców bedzie wobec Ciebie ok! ale jest jeszcze te 5% - i wlasnie moja koleżanka miala taką przygode ze wysiadala a raczej wypadała z samochodu w biegu 3 km za swoją miejscowościa takze musisz cos takiego tez brac pod uwagę! Odpowiedz Link Zgłoś
ishe Re: autoSTOP 05.07.07, 12:41 Kiedyś z konieczności często jezdziłam stopem, ale to było dawno, teraz już tego nie praktykuje. Nie zdarzyła mi się nigdy jakaś niemiła niespodzianka, raz nawet jeden kierowca, którego złapaliśmy z rodzinką, przetransportował nas pod sam dom;) W dobie dzisiejszych napadów, uważam,że taki rodzaj transportu jest ryzykowny i może być niebezpieczny - zarówno dla stopowiczów, jak i kierowców zabierających nieznajomych podróżnych. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: autoSTOP 05.07.07, 12:42 nigdy w życiu... znając mojego pecha zaraz bym trafiłan na zboczonego mordercę złodzieja i w ogóle... moj pech bardzo o mnie dba :D Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.brodzki Re: autoSTOP 05.07.07, 17:15 Jeśli jesteś ładna to na pewno tak ;) Chociaż niektórym prostakom jest wszystko jedno.. Odpowiedz Link Zgłoś
malinaesz Re: autoSTOP 05.07.07, 13:41 Ja osobiscie, jakies 2, 3 lata temu ciagle jezdzilam stopem, zawsze i wszedzie, ale nigdy sama, zawsze z kolezanka. A ze mieszkam w takij okolicy, gdzie jest 2 miasteczka i same wioski, to przemieszczanie sie w ten spospob bylo jedynym (wtedy) rozsadnym rozwiazaniem. Bardzo fajnych ludzi sie w ten sposob poznawalo, nigdy nie mialam jakiegos przypalu w zwiazku z tym. No moze raz, jak jechalam z w/w kolezanka na impreze, zatrztmal sie samochod, wsiadlysmy, jedziemy, a pan kierowca do swojego kolegi powiedzial: "no to teraz do lasu". To byl NA SZCZESCIE zart, bardzo glupi, idiotyczny, itp itd, ale nie zrazil nas do przemieszcania sie tym srodkiem transportu. ALe znam dziewczyne, ktora ma wieczngo pecha w tej sprawie, ale uparcei jezdzi. Zawsze z gazem w torebce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: autoSTOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:56 troche niesmaczny zart,na twoim miejscu,przywalibym w pysk facetowi-opamietalby sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: autoSTOP IP: *.ztpnet.pl 05.07.07, 15:36 Mi tam sie zarty tego typu podobaja :> Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: autoSTOP 07.07.07, 09:58 Gość portalu: no napisał(a): > troche niesmaczny zart,na twoim miejscu,przywalibym w pysk facetowi- opamietalby > > sie a może on w ten sposób chciał jej dać do zrozumienia że to niebezpieczne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: autoSTOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:48 Ja zjezdzilam stopem prawie cala Europe:) Z kolezanka i gazem w torebce:)Tylko raz koles wywiozl nas do lasu i chcial zgwalcic. Wtedy niestety nie mialam gazu w torebce, ale i tak sobie poradzilysmy. W koncu co dwie baby to nie jedna:). Proponuje : gaz w torebce, kolzenke i kurs samoobrony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: autoSTOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:52 e tam zgwalcic-po prostu wyznac milosc:( Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: autoSTOP 05.07.07, 16:19 to rzeczywiście super spokojnie sobie o tym mówisz... takjakby to było całkiem normalne i wręcz przyjemne... Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: autoSTOP 05.07.07, 19:08 Nie korzystam. I nie zabieram ludzi. Wole nie ryzykowac w zadna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonka Re: autoSTOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:44 ja kilka lat temu przejezdziłam z kolezanka całe lato- w tym miesiąc na Wegrzech.zawsze woziłysmy w plecaku spory kamien(?!)bo wtedy gaz nie był ogolnie dostepny i NIGDY nie wsiadałysmy do samochodu z dwoma facetami.Miło wspominam tamte wakacje, poza jednym przypadkiem,kiedy jakis napalony Węgier chciał nas wywieźć w innym niz planowałysmy kierunku... Poradziłysmy sobie z nim jednak i jezdziłysmy nadal.Dzis myslę,ze bardzo ryzykowałysmy mimo wszystko.no i w obecnych czasach nie polecam takiej zabawy nikomu Odpowiedz Link Zgłoś
utopiona_w_pomaranczach Re: autoSTOP 08.07.07, 23:19 Witam;) Jeździłam sama stopem gdy miałam 17 lat. Oczywiście zdarzały sie lekko nieprzyzwoite sytuacje, jednak grzeczne....np. raz jakiś grek zapytał się czy nie mam ochoty przenocować u niego w hotelu, no i że jago syn (jechał z nami) chętnie odstąpi mi połowę łóżka... Ale jak mówiłam było to wypowiedziane serdecznym, miłym tonem;) Czyli podsumowując, każdy boi sie każdego.....a dla mnie to bez sensu takie zaszczucie. Nawet dzisiaj, w środku miasta, jakis facet się do mnie przykleił, złapał za dupę, i powiedział, " chce wylizać twoja cipkę". Dopiero jak dostał z kopa w jaja i sie poskładał, to ludzie zwrócili na nas uwagę.... Także nie bójmy sie autostopów, bo to bardzo miły i ciekawy środek komunikacji...ps. z Sląska do Suwałk, przejechałam w zaledwie 13 godzin:D Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: autoSTOP 09.07.07, 17:36 Nie przesadzaj.. Nie Ty jedna słyszysz głupie komentarze na mieście ale to jest różnica. Co innego usłyszeć od kogoś "ale bym Cie...", a co innego być z nim sam na sam w aucie.. Odpowiedz Link Zgłoś
stefajna Re: autoSTOP 09.07.07, 14:21 Nie odważyłabym się. Nie lubię obcych, sama nie zabieram autostopowiczów. Kto wie na kogo się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: autoSTOP IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 21:34 Jezdzilam i jezdze. Czesto i gesto :P Jedyna nieprzyjemna sytuacja jaka mi sie zdazyla to proba "glaskania"... Przez pana grubo po 6Oce :P Mysle ze jesli dorobie sie wrescie wlasnego samochodu bede rowniez zabierac. Inaczej sie patrzy na tych biednych ludzi stojacych po godzinie na piaszczystym poboczu, w +/- 30 stopnich kiedy zna sie osobiscie ten bol :) Odpowiedz Link Zgłoś