05.07.07, 11:21
co sądzicie o korzystaniu z tego rodzaju dojazdu ??
jeździł ktoś z was stopem ??
Obserwuj wątek
    • Gość: dzanks Re: autoSTOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:22
      95% kierowców bedzie wobec Ciebie ok! ale jest jeszcze te 5% - i wlasnie moja
      koleżanka miala taką przygode ze wysiadala a raczej wypadała z samochodu w
      biegu 3 km za swoją miejscowościa takze musisz cos takiego tez brac pod uwagę!
    • ishe Re: autoSTOP 05.07.07, 12:41
      Kiedyś z konieczności często jezdziłam stopem, ale to było dawno, teraz już
      tego nie praktykuje. Nie zdarzyła mi się nigdy jakaś niemiła niespodzianka, raz
      nawet jeden kierowca, którego złapaliśmy z rodzinką, przetransportował nas pod
      sam dom;)
      W dobie dzisiejszych napadów, uważam,że taki rodzaj transportu jest ryzykowny i
      może być niebezpieczny - zarówno dla stopowiczów, jak i kierowców zabierających
      nieznajomych podróżnych.
    • butterflymk Re: autoSTOP 05.07.07, 12:42
      nigdy w życiu... znając mojego pecha zaraz bym trafiłan na zboczonego mordercę
      złodzieja i w ogóle...
      moj pech bardzo o mnie dba :D
      • przemyslaw.brodzki Re: autoSTOP 05.07.07, 17:15
        Jeśli jesteś ładna to na pewno tak ;) Chociaż niektórym prostakom jest wszystko
        jedno..
    • nzttk Re: autoSTOP 05.07.07, 12:58
      ja tam nie ryzykuję
      :P
    • malinaesz Re: autoSTOP 05.07.07, 13:41
      Ja osobiscie, jakies 2, 3 lata temu ciagle jezdzilam stopem, zawsze i wszedzie,
      ale nigdy sama, zawsze z kolezanka. A ze mieszkam w takij okolicy, gdzie jest 2
      miasteczka i same wioski, to przemieszczanie sie w ten spospob bylo jedynym
      (wtedy) rozsadnym rozwiazaniem.
      Bardzo fajnych ludzi sie w ten sposob poznawalo, nigdy nie mialam jakiegos
      przypalu w zwiazku z tym.
      No moze raz, jak jechalam z w/w kolezanka na impreze, zatrztmal sie samochod,
      wsiadlysmy, jedziemy, a pan kierowca do swojego kolegi powiedzial: "no to teraz
      do lasu". To byl NA SZCZESCIE zart, bardzo glupi, idiotyczny, itp itd, ale nie
      zrazil nas do przemieszcania sie tym srodkiem transportu.

ALe znam dziewczyne, ktora ma wieczngo pecha w tej sprawie, ale uparcei jezdzi.
      Zawsze z gazem w torebce ;)
      • Gość: no Re: autoSTOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:56
        troche niesmaczny zart,na twoim miejscu,przywalibym w pysk facetowi-opamietalby
        sie
        • Gość: kali Re: autoSTOP IP: *.ztpnet.pl 05.07.07, 15:36
          Mi tam sie zarty tego typu podobaja :>
        • summerlove Re: autoSTOP 07.07.07, 09:58
          Gość portalu: no napisał(a):

> troche niesmaczny zart,na twoim miejscu,przywalibym w pysk facetowi-
          opamietalby
          >
          > sie

a może on w ten sposób chciał jej dać do zrozumienia że to niebezpieczne??
    • Gość: malutka Re: autoSTOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:48
      Ja zjezdzilam stopem prawie cala Europe:) Z kolezanka i gazem w torebce:)Tylko raz koles wywiozl nas do lasu i chcial zgwalcic. Wtedy niestety nie mialam gazu w torebce, ale i tak sobie poradzilysmy. W koncu co dwie baby to nie jedna:). Proponuje : gaz w torebce, kolzenke i kurs samoobrony:)
      • Gość: no Re: autoSTOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:52
        e tam zgwalcic-po prostu wyznac milosc:(
      • butterflymk Re: autoSTOP 05.07.07, 16:19
        to rzeczywiście super spokojnie sobie o tym mówisz...
        takjakby to było całkiem normalne i wręcz przyjemne...
    • agatka_to_ja Re: autoSTOP 05.07.07, 19:08
      Nie korzystam.
      I nie zabieram ludzi.

Wole nie ryzykowac w zadna strone.
      • Gość: żonka Re: autoSTOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:44
        ja kilka lat temu przejezdziłam z kolezanka całe lato- w tym miesiąc na
        Wegrzech.zawsze woziłysmy w plecaku spory kamien(?!)bo wtedy gaz nie był
        ogolnie dostepny i NIGDY nie wsiadałysmy do samochodu z dwoma facetami.Miło
        wspominam tamte wakacje, poza jednym przypadkiem,kiedy jakis napalony Węgier
        chciał nas wywieźć w innym niz planowałysmy kierunku... Poradziłysmy sobie z
        nim jednak i jezdziłysmy nadal.Dzis myslę,ze bardzo ryzykowałysmy mimo
        wszystko.no i w obecnych czasach nie polecam takiej zabawy nikomu
    • utopiona_w_pomaranczach Re: autoSTOP 08.07.07, 23:19
      Witam;) Jeździłam sama stopem gdy miałam 17 lat. Oczywiście zdarzały sie lekko
      nieprzyzwoite sytuacje, jednak grzeczne....np. raz jakiś grek zapytał się czy
      nie mam ochoty przenocować u niego w hotelu, no i że jago syn (jechał z nami)
      chętnie odstąpi mi połowę łóżka... Ale jak mówiłam było to wypowiedziane
      serdecznym, miłym tonem;)

Czyli podsumowując, każdy boi sie każdego.....a dla mnie to bez sensu takie
      zaszczucie. Nawet dzisiaj, w środku miasta, jakis facet się do mnie przykleił,
      złapał za dupę, i powiedział, " chce wylizać twoja cipkę". Dopiero jak dostał z
      kopa w jaja i sie poskładał, to ludzie zwrócili na nas uwagę....

Także nie bójmy sie autostopów, bo to bardzo miły i ciekawy środek
      komunikacji...ps. z Sląska do Suwałk, przejechałam w zaledwie 13 godzin:D

Pozdawiam
      • summerlove Re: autoSTOP 09.07.07, 17:36
        Nie przesadzaj.. Nie Ty jedna słyszysz głupie komentarze na mieście ale to jest
        różnica. Co innego usłyszeć od kogoś "ale bym Cie...", a co innego być z nim
        sam na sam w aucie..
    • stefajna Re: autoSTOP 09.07.07, 14:21
      Nie odważyłabym się. Nie lubię obcych, sama nie zabieram autostopowiczów. Kto
      wie na kogo się trafi.
      • Gość: Nina Re: autoSTOP IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 21:34
        Jezdzilam i jezdze. Czesto i gesto :P
        Jedyna nieprzyjemna sytuacja jaka mi sie zdazyla to proba "glaskania"... Przez
        pana grubo po 6Oce :P
        Mysle ze jesli dorobie sie wrescie wlasnego samochodu bede rowniez zabierac.
        Inaczej sie patrzy na tych biednych ludzi stojacych po godzinie na piaszczystym
        poboczu, w +/- 30 stopnich kiedy zna sie osobiscie ten bol :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka