Dodaj do ulubionych

Mercilon???

IP: 81.15.186.* 06.08.03, 19:38
wlasnie koncze 1.opakowanie Mercilonu i jestem ciekawa czy ktos tez bierze
te pigulki, bo dosc zadko sie spotykam.mialyscie jakies skutki uboczne?mnie
jakos brzuch pobolewa.i jeszcze jedno pytanko czy jesli zazylam tableteke z
8 godzinnym opoznieniem to czy jestem zabezpieczona tak jakbym wziela o
normalnej porze???dzieki za odp!pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: patrycja Re: Mercilon??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 20:04
      ja biorę od roku,jestem bardzo zadowolona.Mają małą dawkę hormonów,co zostało
      potwierdzone mi przez kilku lekarzy,aha i jeszcze jedno,nic się nie stanie
      jeśli wzięłaś tabletkę z opóżnieniem,wiem to z łasnego doświadczenia.
      • Gość: kania Re: Mercilon??? IP: *.dialup.telenergo.pl 06.08.03, 22:44
        hej, dzieki za pocieszenie, bo panikara ze mnie i juz sie zaczelam bac...pozdr!
    • evvusia Re: Mercilon??? 07.08.03, 10:25
      Gość portalu: kania napisał(a):

> wlasnie koncze 1.opakowanie Mercilonu i jestem ciekawa czy ktos tez bierze
      > te pigulki, bo dosc zadko sie spotykam.mialyscie jakies skutki uboczne? mnie
      > jakos brzuch pobolewa.

Bralam je przez jakis czas i nie zauwazylam zadnych efektow ubocznych. :)
    • Gość: AGATA WSZYSTKO JEST OKI IP: *.gabo.pl 07.08.03, 11:10
      JA MERCILON BIORĘ OD DŁUZSZEGO CZASU...JEST ŚWIETNY...CHOCIAŻ DROGI...ALE
      NAJWAŻNIEJSZE ZE DOBRZE DZIAŁA,PRAWDA???NIE PRZEJMUJ SIE TO NORMALE ZE DO 3-
      CIEGO OPAKOWANIA MAJĄ PRAWO POBOLEWAC CIEBIE PIERSI ALBO BRZUCH...NIE
      ZAMARTWIAJ SIE TYM...A JEŚLI CHODZI O ZAPOMNIANA TABLATKĘ TO WSZYSTKO JEST
      NAPISANE NA ULOTCE,KTÓRA JEST ZAMIESZCZONA W OPAKOWANIU RAZEM Z
      TABLETKAMI...POWIEM CI TYLKO ZE NIE MOZE ONO(SPÓŻNIENIE) WYNOSIC WIECEJ NIZ 12
      GODZIN,A JEZELI TAKOWE WYSTĄPI SZYBKO ZAŻYJ ZAPOMNIANA TABLETKĘ I PRZEZ
      NASTĘPNYCH 7 DNI UZYWAJ DODATKOWEGO ZABEZPIECZENIA NP:PREZERWATYWA...
      POZDRAWIAM GORACO
      PAPA
      POZDRAWIAM GORACO
      PAPA
      POZDRAWIAM GORACO
      PAPA
      POZDRAWIAM GORACO
      PAPA
      POZDRAWIAM GORACO
      PAPA
    • Gość: kania Re: Mercilon??? IP: *.crowley.pl 08.08.03, 18:59
      dzieki wielkie!!!!!:)
    • Gość: rouge Re: Mercilon??? IP: *.chello.pl 11.08.03, 16:51
      Biorę Mercilon od 7 lat. Jest rewelacyjny - ustabilizował mi okres (przedtem
      miałam co 12-120 dni przez 5-12 dni, a więc huśtawka totalna), zminimalizował
      skutki uboczne burzy hormonalnej podczas miesiączki (bóle brzucha miała takie,
      że wyłam z bólu - żadne leki nie pomagały, a nauczyciele sami wysyłali mnie do
      domu; robiłam nawet USG jamy brzusznej, bo sądziłam, że jestem na coś chora) i
      dał absolutny komfort psychiczny. Teraz okres mam krótki (5 dni), bezbolesny
      (ani piersi, ani brzuch), ustawiony jak w zegarku (niemal co do godziny wiem,
      kiedy się zacznie i skończy), a - przedewszystkim - mogę się kochać kiedy chcę
      i jak chcę, bez obawy, że zajdę w ciążę (bo prezerwatywa pękła albo się
      zsunęła). Pamiętaj jednak - aby być 100% zabezpieczoną bierz pigułki zawsze o
      tej samej godzinie (zachowaj ulotkę z leku i noś ją przy sobie - w razie
      paniki, będziesz wiedziała, co robić), nie pal (to zwiększa ryzyko zajścia w
      ciążę) i pij jak najmniej (albo wcale) alkoholu. A tabletkę popijaj wodą - nie
      kawą, herbatą, mlekiem czy sokami - mogą one nieznacznie wpłynąć na jej
      działanie. Baw się dobrze!
      • Gość: rose Re: Mercilon??? IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 11.08.03, 21:29
        Gość portalu: rouge napisał(a):
        >Pamiętaj jednak - aby być 100% zabezpieczoną bierz pigułki zawsze o
        > tej samej godzinie (zachowaj ulotkę z leku i noś ją przy sobie - w razie
        > paniki, będziesz wiedziała, co robić), nie pal (to zwiększa ryzyko zajścia w
        > ciążę) i pij jak najmniej (albo wcale) alkoholu. A tabletkę popijaj wodą -
        nie
        > kawą, herbatą, mlekiem czy sokami - mogą one nieznacznie wpłynąć na jej
        > działanie. Baw się dobrze!

oj, przestań - nie strasz dziewczyny ascezą, papierosy nie obizają skutaczności
        piguły, tylko zwiększają ryzyko zachorowania na niektóre choroby układu
        krążania oraz nowotwory, zwłaszcza jeśli pali się dużo po 35 roku życia,
        alkohol można pić byle nie w takich ilościach, które powodowałyby rzygawicznego
        kaca, popijać mozna czym się chce, a opóźnienie do 12 godzin w przyjęciu
        tabletki (w przypadku tabl. dwuskładnikowych do jakich należy mercilon) nie
        wpływa ujemnie na jakość zabezpieczenia. Uważac i to bardzo trzeba natomiast na
        wszelkie interakcje tabletek z innymi lekami, zwłaszcza antybiotykami, lekami
        uspokajającymi (nie mówię o ziołowych) oraz nasennymi. Prawdziwym zagrożeniem
        dla skuteczności są właśnie:
        1. interakcje z lekami
        2. opóźnienie w przyjęciu tabletki ponad 12 godzin
        3. wariace żołądkowe
        jeśli tego pilnujesz to moższe pić, palić i żyć spokojnie
      • Gość: Agata to nieprwda... IP: *.gabo.pl 14.08.03, 09:19
        Ja biorę Mercilon tez sporo czasu i jakoś pale papierosy...juz od 3
        lat...papierosy nie wpływaja na zmniejszenie skuteczności tylko na to,ze
        palenie w połaczeniu z hormonami powoduje powstawanie zakrzepow....zatorów!
        palenie nie jest wsazane szczególnie kobietom ,które ukończyły 35 rok
        zycia...jest to nawet napisane na ulotce i guzik prawda,ze sa jakies szczególne
        srodki ostroznosci co do tego,czym powinno sie popijac tabletke...piszesz
        totalne bzdury!!!!!!!poza tym nic sie nie stanie jak wezmie tabletke pozniej
        niz np:o godzinoie 19.00....moze sie spozniec do 12 godz.a tabletka i tak
        zachowuje swoja skutecznosc...nie wiem skad wziełas takie informacje ....ja
        rozmawiałam z lekarzem ..powiedziałam mu o paleniu...acha i jeszcze
        jedno ....picie alkoholu raz na jakis czas tez nie szkodzi...chyba ze alkohol
        doprowadzi do wymiotów!!!
        pozdrawaim papa
    • Gość: lena Re: Mercilon??? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 11.08.03, 23:53
      mercilon łykam ponad rok i przy pierwszych 2 opakowaniach było kilka problemów, ale teraz ich nie ma. nie martw się organizm musi się przystosować
    • Gość: agata Re: Mercilon??? IP: *.gabo.pl 14.08.03, 09:34
      Guzik prawda ,ze nie mozna palic papierosow ja biore mercilon juz 2 lata i
      pale..palenia nie wpływa na zmniejszenia skutecznosci tylko na powstawanie
      zakrzepów!!!nie powinny palis kobiety po 35 roku zycia i nieprawda jest ze nie
      mozna popijac sokiem czy mlekiem...nie wiem skad wziełas takie informacje???sa
      smieszne ...conajmniej...a opóznienie moze byc do 12 godz!!!alkohol spozywany
      tez moze byc...przestaje działac w momencie,gdy doprowadzi do wymiotów!!!tylko
      i wyłacznie ...moze powinnas pogadac na ten temat z lekarzem bo znasz jakies
      bujdy.....
      pozpdrawaim
      papa
      • Gość: ewelina Re: Mercilon??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 11:45
        brałam kiedys mercilon i byłam bardzo zadowolona. żadnego tycia, bardzo mała
        dawka hormonów, żadnych bóli brzucha podczas miesiączki. na początku tylko
        troszke leciała mi krew ale potem wszystko sie unormowało.POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka