Dodaj do ulubionych

CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE?

IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 15.08.03, 17:35
Jestem ze swoim facetemu już prawie 4 lata. Był on moim pierwszym partnerem w
łóżku i nigdy nie uprawiałam sexu z żadnym innym. Czasami sobie myśle czy
dużo tracę nie mając porównania-czyli jak to jest z innymi. Dodam że nasz sex
jest udany, tylko że ....czasami jak mi się przypomni że on ma większe
doświadczenie niż ja, to coś mnie trafia. Dziewczyny czy to na prawde coś
zmienia jeśli ma się to porównanie?Bardzo kocham swojego faceta ale boję się
że będzie mnie ten problem męczył,
dziękuje za odpowiedzi, p.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cam' Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.tele2.pl 15.08.03, 22:26
      Wiesz co,wydaje mi sie,ze zawsze lepiej jest mieć porównanie.Chociaż w Twoim
      przypadku,jesteś szcześliwa ze swoim facetem,a taki (powiedzmy) jednorazowy
      wyskok mógłby wszystko popsuć.Czułabyś może wyrzuty sumienia i to nie dawało
      by Ci żyć tak samo jak to ciągle przewijające się pytanie:'jak by to było z
      innym..?'Osobiście nie radziłabym Ci wystawiać waszego związku na próbę,ale
      jeśli uważasz,że to naprawde nie da Ci spokoju,spróbuj:)Radzę Ci sie jednak
      zastanowić:)Tak to już jest,coś za cos..Niektórzy mają nieskończoną ilość
      porównań,ale nie mają tego jednego najlepszego.A inni,mają to jedno,ale za to
      jakie!:)))))
      Życzę podjęcia dobrej decyzji:)
      Pozdrawiam!
      • Gość: a.m Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.03, 00:27
        w czym masz problem? jesli masz udane zycie sexualne to poco porownywac?
        lepiej sie poczujesz gdyby bylo gozej z innym w lozku??
        no i co z tego ze twoj facet spal wczesniej z inna kobieta?
        jesli chcesz to zaryzykuj skok w bok, tyle nie obiecuj sobie za duzo atrakcji
      • Gość: megi Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: delta:* / 10.10.254.* 17.08.03, 12:18
        hmmm jesli faktycznie go kochasz to nie warto...po ewentualnym skoku w bok
        miałabyś wielkiego kaca moralnego i wierz mi na pewno męczyło by Cie to
        bardziej niż samo zastanawianie się nad tym...nie patrz na to co było kiedyś..z
        resztą jesli on wie że nie miałaś nikogo przed nim pewnie sam czuje się głupio,
        że Ty nie byłas jego pierwszą...
    • Gość: kaska Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.xtra.pl 16.08.03, 13:53
      moja przyjaciolka miala ten sam problem... nie sluchala rad ze kobiecie w lozku
      najlepiej jest z facetem ktorego naprawde kocha (ja mialam wielu partnerow,
      orgazm przezylam dopiero z mezem) i skusila sie na skok w bok... byla
      rozczarowana i samym sexem i swoim postepowaniem... teraz ma jeszcze wiekszy
      problem... powiedziec o zdradzie czy nie... jesli jestes szczesliwa nie
      zamartwiaj sie czyms takim...
      • Gość: rose Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 14:22
        wiesz co ja mialam narazie jednego partnera i powiem Ci ze w ktoryms momencie
        ja tez mu zaczelam w pewnym sensie zazzdrosciec "porownania".No i ...odeszlam
        oczywiscie nie przez to,ale nie bede ukrywac ze ciesze sie na mysl o tym ze
        nastepny nie bedzie pierwszym i ze nie bede taka "niewinna".A moja kolezanka np
        twierdzi ze nie mozna miec cale zycie jednego,bo zawsze sie bedzie myslalo jak
        by to bylo z innym i ja sie z nia w pelni zgadzam...ale decyzje powinnas podjac
        sama...Pozdr
        • Gość: facet Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.acn.waw.pl 19.08.03, 16:25
          a ja mysle ze wspaniałe jest własnie to ze ludzie moga bardzo sie kochac i byc
          swoimi pierwszymi i ostatnimi bo wtedy to co ich łaczy jest tylko ich. a tekst
          ze sie cieszysz ze juz cie jakis facet miał - czyli kazdy nastepny nie bedzie
          juz tym jedynym jest załosny!

p.s. a ile twoja kolezanka bierze za godzine?
      • Gość: Nona Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 16:21
        Kaśka, zgadzam się z Twoim podejściem. A co do tematu listu, o co tak naprawdę
        chodzi? P., jeśli masz faceta, który ci odpowiada, to czy jest ważne, czy to
        jest 1'szy facet, czy 50'ty? Skąd wiesz, że następny będzie rewelacją? A jeśli
        będzie gorszy to co? Będziesz żałować. Może też być lepszy, ale co z tego?
        Jesli zastanawiasz się nad zmianą faceta, tylko dla porownań to czy to co
        uważasz za związek, naprawdę nim jest? A może chodzi ci o sam fakt popełnienia
        zdrady? Teoretycznie każdy ma do tego prawo, ale czy warto? Przemyśl sobie
        czego ty naprawdę od tego wszystkiego chcesz...
        • Gość: p. Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 16.08.03, 18:17
          dziewczyny dziekuje za opinie- dalyscie mi duzo do myslenia, dzianx jeszcze
          raz,p.
    • Gość: Spoza Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 17.08.03, 23:27
      W seksie nie warto nic prócz miłości. Skoro jednego ani drugiego nie znam, tym
      lepiej wiem, o czym mówię.

Dumna bądź i nie daj sobie wmówić, że seks może być dla rozrywki. To nie
      zabawa, tylko wyraz MIŁOŚCI.
      • Gość: p. Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 17.08.03, 23:31
        dzieki:)
      • matka_joanna_od_aniolow Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? 17.08.03, 23:39
        Gość portalu: Spoza napisał(a):

> W seksie nie warto nic prócz miłości. Skoro jednego ani drugiego nie znam,
        tym
        > lepiej wiem, o czym mówię.
        >
        > Dumna bądź i nie daj sobie wmówić, że seks może być dla rozrywki. To nie
        > zabawa, tylko wyraz MIŁOŚCI.

Ty to mogłabyś być siostrą misjonarką,uprawiasz choćby prokreacyjnie jakieś
        formy sexu?
    • Gość: xxxxxxx Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: 213.76.133.* 18.08.03, 12:53
      Nie wiem właściwie czy mam prawo wypowiedzi - jako facet. Ale mam bardzo
      podobny przypadek tylko z drógiej strony. Moja Pani nie ma specjalnego
      doswiadczenia - ja niestety mam. Niestety bo wolał bym go nie miec by po
      prostu zacząć wszystko z osobą z ktora bede cale zycie. Moze to aniwne ale tak
      jest.
      NAtomist ja interesowalo, bo sie tego bala, czy ma to dla mnie znaczenie. I
      powiem szczerze - z iloma kobietami bym nie byl, i jak by nie bylo, to z ta
      jedna jest i tak najlepiej. Bo to jest osoba ktora kocham. WIec nei ma
      znaczenia zadne porownanie bo sie nie da porownac w danym momencie relacji z
      osobami obcymi a z tą jedyna.
      Takie jest moje zdanie na ten temat. Po prostu wszystko zalezy od tego czy
      sie kochacie - jesli tak to ciesz sie ze nie masz doswiadczenia bo bedziesz
      miala wszystko dla niego a z drugiej strony nie przejmuj sie ze on ma. Jelsi
      cie kocha to i tak jestes najlepsza!
      • Gość: Kasia Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 14:01
        Jak miło "usłyszeć" taki post z ust mężczyzny. Mój chłopak jest moim pierwszym
        mężczyzną, z którym spałam. On za to miał wcześniej wiele partnerek. Narazie
        nasz sex jest nieco "kulawy" (ale mamy przy tym ubaw :))). Na przykład nie
        umiem jeszcze siedzieć odpowiednio w pozycji na jeźdzca, wiec szlifujemy
        misjonarke. Na początku miałam wątpliwości, czy mu odpowiada takie "ponowne
        uczenie sexu", ale od kiedy zaczęłam nosić pierścionek na palcu, mam wrażenie,
        że chyba jednak jest to coś wiecej niz zabawa, ze traktuje mnie powaznie. A
        najbardziej lubie momenty, gdy oboje dostejemy glupawki, jak cos nie wychodzi.
        Fajnie jest.
        A porównania nie chcę mieć, za bardzo jestem przywiązana do mojego chłopaka,
        żeby mysloeć o tym jak to jest zinnymi.
        • Gość: :) Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.xtra.pl 19.08.03, 18:22
          slodkie jest to co napisalas... ciesze sie ze sa takie pary jak wy... to
          dowodzi ze jednak milosc nie jest uczuciem na wymarciu i ze ludzie gotowi sa
          zrezygnowac z czegos waznego tylko zeby popieprzyc sie z innymi i miec wiecej
          funu. no bo wybaczcie to dla mnie nie argument "jakby to bylo z innymi" moja
          dziewczyna tez byla dziewica jak zaczelismy byc razem... ja miale wiele
          partnerek... rowniez wiele ktorych nie dazylem specjalnym uczuciem... jest to
          dla mnie jakis pewnego rodzaju ciezar, tamten sex nie rownal sie z zyciem
          erotycznym z moja edytka... po przeczytaniu tych listow zapytalem ja co
          sadzi... powiedziala ze zaden mezczyzna nie zna jej potrzeb tak jak ja... wiec
          po jaka cholere ma chciec czegos innego jak razem jest nam cudownie?
      • Gość: p. Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 18.08.03, 22:53
        bardzo sie ciesze ze wypowiedzial sie ktos "z tej drugiej strony", i to
        facet,dziekuje bardzo i zycze ci powodzenia z twoja kobieta, (p.s. a czy ty
        czasami sobie nie myslisz czy twoja kobieta zechce zobaczyc jak to jest z innym?
        czy w ogóle chodzi ci to po głowie? a i jeszcze jedno! na pewno tez nie
        chcialabym miec faceta ktory nie ma w ogóle doswiadczenia bo w pewnym sensie to
        jest cos czym mi w pewnym sensie imponuje)
        • Gość: xxxxxxx Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: 213.76.133.* 19.08.03, 09:36
          Gość portalu: p. napisał(a):

> bardzo sie ciesze ze wypowiedzial sie ktos "z tej drugiej strony", i to
          > facet,dziekuje bardzo i zycze ci powodzenia z twoja kobieta, (p.s. a czy ty
          > czasami sobie nie myslisz czy twoja kobieta zechce zobaczyc jak to jest z
          innym
          > ?
          > czy w ogóle chodzi ci to po głowie?

Absolutnie nie. Mam do niej bardzo duze zaufanie (mimo potwornych urazów
          zyciowych których mi zycie nie oszczędziło), to nie typ kobiety zdolnej do
          zdrady, a co najważniejsze kiedyś próbowala ze swoim poprzednim i wszytko co
          jej to dało to ból i awersję. W naszym przypadku jest to co byc powinno - po
          pierwsze miłość oraz dzięki pewnym sztuczkom przyjemnosć. Więc po co miała by
          próbować? Czy jesli czujesz sie ze swoim facetem dobrze w lozku to jest w
          tobie chec seksu z innym tylko dlatego ze inny? Pomysl ile tym mozesz
          rozwalic - jesli on sie kiedykolwiek o czyms takim dowie. Gra warta
          swieczki?

a i jeszcze jedno! na pewno tez nie
          > chcialabym miec faceta ktory nie ma w ogóle doswiadczenia bo w pewnym sensie
          to jest cos czym mi w pewnym sensie imponuje)

;-))))))))))) (uśmiech był ironiczny). To przykre co mówisz. Jesli jestes z
          nim dlatego ze ma doświadczenie... bo ci to imponuje...
          Naprawde wolał bym nie miec doswiadczenia niz miec kobiete ktora jest ze mna
          bo jej moje doswiadczenie imponuje. Nie wiele by nas trzyamlo i laczylo...
          Zycze powodzenie i think abt it.
      • Gość: FACET TEZ TAK MAM - 100% RACJI IP: *.acn.waw.pl 19.08.03, 16:27
        i tyle!
    • Gość: ma Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 20:41
      ja przez to, ze chcialam miec porownanie stracilam faceta z ktorym tak jak ty
      bylam 4 lata... on- moj pierwszy, ja- jego kolejna... bylo nam razem cudnie ale
      w mojej niemadrej głowce nagle pojawil sie pomysl, ze moze by tak cos
      nowego....? cos innego....? okazalo sie, ze pomysl byl fatalny... dla mnie jest
      juz chyba za pozno, ale ty przemysl to jeszcze raz... moze nie warto tracic
      tego co budowalo sie przez 4 lata....?
      pozdrawiam i zycze powodzenia
      • Gość: p. Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 18.08.03, 22:56
        dziekuje ma:)
        • Gość: ma Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 22:58
          luz... :)
          • Gość: p. Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 18.08.03, 23:03
            :))))))
    • Gość: facet Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.acn.waw.pl 19.08.03, 16:21
      chyba nie jestes zbyt madra - masz udany zwiazek marzenie wielu ludzi i chcesz
      puscic sie z innym dla sportu? wiesz, kobiety daja seks zeby miec miłosc a
      faceci miłosc zeby miec seks...wiec to mogły byc problem gdyby on nie miał
      porownania ale ze ty?! to nawet lepiej ze trafiłas na doswiadczonego faceta!

p.s. a brutlna prawda jest taka ze i kobiecie i facetowi sex bez miłosci duzo
      gorzej smakuje! wiec z innym moze ci byc tylko gorzej...pytanie czy jestes na
      tyle dojrzała zeby wchodzic w stały zwiazek skoro masz takie dylematy!
      • Gość: p. Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 19.08.03, 20:37
        mocne słowa,ale dziekuje za nie , kubeł zimnej wody, pozdrawiam,p.
        • Gość: facet Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.acn.waw.pl 20.08.03, 16:25
          dobrze, ze własciwie odebrałas to co napisałem :) a kubeł zimnej wody kazdemu
          sie czasem przydaje:)
    • Gość: Ewa Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.htc.net.pl / 192.168.4.* 20.08.03, 16:42
      Ja jestem w tej samej sytuacji i przyznam,że jest ona trochę niebezpieczna.Mam
      wrażenie,że zdrada nie kusiłaby mnie gdybym miała wcześniej jakieś
      doświadczenia sexualne z innymi meszczyznami.Uważam jednak,że sex z
      partnerem,którego Cię kocha i który zdążył przez tyle lat nauczyć się Twoich
      potrzeb jest najleprzy.Myślę,że mogłybyśmy się rozczarować będąc włużku z
      innym facetem i spodziewając się po nimnie wiadomo jakich cudów.Dlatego bądźmy
      twarde i nie myślmy co by było gdyby...
      • Gość: p. Re: CZY WARTO MIEĆ PORÓWNANIE? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 20.08.03, 22:13
        ja juz nic nie mam zamiaru sprawdzac i porównywac,bede sie tego trzymac,
        pozdrówka i opowodzenia ewo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka