Gość: zuzia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 14:24 czy sa po nich skutki uboczne? tzn po wszytskich tabletkach są ... ale chodzi mi o konkretne... czy ktoś tego używa i może mi doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dagmi Re: TABLETKI TRIQUILAR!!! IP: *.spray.net.pl 01.09.03, 16:52 Ja je kiedyś stosowałam, a potem przeszłam na jednofazowe z gestagenami I generacji. Wiesz, byłam z nich bardzo zadowolona: żadnych skutków ubocznych, ochota na sex. Zmieniłam je na jednofazowe ze względu na to, że w przypadku trójfazowych w grę raczej nie wchodzi przesuwanie okresu, a ja wolałam mieć czasami okres, np. o tydzień później. Niestety jednofazowe pigułki z nowszymi gestagenami znacznie gorzej tolerowałam i miałam praktycznie zerową ochotę na sex! Teraz nie biore już żadnych tabletek, ale triquilar szczerze polecam (próbowałam też inne pigułki trójfazowe i triquilar tolerowałam zdecydowanie najlepiej:)). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Dziki! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 20:16 ja w sumie nie mam ochotz na sex ale nigdz nie wiedyialam ze to przez jednofazowe. biore je od roku i do sexu trzeba mnie przekonzwac... przykre prawda_ ale dziekuje za odpowiedz! balam sie ze zaczne miec przykre dolegliwosci. nie bralam jeszcze trojfazowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: TABLETKI TRIQUILAR!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 20:22 Tzn. współżyje od kiedy biore tabletki..... wiec nie wiem co to jestm miec ciaglom ochote..... :( zobacze jak to bedzie po triquilar :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: TABLETKI TRIQUILAR!!! IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 11:07 straszne gówno, przez rok czasu jak brała moja żona te tabletki to była oziębłi i nie miala ochoty na sex, wystarczyła zmiana tebletek i po 2 miesiącach sytuacja wróciła do normy,m znowu kochamy sie tak jak kiedyś!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmi Re: TABLETKI TRIQUILAR!!! IP: *.spray.net.pl 02.09.03, 13:50 Ja propnuje jednak żebys nie sugerowała się żadnymi opiniami, bo jak widzisz są bardzo różne. Wszystko zależy od indywidualnej reakcji organizmu. Osłabienie libido jest częstym skutkiem stosowania antykoncepcji hormonalnej. W takich sytuacjach lekarze często zalecają zmiane tabletek na trójfazowe lub z większą dawką estrogenów. Często pomaga:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: TABLETKI TRIQUILAR!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 22:24 a co ze zmianą wagi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 22:40 wiem że każdy cierpi przy tabletkach.. ale mi zalezy najbardzie na pewności że nie przejde tego co pprzezłam z cilestem. miałam okres nieregularnie, brak ochoty na sex, mdłości na początku bolały mnie piersi i to długo. tydzień przez okresem moje piersi są nabrzmiałe i bolą przy dotknięcu (nawet małym'') Che mieć z tym spokój! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: TABLETKI TRIQUILAR!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 18:08 hmm ja brałam je i było ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaaaaaaaaaaaalo błagam napiszcie coś! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 20:34 już w poniedziałek mam to brać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmi Re: błagam napiszcie coś! IP: *.spray.net.pl 05.09.03, 22:38 Niczego się nie obawiaj! Cilest i triquilar to trudno porównywalne środki. Po pierwsze- triquilar zawiera składnik gestagenny starszej generacji: levonorgestrel. Nie oznacza to, że od razu gorszy. Teoretycznie mogą wystepować po nim androgenne działanie niepożądane (np.wypryski, nadmierne owłosienie). Jednak w praktyce przy obecnych niskich dawkach hormonów takie działania nie wystepują. Sama mam skłonności do nadmiernego owłosienia i nie zauważyłam żadnych zmian u siebie, kiedy brałam triquilar. Nowoczesne gestageny (I generacji) takie, jakie zawiera np. cilest mają wręcz działanie anty- androgenne. Niestety wiele kobiet b. źle je toleruje. Wraz z obniżeniem poziomu testosteronu w organiźmie kobiety, znikają bowiem nie tylko pryszcze, ale i ochota na sex:(( Cilest też brałam. Czułam się po nim fatalnie: ból głowy, nerwowość, depresja, zmiana nastrojów, zero ochoty na sex i skłonność do tycia! Po triquilarze natomiast wogóle nie tyłam i praktycznie nie czułam, że biorę pigułki. Trzy fazy leku naśladują naturalny cykl kobiety i dlatego są zazwyczaj lepiej tolerowane niż pigułki jednofazowe. Zapisywane rzadziej, bo niektóre kobiety mają problem ze stosowaniem :)(mylą kolejność, gubią tabletki, a wtedy cały cykl szlag bierze). Poza tym lekarze próbują młode kobiety "ustawić" na nowoczesnych preparatach z najmniejszą ilością hormonów (szczególnie chodzi tu o składnik estrogenny na poziomie 20 mcg).Ponadto w przypadku środków trófazowych zdarzają się sporadyczne przypadki plamienia spowodowane róznymi proporcjami hormonów w trzech fazach cyklu. Mam nadzieję, że rozwiałam twoje wątpliwości:) Lekarz decydując zmianę pigułek własnie na triquilar wiedział co robi. Zazwyczaj w przypadku braku ochoty na sex zapisuje się pacjentce środki trójfazowe. Moim zdaniem będzie o niebo lepiej niż w przypadku Cilestu (tak przynajmniej wypadło porównanie w moim przypadku), ale to twój organizm i jego reakcje na triquilar poznasz najwcześniej za miesiąc... Pozdrawiam gorąco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propranka Re: tabletki triquilar IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.06.13, 16:44 po każdych tabletkach moga być skutki uboczne i zależy to raczej od konkretnego organizmu niż od samych tabletek. niektóre kobiety mogą dobrze tolerować triquilar, a inne gorzej. ja osobiście jestem z nich zadowolona, ale moja koleżanka marudziła na spadek libido. poczytaj więcej np. tutaj www.121doc.pl/triquilar.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB Re: tabletki triquilar IP: *.cbk.waw.pl 18.12.13, 11:38 Ja stosowałam te tabletki przez rok. Wcześniej Yasmin i NuvaRing. Osobiście uważam, że są to najlepsze tabletki antykoncepcyjne. Bardzo dobrze się po nich czułam. Problem miałam tylko ze spadkiem libido (ale i tak było lepiej niż w przypadku tych poprzednich). Ostatnio w ogóle musiałam odstawić tabletki antykoncepcyjne. Zostało mi jedno opakowanie Triquilaru (21 tabletek, termin ważności: 02.2015). Zainteresowanych proszę o kontakt na: tarnikowska.m@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś