klaranyc 06.06.08, 23:58 Wariant 5: Jestem wzorowym kibicem i to od dawna! Dlaczego autorka z gory zaklada, ze kazda kobieta jest glupiutka laleczka bez pojecia o pilce noznej? Szerszych horyzontow zycze! Klara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grey Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.ghnet.pl 07.06.08, 10:17 Raczej dlaczego autorka od razu zakłada że każdy samiec to bezmózgie zombiee, które w czasie euro nic poza telewizorem nie widzi? Mój facet nie lubi piłki nożnej, ja nie lubię piłki nożnej - i to jest najlepszy wariant. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss rewanż za głupie seriale. 12.06.08, 07:38 Nie interesuje mnie piłka nożna, ale za to kobiety zwykle bombardują mnie głupimi serialami, i serialowymi dialogami przed którymi nie mogę się ukryć a żadnym zakamarku mieszkania. Niech więc raz na jakiś czas pooglądają sobie piłkę i może poczują jak to jest, choć raczej wątpię..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.ztpnet.pl 07.06.08, 15:08 > Wariant 5: Jestem wzorowym kibicem i to od dawna! > > Dlaczego autorka z gory zaklada, ze kazda kobieta jest glupiutka > laleczka bez pojecia o pilce noznej? > > Szerszych horyzontow zycze! A ja zycze szerszego rozumienia czytanego tekstu. Przeczytalas wstep? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Eurosceptyczki 2008 08.06.08, 08:29 Dlaczego wszyscy przyczepili się tego spalonego? Jakby to była najważniejsza rzecz w futbolu :(( Ja dodam jeszcze. Wariant V: Oglądam z własnej,nie przymuszonej woli :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnaa Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.chello.pl 08.06.08, 08:56 Zainteresowanie piłką nożną wyklucza głupotę? Interesujące:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betti Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.centertel.pl 08.06.08, 09:53 Mnie artykul tez nie przypadl do gustu, ale w Twoim komencie uderzyla mnie tez pewna sprawa, tzn. co? jeśli nie mam pojęcia o piłce, to jestem glupiutka laleczka?? no halo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.acn.waw.pl 08.06.08, 13:35 "no halo" - ten tekst kojarzy mi sie wylacznie z pustymi blondynkami Odpowiedz Link Zgłoś
szarex2.0 Dziś będę niepoczytalny ;) 08.06.08, 10:52 "Wreszcie - jak zgodnie mówią psychologowie - osobnik oglądający mecz jest nie do końca poczytalny" Rozwaliło mnie to zdanie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.icpnet.pl 08.06.08, 11:06 Tak, faceci-kibice to głupie bydło. Nie ma jednak w Waszym sondażu opcji - mężu wynocha do pubu. To również mój dom i niby czemu mam się podporządkować jakiejś marginalnej dla mnie społecznej aberracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.aster.pl 08.06.08, 11:11 Dawno nie czytałem takiego gniota. Tak naprawdę to to jest obraźliwe dla kobiet - sugeruje, że jak wokół nich nie skakać, to od razu pojawia się wielki problem i głuptaski nie wiedzą, jak się sobą zająć. Na szczęście zarówno kobiety jak i mężczyźni z krwi i kości są na ogół dużo fajniejsi niż żałosne kalki przedstawiane w tego typu tekstach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:22 Zgadzam sie z przedmówcą. Artykuł jest seksistowski i zwyczajnie glupi. Istnieja ludzie interesujacy sie futbolem i ci, których to mało obchodzi. Ja i mój partner należymy do tej drugiej grupy. I mysle,że takich jak my jest, wbrew pozorom, całkiem sporo. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Raczą Państwo czytać ze zrozumieniem...? 12.06.08, 10:30 Artykuł opisuje wyłącznie sytuacje KONFLIKTOWE, czyli: "jedno lubi - drugie nie". O sytuacji typu: "oboje lubią - oboje nie lubią", nie ma tu mowy, bo nie jest ona przedmiotem artykułu - nie powoduje konfliktu. Co nie znaczy, że nie istnieje. No, chyba, że według Was istnieje tylko to, o czym napisano - współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.pp.htv.fi 08.06.08, 11:19 Tak sie sklada, ze to ja jestem fanem pilki od dziecka, a moj facet futbolu nie cierpi, woli hokej i golfa. I jak to sie ma do idiotycznych wynurzen autorki? Ten artykul, w zamierzeniu lekki i zabawny, w rzeczywistosci obraza kobiety, tak jak ktos juz tu napisal. Autorka powinna wziac pod uwage, ze rozni ludzie maja rozne pasje. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Eurosceptyczki 2008 08.06.08, 13:18 Gazeta cierpi na schizofrenię. Z jednej strony taka europejska, intelektualna i postępowa, promuje równouprawnienie, a z drugiej takim tekstem powiela stereotypowe układy: - Mąż rozwalony na kanapie żłopie piwsko i nic go nie obchodzi oprócz bandy biegającej po boisku - żona głupiutka pusta laleczka, która jeśli nie ma TV nie potrafi sobie zorganizować czasu bez zaglądania do gazety. Bo to gazeta za nią wymyśla co biedne głupiutkie dziewczę miałoby robić. I oczywiście autorka nie wpadła na to, że obojga to może nie interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edgfcv Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 17:44 Dlaczego nawet w sondzie jest teza, że nie ma mężczyzn, którzy nie interesują się piłką nożną? Są! Mniejszość? Zgoda. Jak dla mnie - ta lepsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 00:23 Bo ankieta ma być poparciem dla artykułu ;) Autorka przyjęła, że jeśli człowiek jest mężczyzną to znaczy, że jest wielkim fanem piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marijke Eurosceptyczki 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 18:44 Żenujący artykuł... Jak już kilka internautek (a w sondzie ponad połowa) udowodniło, jest wiele kobiet, które z własnej woli ogląda mecze i nie po to, by zachwycać się pośladkami i fryzurami piłkarzy, ale dlatego, że to fajny sport, że kibicowanie swojej ukochanej drużynie może być naprawdę ekscytujące, a wspólne oglądanie meczu ze znajomymi to super zabawa. Przyznam, że w przeciwieństwie do Euro czy Mundialu nudza mnie olimpiady (abstrahuję od kontekstu tegorocznych igrzysk...), ale nie mam wówczas problemu ze zorganizowaniem sobie czasu, no i na pewno nie uczę się na pamięć ciekawostek o zawodnikach, żeby komukolwiek zaimponować. Gazeta powinna się wstydzić za tak głupi, stereotypowy tekst, obrażający, jak już zostało to napisane przez innych Forumowiczów, zarówno kobiet, jak i mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 19:58 ja zaznaczylam opcje ze bede ogladac z facetem mecz, choc to guzik prawda i bede go sama ogladac, jak mnei nie znudzi(ost twierdze ze pilkarze sie bawia ta pilka a nie graja) pozatym opcji - ogladam sama, nie ma. jakby moj facet byl by teraz w polsce (wakacje z mama egipcie, wraca 13)to bym go przeblagala by mnie zabral do kumpli na mecz (zlopienie piwa - a ze nie lubie, to chyba wodka mi zostaje,papierosy, i na koncu wielkie ochlanie+ kac rano) mowie przeblagala, bo ost rozmawialam z nim i z kumplami o ew spotkaniu w mieszkaniu i ogladaniu meczu,i moj facet swtierdzil ze wolalby zebym siedziala u siebie.co nie znaczy ze nie nadaje sie na kibica, tu jemu chodzilo predzej o picie alkoholu(jeszcze bym go przypominala - przesadzasz. znow cie bede do domu odprowadzac a ty nic nie bedziesz pamietal) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurosceptyk nozny Dajcie spokoj z ta 'pilko nozno' IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.08, 00:01 Jestem facetem. Takim raczej bardziej lubiacym boks, niz jazde figurowa na lodzie. A pilki nie znosze: tych nienaturalnych regul, tych zniewiescialych symulantow, tych plemiennych podskokow i pohukiwan na trybunach. Gazeto, opublikowalas tepy, seksistowski artykul. Wystarczy mi halasu za oknem (akurat kopanine wygrali Turcy i trabia na cala Szwabie), flag niemieckich na wszystkich samochodach i niemoznosci wstepu do pubow (wszedzie transmisje), zeby czuc sie osaczonym. Teraz jeszcze gazeta instruuje jak maja sobie radzic 'eurosceptyczki'. Tak, jakby osaczonych eurosceptykow nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Artykuł z działu "humor"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 00:11 Ten artykuł nie powinien ukazać się w dziale "Kobieta", ale w dziale "Humor". Autorka radzi: "podziwiaj urodę piłkarzy, zrób w myślach ranking na najładniejszą fryzurę, wypatruj spalonych albo czytaj napisy na polskich flagach." Aby wzmocnić portret stereotypowej kobiety wspomina sie o programach rozrywkowych, serialach, rocznicach, weselu, opiece nad dzieckiem i spacerach ;) Ciekawa jestem metodologii tych badań, których wyniki autorka przytacza na samym początku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Eurosceptyczki 2008 IP: *.toya.net.pl 12.06.08, 00:19 Czy przy każdej dużej imprezie piłkarskiej musi wracać temat: co te biedne dziewczyny mają ze sobą zrobić? Nudne to jak flaki z olejem, a rady typu: "ułóż ranking fryzur" są na poziomie bravo girl:/ Przyznaje, że czas euro to dla nie-kibiców koszmar bo wszystko kręci się wokół piłki, a tv jest zajęty na dwa tygodnie, ale chyba dorosła osoba wie, że może w tym czasie poczytać książkę i nie potrzebuje do tego "specjalistycznego" artykułu. I jeszcze jedno: przestańcie wmawiać dziewczynom, że spalony to jakieś niemożliwe do ogarnięcia monstrum z kosmosu! Zasada jak każda inna i żeby jej nie zrozumieć po jednym, dokładnym wyjaśnieniu trzeba mieć chyba IQ na poziomie 80:/ POLSKA GOLA! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Eurosceptyczki 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 00:40 No proszę - a w serwisie przeznaczonym dla mężczyzn, walczy się ze stereotypowym obrazem kobiety: facet.interia.pl/tylko-u- nas/ankiety/czy-twoja-dziewczyna-chodzi-z-toba-na-mecze/news/one- wiedza-co-to-spalony,1001324, Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: Eurosceptyczki 2008 12.06.08, 00:45 klaranyc napisała: > Dlaczego autorka z gory zaklada, ze kazda kobieta jest glupiutka > laleczka bez pojecia o pilce noznej? Więcej: dlaczego autorka z góry zakłada, że każdego mężczyznę interesuje piłka nożna? Trzeba mieć naprawdę ubogie życie i/lub bezwartościowy czas, by przez 1,5 godziny emocjonować się, jak 22 dorosłych ludzi biega po trawie w tę i z powrotem w krótkich spodenkach, kopiąc piłkę i od czasu do czasu dając sobie buzi i poklepując czule po pośladkach. Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Eurosceptyczki 2008 12.06.08, 07:58 Na szczęście nie każdy facet lubi taki plebejskie rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Poprawiłeś sobie humor? Starczy? 12.06.08, 10:26 Zapewne Twoje rozrywki stoją na tak wysokim poziomie, że nawet o nich nie piszesz, wiedząc, że nikt ich nie zrozumie. Chylę czoła, tylko nie rozumiem, czemu tak wysublimowany i superinteligentny osobnik, włazi na takie plebejskie forum. Dowalić chudopachołkom? No więc czuję się "dowalony" - papa. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: Eurosceptyczki 2008 12.06.08, 11:18 listekklonu napisała: > Na szczęście nie każdy facet lubi taki plebejskie rozrywki. gratuluje poczucia humoru :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs tylko jedna czwarta? IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 12.06.08, 12:40 oj cos mi sie wydaje ze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
boulihacker Re: Eurosceptyczki 2008 12.06.08, 14:23 Piłka nożna i szerokie horyzonty. ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
dania_86 Re: Eurosceptyczki 2008 12.06.08, 14:34 od 1998r. jestem wielką fanką piłki nożnej, Mundiale, Euro, Liga Mistrzów, Orange Extraklasa, oglądam to wszystko z jak największym zapałem :))) już jako nastolatka jeździłam z kumplami po meczach, a jak się nie dało to przy piwku kibicowaliśmy wszyscy, na piłce nożnej znam się dużo lepiej niż nie jeden facet. Prawdziwy kibic to prawdziwy kibic niezależnie od płci ! jeśli chodzi o mojego kochanego to on nie ekscytuje się meczami tak bardzo jak ja (tylko wielkie imprezy) za to on jest jak największym fanem siatkówki, a ja znów nie bardzo... pozdrawiam wszystkie kobiety uwielbiające piłkę nożną ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ychh Eurosceptyczki 2008 IP: *.nrth.adsl.virgin.net 12.06.08, 15:00 brakuje mi tu tylko wstawki o "szybkim numerku" w przerwie meczu... żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaloo Eurosceptyczki 2008 IP: 195.117.174.* 25.06.08, 07:33 Polot autora na poziomie Bravo Girl bądź innej tandetnej prasy dla sfrustrowanych płytkich nastolatek....Czy ten portal rzeczywiście nie stać na kogoś z ciekawym pomysłem na artykuł...Rozumiem, że Pani pisze "na luzie' , ale dlaczego na tak żenującym poziomie?? Odpowiedz Link Zgłoś