Dodaj do ulubionych

Fotomodelki poszukiwane!!!!!!(-Warszawa)

IP: *.acn.pl 29.10.03, 13:13
Fotograf szuka fotomodelek do artystycznego fotograficznego projektu
niekomercyjnego.
W zamian za pozowanie - zdjecia (wybrane odbitki i zeskanowane na CD {mozna
odbic w dowolnym labie cyfrowym} [TFP- Time For Print].

Mozliwosc umieszczenia zdjec w katalogach internetowych.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~kontakt:
e-mail :Tom_Rechee@vogue.co.uk
Obserwuj wątek
    • mike_mike Re: Fotomodelki poszukiwane!!!!!!(-Warszawa) 29.10.03, 13:55
      Gość portalu: fotograf napisał(a):

> Fotograf szuka fotomodelek do artystycznego fotograficznego projektu
      > niekomercyjnego.
      > W zamian za pozowanie - zdjecia (wybrane odbitki i zeskanowane na CD {mozna
      > odbic w dowolnym labie cyfrowym} [TFP- Time For Print].
      >
      > Mozliwosc umieszczenia zdjec w katalogach internetowych.

No nieźle, Ty je fotografujesz, zdjęcia sprzedajesz za żywą kasę, a w zamian za
      pozowanie skany zdjęć, na dodatek pod warunkiem, że sobie same zeskanują w
      labie...
      Nie za dobrze Ci? A może modelki powinny jeszcze Ci płacić, co?
    • mike_mike Bezpłatny mail na vogue.co.uk 29.10.03, 13:58
      Hehehe, cwaniaczku... Masz bezpłatny (każdy może sobie taki założyć) mail na
      vogue.co.uk....
      • Gość: Fotograf Re: Bezpłatny mail na vogue.co.uk IP: *.acn.pl 29.10.03, 14:06
        He,he,he, e-mail bezplatny - co w tym zlego?
        Skany moje - a w labie mozna je odbic (tak jak bys mial negatywy - nie wiem czy
        to pojmiesz...?)
        Kase to ja kroje straszna (he,he,he)
        Nie bardzo wiem czemu to ja jestem cwaniaczkiem...
        Wyjasnij jak dziecku...prosze...
        • Gość: zona pana z labem hymmmm IP: 80.48.232.* 29.10.03, 14:17
          to jak żeś taki uświadomiony to uswiadom mnie która to cyfrówka dysponujesz ,
          ale tak konkretnie firma model.., bo jakoś dziwne mam przeczucie, że jedyne
          czym dysponujesz to tzw. "słupkiem" do obróbki zdjęc cyfrowych
          i o kosztach tez masz marne pojęcie....
          • Gość: Fotograf Re: hymmmm IP: *.acn.pl 29.10.03, 14:21
            Nikon F4
            i cyfrowka Sony 717

poczta.pnet.pl/~photoinsider
            • mike_mike Re: hymmmm 29.10.03, 14:26
              Gość portalu: Fotograf napisał(a):

> Nikon F4
              > i cyfrowka Sony 717
              >

Internet w astercity szybko działa, no nie? Ale żeś sobie sprzęt wymyślił...
          • mike_mike Re: hymmmm 29.10.03, 14:22
            Gość portalu: zona pana z labem napisał(a):

> to jak żeś taki uświadomiony to uswiadom mnie która to cyfrówka dysponujesz ,
            > ale tak konkretnie firma model.., bo jakoś dziwne mam przeczucie, że jedyne
            > czym dysponujesz to tzw. "słupkiem" do obróbki zdjęc cyfrowych
            > i o kosztach tez masz marne pojęcie....

Wiesz pogmera po necie i coś wymyśli na temat aparatu i konkretnego modelu. No
            chyba, że tępy...
            Jakeś taki fotograf to czemu do agencji modelek nie uderzysz.. A mail na
            vogue.co.uk to niezła zmyła...
            • Gość: Fotograf Re: hymmmm IP: *.acn.pl 29.10.03, 14:25
              Agencje (polskie) nie uznaja dziwnym trafem TFP.
              "A mail na
              > vogue.co.uk to niezła zmyła... - jasne, ze zmyla..

• mike_mike Re: hymmmm 29.10.03, 14:28
                Gość portalu: Fotograf napisał(a):

> Agencje (polskie) nie uznaja dziwnym trafem TFP.
                > "A mail na
                > > vogue.co.uk to niezła zmyła... - jasne, ze zmyla..
                >

Zabawny jesteś koleś...
                • mike_mike Re: hymmmm 29.10.03, 14:30
                  mike_mike napisał:

> Gość portalu: Fotograf napisał(a):
                  >
                  > > Agencje (polskie) nie uznaja dziwnym trafem TFP.
                  > > "A mail na
                  > > > vogue.co.uk to niezła zmyła... - jasne, ze zmyla..
                  > >
                  >
                  > Zabawny jesteś koleś...

Swoją drogą, jak jesteś taki extra fotograf, ze nie stać cię na zapłacenie
                  modelce inaczej jak zdjęciami, to powinieneś pomyśleć o innej profesji...
                  • Gość: fotograf Re: hymmmm IP: *.acn.pl 29.10.03, 14:34
                    Nie jestem twoim kolesiem...Zabawny tez nie jestem...
                    Mam tez inna profesje.
                    • mike_mike Re: hymmmm 29.10.03, 14:40

> Nie jestem twoim kolesiem...Zabawny tez nie jestem...
                      > Mam tez inna profesje.

Zgadza się, koegami nie jesteśmy, ale zabawny jesteś.
                    • Gość: monika Re: hymmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 17:21
                      duzo dziewczyn nie ma portfolio i chce je miec a nie ma znajomego fotografa
                      dlatego mysle ze zaplata zdjeciami to calkiem dobry pomysl....sama bym chciala
                      fajne zdjecia:) nawet jak chcesz byc statysta to chca od ciebie zdjec....
                      pozdr Was obu bo smieszni jestescie:)
                      • anahella Moj Boze, dziewczyno! 29.10.03, 19:35
                        Gość portalu: monika napisał(a):

> duzo dziewczyn nie ma portfolio i chce je miec a nie ma znajomego fotografa
                        > dlatego mysle ze zaplata zdjeciami to calkiem dobry pomysl....sama bym
                        chciala
                        > fajne zdjecia:) nawet jak chcesz byc statysta to chca od ciebie zdjec....

Podzwon po duzych wydawnictwach - oni maja swoich fotografow, niektorzy szukaja
                        twarzy do zdjec tematycznych. Za udzial w szybkiej sesji placa okolo 50 zl
                        brutto (odprowadza sie legalne podatki od tego) i podpisujesz zgode na
                        publikowanie swoich zdjec. Takie placenie odbitkami (hehehe pewnie jeszcze na
                        swoj koszt) to zwykle oszustwo.

Moge Ci jeszcze poradzic udzial w konkursach organizowanych przez mlodziezowe
                        magazyny - one razem z agencjami modelek robia sesje, ktore publikuja na swoich
                        lamach. Jak to nie wypali to kazda babska lub mlodziezowa gazeta ma kolumny
                        typu "metamorfozy" - czyli publikuje sie zdjecie osoby "surowej"
                        oraz "zrobionej" przez stylistow. To tez jest cos.
                        • Gość: fotografik Re: Moj Boze, dziewczyno! IP: *.acn.pl 29.10.03, 19:42
                          Bez komentarza...50 zl - hm... radzil bym sprawdzic ile kosztuje 1 (jeden)
                          wydruk a4 - a ja proponuje kilka (nie z szybkiej sesji - tylko artystycznej).
                          50 zl za opublikowanie zdjecia (prawo do wizerunku) - to zeczywiscie kapitalny
                          interes...
                          Chcialbym jednak, zeby tak ostroznie z tym oszustwem.
                          • undercover_brother Re: Moj Boze, dziewczyno! 30.10.03, 00:36
                            Jesli te zdjecia na Twojej mini stronie, jak ja nazwales, pochodza z 'sesji artystycznej' to ja chcialbym zobaczyc zdjecia z takiej na szybko.
                          • anahella Re: Moj Boze, dziewczyno! 30.10.03, 15:38
                            Gość portalu: fotografik napisał(a):

> Bez komentarza...50 zl - hm... radzil bym sprawdzic ile kosztuje 1 (jeden)
                            > wydruk a4 - a ja proponuje kilka (nie z szybkiej sesji - tylko artystycznej).
                            > 50 zl za opublikowanie zdjecia (prawo do wizerunku) - to zeczywiscie kapitalny
                            > interes...
                            > Chcialbym jednak, zeby tak ostroznie z tym oszustwem.

50 zl to nanizsza cena - sesja trwa okolo pol godziny.
                            Przychodzi modelka - jest ubrana w swoje ciuchy, np.
                            fotografuje sie ja z koszykiem w supermarkecie przy regale
                            z olejem bo redakcja ma material pt."Jaki olej wybrac" i
                            za to kasuje pieniazki. Albo przychodzi do domu kogos z
                            redakcji, szczerzy zeby do obiektywu trzymajac kawalek
                            zoltego sera (ilustruje teks o serach). 50 zl jest to malo
                            ale i maly naklad czasu. O takich sesjach mowilam. Sesje
                            mody sa o wiele lepiej platne i robia to dziewczyny z
                            agencji.

Uwazam ze usilujesz wykorzystac dziewczyny, bo zasada jest
                            taka: za wykonana prace nalezy sie zaplata pieniezna. Moze
                            byc gotowka, albo przelew, ale nigdy inny towar. Jak Twoje
                            przedsiewziecie jest niekomercyjne, to znajdz sponsorow a
                            nie zeruj na naiwnosci mlodych (niedoswiadczonych)
                            dziewczyn.
                            • mike_mike Re: Moj Boze, dziewczyno! 30.10.03, 15:41
                              Bogiem a prawdą 50 zeta za godzinę pozowania to wcale nie jest mało.
                            • Gość: fotografik Re: Moj Boze, dziewczyno! IP: *.acn.pl 30.10.03, 15:46
                              Nie robie zdjec do gazety, tylko na wystawy i do planowanego albumu.
                              Nie sa to zdjecia z koszykiem w supermarkecie.
                              Praca redakcji("...jest ubrana w swoje ciuchy")- bez komentaza - to juz nie
                              jest nawet "PGR".
                              Sztuki to ty kobieto nie rozumiesz - jest bezcenna!!!!!!!
                              • mike_mike Re: Moj Boze, dziewczyno! 30.10.03, 15:48
                                Gość portalu: fotografik napisał(a):

> Nie robie zdjec do gazety, tylko na wystawy i do planowanego albumu.
                                > Nie sa to zdjecia z koszykiem w supermarkecie.
                                > Praca redakcji("...jest ubrana w swoje ciuchy")- bez komentaza - to juz nie
                                > jest nawet "PGR".
                                > Sztuki to ty kobieto nie rozumiesz - jest bezcenna!!!!!!!

Ty kolego też jej nie rozumiesz, a przynajmniej nie potrafisz jej tworzyć, vide
                                twoje wypociny na stronie.
                                A album myślisz to za friko ktoś ci wyda? Najpierw sobie zrób kosztorys, potem
                                sprzedaj oba aparaty (o ile faktycznie je masz) oraz samochód a i atk może być
                                za mało.
                                No chyba, że chcesz wydać czarnobiały album w ydaniu kieszonkowym....
                              • undercover_brother Re: Moj Boze, dziewczyno! 30.10.03, 16:42
                                To juz jest przesada - mecenas sztuki i artysta w jednym. Fotgraf jak z koziej rzyci waltornia.
            • Gość: zona pana z labem mike_mike IP: 80.48.232.* 29.10.03, 14:41
              wiesz co jest najfajniejsze ??
              najfajniejsze jet to ze ja sie go pytałam nie o aparat cyfrowy tylko fotolaba
              cyfrowego :-)

facet nie wie o czym mówi - to jedno jest pewne :-)
              • mike_mike Re: mike_mike 29.10.03, 14:44
                Gość portalu: zona pana z labem napisał(a):

> wiesz co jest najfajniejsze ??
                > najfajniejsze jet to ze ja sie go pytałam nie o aparat cyfrowy tylko fotolaba
                > cyfrowego :-)
                >
                > facet nie wie o czym mówi - to jedno jest pewne :-)

No dokładnie. Swoją drogą to w mediach można sporo nasłuchac się historii o
                takich fotografach amatorach... Pół biedy jeśli to tylko onanista amator...
              • Gość: fotograf Re: mike_mike IP: *.acn.pl 29.10.03, 14:46
                Myslalem, ze wystarcza dobry skaner???????
                I drukarka fotograficzna????????/
                Ale wiadomo zona pana z labem wie lepiej...
                Moze pan z labem sie wypowie!!!
                • mike_mike Re: mike_mike 29.10.03, 14:49

> Myslalem, ze wystarcza dobry skaner???????
                  > I drukarka fotograficzna????????/
                  > Ale wiadomo zona pana z labem wie lepiej...
                  > Moze pan z labem sie wypowie!!!

No dobra, to powiedz jaki skaner masz...
                  • Gość: fotograf Re: mike_mike IP: *.acn.pl 29.10.03, 15:01
                    I tak sie na tym nie znasz, po co ci takie skomplikowane rzeczy -
                    resztki "rozumu" mogly by ci drugi raz wytrysnac.
                    • mike_mike Re: mike_mike 29.10.03, 15:04

> I tak sie na tym nie znasz, po co ci takie skomplikowane rzeczy -
                      > resztki "rozumu" mogly by ci drugi raz wytrysnac.

A co? Pomysły na dziś się skończyły?
                • Gość: zona pana z labem fotografie!!! IP: 80.48.232.* 29.10.03, 14:59
                  a pod pojęciem "drukarka fotograficzna" to co rozumiesz ???
                  tak z ciekawości pytam czy chodzi ci o drukarke termosublimacyjną czy może o
                  kolorowa laserówke i wydruki na popierze"fotograficznym"???

• Gość: fotograf Re: fotografie!!! IP: *.acn.pl 29.10.03, 15:03
                    Maz Ci to moze wytlumaczy...choc panowie z labami to tez sa
                    roznymi "fachowcami".
                    • undercover_brother Re: fotografie!!! 29.10.03, 17:01
                      Dziewczyna (a moze powineinem powiedziec Pani?) zadaje Ci konkretne pytanie, a Ty pieprzysz cos o tym, ze maz jej wytlumaczy. Z tego co ja widze, to jej niczego nie trzeba tlumaczyc, bo jest chyba w miare zorientowana, a odpowiedzi na swoje pytanie nie uzyskala. Swoja droga - ja tez jestem ciekawy.
                      • Gość: fotografik Re: fotografie!!! IP: *.acn.pl 29.10.03, 17:06
                        Swoja droga - ja tez jestem ciekawy.
                        - ale nie jestes fotomodelka!!!!!!!
                        • Gość: monika Re: fotografie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 17:35
                          a tak nawiasem mowiac to jak masz na imie? bo ja moze Cie znam....
                          • Gość: fotografik Re: fotografie!!! IP: *.acn.pl 29.10.03, 17:56
                            He,he,he, - wykluczone - nigdy nie znalem zadnej Moniki!!!!!!!
                            Ale zaloze sie, ze jestes blondynka.
                            • Gość: monika Re: fotografie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 18:00
                              a niby dlaczego tak myslisz?
                              • Gość: fotografik Re: fotografie!!! IP: *.acn.pl 29.10.03, 18:10
                                A tak jakos...
                                Podalem adres swojej mini strony www.
                                • Gość: monika Re: fotografie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 18:14
                                  dobrze myslisz...jestem blondynka, ale jezeli masz w tym jakis podtekst to
                                  wybacz,ale grubo sie mylisz ale...twoja sprawa. wejde i zobacze zaraz ta twoja
                                  strone....
                      • Gość: zona pana z labem Re: fotografie!!! IP: 80.48.232.* 30.10.03, 07:23
                        Faktycznie pani "nie dziewczyna" - fotografowi widac nie przechodzi przez
                        głowę, ze na cosmo mogła zajrzeć przez przypadek i dojrzała kobieta :-)
                        Jesli chodzi o znajomośc fotografii i techniki fotograficznej to rodzina mojego
                        męża "siedzi w tym" od trzech pokoleń, on sam od 25 lat.
                        I przeszedł wszystkie etapy rozwoju fotografii..od ciemni w piwnicy, poprzez
                        pierwsze laby analogowe do labu cyfrowego.
                        Jesli natomiast chodzi o umiejetnośc robienia fotografi to jego zdjęcia były
                        publikowane i otrzymywały nagrody w branzowych pismach fotograficznych.
                        Nie jestem w stanie "od ręki " podac tytułu - poprostu az tak sie tym nie
                        interesuje - wystarczy jeden artysta:-) w domu - ja mam umysł ścisły :-)
                        Nie mniej "przy okazji" przebywania w tym srodowisku ( mąż fotograf, szwagier,
                        teść ) trudno jest pewnych rzeczy nie wiedziec.
                        Podobno mam niezła reke do zdjeć, a przede wszystkim wiem co chce na nich miec
                        Ostatnio lubie sie "bawic" fotografiami w trybie makro
                        I to by bylo na tyle
                        Pozdrowienia dla wszystkich lubiących fotografować :-)
                        • Gość: fotograf Re: fotografie!!! IP: *.acn.pl 30.10.03, 07:27
                          He,he,he- Chwalimy sie co...
                          Ale ja szukam fotomodelek - nie nagrod w branzowych pismach - tylko; super
                          figury,zniewalajacego usmiechu,tajemniczego spojrzenia itd...
                          • Gość: zona pana z labem Re: fotografie!!! IP: 80.48.232.* 30.10.03, 07:37
                            oczywiście - bo mamy czym i wiemy o czym mówimy w przeciwieństwie do co
                            niektórych
                            i to tyle - wiecej odpowiedzi nie będzie
                          • mike_mike Re: fotografie!!! 30.10.03, 10:23

> He,he,he- Chwalimy sie co...
                            > Ale ja szukam fotomodelek - nie nagrod w branzowych pismach - tylko; super
                            > figury,zniewalajacego usmiechu,tajemniczego spojrzenia itd...

Z twojej mini-strony wynika, że na nagrody nie masz co liczyć...
                        • undercover_brother Re: fotografie!!! 30.10.03, 16:36
                          W takim razie mam nadzieje, ze nie bedzie mi Pani miala za zle, jesli bede sie do Niej zwracal na 'Ty' - wszak tak nakazuja sieciowe obyczaje :). A co do naszego fotografa - hmmm... sadze, ze wystarczy zobaczyc te arcydziela zamieszczone na stronie, do ktorej podal linka. Ja od szumnego nazwania siebie fotografem jestem daleki - ot tak sobie troszke pstrykam. Kazdy chyba kiedys przechodzi fascynacje fotografia i moja trwa od dobrych kilku lat. Z pewnoscia jednak nie nazwalbym sie fotografem i nie poszukiwalbym w ten sposob modelek, jesli moje zdjecia prezentowalyby taki poziom. Toz to zenada.
                    • Gość: zona pana z labem załosne IP: 80.48.232.* 30.10.03, 07:10
                      mąz mi na pewno wytłumaczy tego czego jeszcze niewiem
                      a ty wiesz doprawdy niewiele, wiec najlepiej wychodzą ci pokretno - wymijające
                      odpowiedzi
                      • Gość: fotografik Re: załosne IP: *.acn.pl 30.10.03, 07:17
                        Ja mam drukarke fotograficzna atramentowa (epson).
                        • Gość: zona pana z labem Re: załosne IP: 80.48.232.* 30.10.03, 07:24
                          dziecko przestań bredzić
                          • Gość: fotografik Re: załosne IP: *.acn.pl 30.10.03, 07:30
                            Dodam jeszcze ze uzywam papierow do wydrukow fotograficznych Ilford (Galerie) -
                            roznych typow i Canson (tu takze tkanin).
                        • undercover_brother Re: załosne 30.10.03, 16:38
                          Nie no, ja Cie przepraszam, to faktycznie jest powazny sprzet... sheesh.
    • jodis obejrzalam wiekszosc twoich zdj 29.10.03, 22:49
      jesli to sa twoje najlepsze prace...
      no coz musisz cwiczyc, chociaz zmyslu artystycznego tam nie widze
      wierze ci kiedy mowisz ze zadnej kasy za te zdj nie dostajesz
      ci ktorzy pisali o zbijaniu gory kasy nie widzieli tych zdj, jestem pewna
      ale jesli to twoja pasja to probuj... moze pocwicz na martwiej naturze kompozycje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka