Dodaj do ulubionych

związek ze starszym facetem ...

IP: 80.50.19.* 16.12.03, 14:24
chciałam się od was dowiedzieć co na ten temat sądzicie ??? może macie jakieś
własne doświadczenia ... porady ... pozytywne i negatywne strony ??? ja
jestem właśnie w takim związku ... wprawdzie dzieli nas "tylko" 8 lat ... ja
mam 18 on 26 ... ale mimo tego jestem szczęśliwa i za nic w świecie nie
chciałabym zamienić mojego ukochanego za chłopaka w moim wieku ... i pragne
dodać że nie łączy nas żadna zależność finansowa ani seks ... bo tak często
są postrzegane takie związki jak mój :-( piszcie co o tym sądzicie !!! bo
napewno niejedna z was a moze niejeden z was coś takiego przezywa i chciałby
się z kims podzielić na forum ;-)))))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: M 8 lat to nic,jak by bylo ze 20 to juz cos jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:13
      • 82misia Re: 8 lat to nic,jak by bylo ze 20 to juz cos jes 16.12.03, 16:22
        bez przesady co to jest w dzisiejszym swiecie 8 lat ;-)
      • Gość: ANIA Re: 8 lat to nic,jak by bylo ze 20 to juz cos jes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 13:57
        Ja jestem z facetem o 30 lat starszym i co wy na to?
    • Gość: inspira Re: mówi starszy facet.... IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 19:30
      Właśnie... u mnie też jakaś zależność wiekowa. Dobrze się czuję w towarzystwie
      młodych ludzi. Jedna moja partnerka była młodsza o 9, druga o 6 lat. Cieszę się
      ich świerzością, spojrzeniem na świat. Inspirujące. Teraz, w wieku 43 lat
      jestem sam ale nie robię z tego dramatu. Uważam to za jakiś etap w życiu.
      Pozdrawiam
      • Gość: Yamila Re: mówi starszy facet.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 19:48
        Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty, tez mam 18 lat, a moj facet 26. Nie
        zauwazylam, zeby to kogos dziwilo. Z reszta ja zawsze mialam starsze
        towarzystwo do siebie. Problem to bylby wtedy, gdyby Twoj facet mial 18 lat, a
        Ty bylabys od niego 8 lat mlodsza:)

Pozdrawiam!
    • lenafotomodelka Re: związek ze starszym facetem ... 17.12.03, 13:11
      Wiek ma znaczenie, ale dla otoczenia, nie dla ludzi w związku.Mój facet jest
      starszy o 13 lat.Jesteśmy razem od kiedy miałam 18 lat, czyli już ponad 2
      lata.Jest nam cudownie.Wszyscy byli przeciwni, ale warto wierzyć i walczyć o
      swoje uczucia
    • Gość: Nesli Re: związek ze starszym facetem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 13:30
      Mój partner jest ode mnie starszy o 12 lat.Jestem bardzo szczęsiwa, a nasz
      związek trwa ponad 4 lata. Wiekszość znajomych twierdzi,że jest to spowodowane
      tym, iż potrzebuje ojca, którego nigdy nie miałam. Może podświadomie tak jest,
      ale mimo to nie mam zamiaru zmieniać mojego związku, ponieważ czuję, że
      odnalazłam moją "drugą połowę". Nie sądzę,iż róznica wieku jest tak istotna,
      ważne jest to jak Ty czujesz sie w tym związku!
    • Gość: babcia stanowczo.. IP: *.big.pl / 195.94.207.* 17.12.03, 13:40
      nie powinnaś angażować się w ten związek drogie dziecko. mężczyzna w wieku
      Twojego ukochanego to wrak człowieka - zaczynają się kłopoty ze wzrokiem,
      słuchem - o potencji nie wspomnę. wcale bym się nie zdziwiła jakby miał
      sztuczną szczękę!

a teraz babcia idzie napić się ziółek i poczytać poradnik domowy.

• Gość: girl cd... Re: związek ze starszym facetem ... IP: 80.50.19.* 17.12.03, 16:30
      cieszę się ze już jest taki odzew ;-) chciałam jeszcze podkreślić że mi ten
      układ nie przeszkadza że on ma ponad 25 latek ... podobnie jak jedna z was też
      mam mnóstwo kolegów w jego wieku a nawet starszych - po prostu uważam że lepiej
      dogaduje się z ludźmi starszymi ode mnie ;-) na pewno problemem byłoby gdybym
      musiała ukrywać ten związek np przed rodzicami ale oni doskonale znają mojego
      Kochanego i akceptują go bo nam ufają !!! jestem z nim szczęśliwa i to jest
      najważniejsze dla mnie , bo dość łatwo można się wplątać w związek z byle kim
      byleby tylko mieć kogoś ... " bo wszyscy mają " ... niestety ten pogląd zbyt
      często towarzyszy moim koleżankom i one nie umieją walczyć o szczęście ...
      oczywiście na początku były pewne problemy ... tzn on chciał mi uświadomić czy
      ja wiem co robie :D:D:D i czy wiem jakie z tego moga być ewentualne
      konsekwencje takie jak na przykład właśnie głupie komentarze na nasz temat ...
      bo w takich małych miasteczkach ludzie sobie sami dobudowują bajeczke ... nie
      patrząc na fakty i nie znając prawdy !!! ale przecież ja nie dla ludzi z nim
      jestem i nie dla ludzi jestem szczęśliwa !!! a jest lepiej niż
      przypuszczałam !!! i mam nadzieję że tak bedzie dalej choć przed nami ciężka
      próba jest ... w tym roku zdaję maturę a potem jak wszystko dobrze pójdzie
      wyjade na studia... ale myślę że sobie poradzimy wspólnie !!! jeśli jest nam
      dane być razem to przezwycięzymy wszelkie trudności ... na koniec nasywa mi się
      taki jeden cytat ...
      "wolę byc chwilą w jego życiu niż wiecznością w życiu innego "
      pozdrawiam !!!!!!!!!!
      girl ;-)))))))))))
    • Gość: karolina związek ze starszym facetem ... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 19:43
      eee 18 lat i 26 to spoko . to sa dobre róznice sama byłam w Twoim wieku w takim
      zwiazku ale się rosztalismy po 8 miesiącach bo to chłopak okazał się jeszcze
      niedojzały psychicznie...potem przezuciłam się na 34-latka (dziś 38)rozwodnika
      i tutaj dopiero zaczoł się problem, nie polecam takich pomysłów na zycie. Bycie
      z "wapniakami" nauczyło mnie tego ,że męzczyźni którzy spotykają się z
      młodszymi kobietami nie do końca sa szczerzy w swoich uczuciach a swoje młodsze
      wybranki traktuja troche jak swoją szanse...której z reszta nie wykorzystaja.
      (taka mysl nie wazne..) Związków takich nie polecam , bo rozczarowują jak już
      sie dorosnie.
    • aapje Re: związek ze starszym facetem ... 21.12.03, 16:42
      Obydwoje znajdujecie sie w takim wieku, gdzie wlasciwie ta roznica nie powinna
      stwarzac problemow.Wystarczy czasami pamietac, ze kazde z Was moze miec
      adekwatne co do wieku podejscie do zycia.Dla Ciebie facet w takim wieku to
      chyba idealny partner.Zycze powodzenia!
      • Gość: FASOLCIA Re: związek ze starszym facetem ... IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 25.12.03, 22:07
        JESTEM JUZ POLTORA ROKU Z FACETEM STARSZYM O 8 LAT JEST FRANCUZEM
        DLA NIEGO ZOSTAWILAM WSZYSTKO W POLSCE I MIESZKAM Z NIM WE FRANCJI .WIEK NIE
        MA ZNACZENIA NAJWAZNIEJSZE JEST UCZUCIE.JEZELI GO KOCHASZ A ON CIEBIE TO NIE
        MA CO MYSLEC O ROZNICY.POWODZENIA -NIE ZWRACAJ UWAGI NA ROZNICE WIEKU I NA TO
        CO LUDZIE GADAJA -POZDROWIONKA-DOROTA
    • Gość: alex Re: związek ze starszym facetem ... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 22.12.03, 21:12
      Tak naprawde roznica wieku w zwiazku nie ma wiekszego znaczenia, bo kazdy z nas
      rozwija sie w indywidualnym tepie. Ja naprzyklad zawsze lubilam facetow
      starszych o jakies 4, 5 lat i myslalam ze tak juz bedzie zawsze, az do czasu
      gdy poznalam swojego aktualnego chlopaka ktory jest w moim wieku (czyli 22)
      jest nam ze soba cudownie, a on jest dojrzalszy niz faceci z ktorym spotykalam
      sie wczesniej, bo wiek niema nic wspolnego z dojrzaloscia i odpowiedzialnoscia
      a juz napewno z miloscia. pozdrawiam
      • Gość: Misio co racja to racja :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 19:53
        liczy sie milosc , a nie metryka
    • Gość: hmmm Re: związek ze starszym facetem ... IP: *.xtra.pl 25.12.03, 18:19
      gdybys go kochala i gdyby tobie na nim zalezalo nie patrzylabys na opinie
      innych milosc nie wybiera a roznica wieku nie ma z tym nic wspolnego moim
      zdaniem ten zwiazek nie ma zadnej przyszlosci spotykasz sie z nim tylko po to
      by inponowac kolezanka w swoim wieku
      pozdrawiam...
    • Gość: girl Re: związek ze starszym facetem ... IP: 80.50.19.* 25.12.03, 20:33
      nigdy z nikim nie jestem po to aby komuś zainponować a tym bardziej moim
      koleżankom ... bo to jest chore i z góry skazane na koniec !!!
    • Gość: karoluszkau@wp.pl Re: związek ze starszym facetem ... IP: *.tvtom.pl / 62.148.85.* 26.12.03, 18:15
      No i czym Ty się przejmujesz? Ciesz się, bo róznica wieku nie okazała się dla
      was przeszkodą. Liczy się uczucie. Wiem z doświadczenia. Powodzenia
    • Gość: wielki dzihad Re: związek ze starszym facetem ... IP: *.acn.pl 26.12.03, 18:21
      GENERALNIE-powyzej 10 lat to sobie nie ma co glowy truc.czemu?-odpowiedz jest
      trywilana przyziemna i zenujaco prosta.Teraz jest fajnie gosc taaaki dojrzaly
      ustawiony.ale co bedzie jak kobieta ma 45-jeszcze mloda pelna wigoru babka.a
      facet co?-60-tka sie zbliza juz jest bliisko bardzo bliissko.i zaczynaja sie
      choroby, klopoty.wiem z opowiadan kolezanek mojej babci ktore tak wlasnie
      wybraly.maz alzheimer- one jeszcze by pofikaly.milosc nie zna granic-siur
      ofkors ale warto popatrzec w przyszlosc.
      • Gość: Darkman 45 letnia kobieta to tez juz stara rura :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 14:47
        ja tam juz wigoru nie widze u 45 latki , to tez juz stara rura :))
    • Gość: noJA Re: związek ze starszym facetem ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 18:33
      Sluchaj, jesteś niesamowitą szczęściarą, ze masz ogoś, kto Cię kocha. Czy to
      wazne ile ma lat? Nie sadze. Zwłaszcza, że 8 lat, to praktycznie nic. Jesli on
      ma tyle lat, to znaczy, ze mozesz byc spokojna, ze facet nie bedzie tworzyl
      dziecinnego związku, nie będie chcial bys z nim gfrała na playstation i
      puszczal Ci predatora dziwiac sie, ze nie podzielasz jego zachwytu. Widocznie
      jestes emocjonalnie juz gotowa do powaznych związkow. To swiętnie. Dziewczyno
      ciesz się! Ja Ci gratuluje.
      • Gość: girl Re: związek ze starszym facetem ... IP: 80.50.19.* 27.12.03, 11:26
        dzięki na Twoją opinie !!! ja bardzo się cieszę że jestem z nim !!! i choćby
        miały być to tylko chwile z nim spędzone to wiem że warto bo to jest wyjątkowy
        chłopak !!! kiedy go spotkałam po raz pierwszy to powiedziałam sobie w duszy że
        jest to najnormalniejszy facet jakiego znam bo do tej pory wszyscy lecieli
        tylko na ewentualny sexik ze mną a on traktuje mnie poważnie , do niczego nie
        zmusza i pokazuje mi życie od tej swojej strony - jestem szczęśliwa i dziękuję
        Losowi że pozwolił mi spotkać się z nim !!! pozdrawiam was i dzięki wielkie za
        odzew !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka