Gość: Ewa Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 10.01.05, 22:59 Jak obejrzałam i posłuchalam w TVN24 Pana Wałęsę zrobiło mi się bardzo, ale to bardzo smutno. Jeśli to nie jest jakiś kawał, to ja jestem nieskończonym czubem i tak już zostanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.washly01.sc.comcast.net 10.01.05, 23:24 Moi Mili! Mysle, ze wszyscy juz mamy dosyc kompromitacji naszego kraju w Unii i poza nia. Apeluje! Pomyslcie troche o ludziach mlodych i WYKSZTALCONYCH, ktorzy ze sprawami kultury i stosunkow miedzynarodowych maja wiecej wspolnego, niz Pan Walesa. On zrobil juz swoje i chwala Mu za to. Mysle, ze a w chwili obecnej Polska potrzebuje wiecej, anizeli tylko autorytetow. My po prostu potrzebujemy ludzi, ktorzy CHCA i MOGA cos zrobic nie zastanawiajac sie nad iloscia czasu, ktory trzeba bedzie poswiecic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibiclecha Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:47 Zwłaszcza d/s edukacji , bo to opanował w ZSZ .Chociaż w kulturze też bedzie dobry , nauczy UNIE jak sie podaje noge. Bomba. To są jednak matoły w tej UNII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłumacz Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:54 To są jaja jak arbuzy i dowód , że miał zawsze dobrych interpretatorów. P.S. język angielski rozróżnia tych dwóch tzn. tłumacza i interpretatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.routerek / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 23:59 bOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ? MAM CHYBA POMROCZNOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYSZARD Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.01.05, 22:01 CZY MY NAPRAWDE NIE MAMY KOGOS KTO SKONCZYL WIECEJ NIZ SZKOLE ZAWODOWA ? GDZIE ELEKTRYK A KULTURA, PRZECIEZ JUZ JAKO PREZYDENT NIE BYL W STANIE SPROSTAC PODSTAWOWYM OBOWIAZKOM, NIE WIEM CZY SIE SMIAC CZY PLAKAC ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.ne.client2.attbi.com 11.01.05, 00:09 "Lech Wałęsa zgodził się wstępnie zostać specjalnym doradcą Unii Europejskiej ds. kultury i edukacji" lepiej trafic nie mogli! Rownie dobrze moznaby wziac analfabete na nauczyciela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:55 jeju ja tez jestem nieukiem moge doradzac np w sprawach finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 11.01.05, 01:15 Ale wszystkim się zazdrość wylewa uszami... Znowu wychodzi nasza zawada ludzka bo nie tylko narodowa. Cały czas wchodzą na Kopiec a jednak w kółko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Nasz były Prezydent "bez kultury i edukacji";-) IP: 82.160.30.* 11.01.05, 01:24 -"Lech Wałęsa...specjalnym doradcą Unii Europejskiej ds. kultury i edukacji"??? No nieee - nic śmieszniejszego nie można było wymyśleć:-):-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janspruce Ktos tu nas i Walese puszcza w maliny. IP: *.proxy.aol.com 11.01.05, 01:42 Walesa jest zarozumialym bufonem bez zadnej wiedzy. Znowu przyjdzie mi sie wstydzic jak wtedy kiedy w palacu u krolowej Angli szukal nocnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prom Re: Ktos tu nas i Walese puszcza w maliny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 03:22 ale do samochodu wsiada drzwiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >andre> >Wałęse wpuszczali w maliny i będą wpuszczać! IP: *.tomaszow.mm.pl 11.01.05, 14:21 >Przecież on był zawsze wpuszczany w maliny- on to uwielbia iniech tak zostanie jeden jeleń niech zostanie w Polsce. >Po co mu rozum -on ma DRES. >Myślenie- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:oj Figel tys figlarny IP: *.hrl.com 11.01.05, 01:45 zes podpuscil naszego ikona ale zeby robic z niego skonczonego idiote o to slowakow nie podejrzewalem, no usmialem sie setnie z tego komentarza ze temat jest za waski, lecz deputowani beda mieli duzo smiechu i zajecia debatujac nad pomyslami Lecha, z tym ze cwaniaczek szuka srodkow na pokrycie tych niezliczonych podrozy , wykladow , misji pokojowych i dziejowych tu w Ameryce bilecik kosztuje tylko 150 za posluchanie noblisty. Dobra zabawa, z tym ze w Brukseli prawdopodobnie nic nie wiedza o wybryku Figelka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Re: do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:09 Niestety deputowani nie będą mieli się z czego śmiać! A dlaczego? Bo mamy chyba za dobrych tłumaczy, którzy od lat cenzurują wypowiedzi pana Wałęsy. I uwierz mi ludzie na zachodzie Europy, w USA, Kanadzie itd. naprawdę nie rozumieją dlaczego my z niego podkpiwamy. No cóż..., żeby to zrozumieli to nasi tłumacze powinni tłumaczyć na żywca to co on mówi i jak mówi. Niestety tłumacze nie mają opanowanego języka robotników z angielskich doków. A może wystosować apel do tłumaczy - nie cenzurujcie, nie upiększajcie wypowiedzi pana W.! No to wówczas świat umrze w konwulsjach ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
widmowolnosci Re:Swoj do swego 11.01.05, 02:22 Swoj do swego ciagnie.Ja bym sie nie martwilm ale tez nie cieszyl bo tak naprawde poziom politykow unijnych nie odbiega od poziomu naszego "el presidente".O ich karierach tez decyduja sluzby specjalne , niekoniecznie te z wlasnego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.wma.east.verizon.net 11.01.05, 03:26 No a co z lustracja tego yntelygenta? Dlaczego sie tego nie wyjasnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.bchsia.telus.net 11.01.05, 03:32 Walesa doradca kulturalnym Unii-to tytul nowego dreszczowca w rezyseri Jana Figla.Ten horror napewno uzyska nominacje do Oskara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eddy Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.southg01.mi.comcast.net 11.01.05, 04:38 Powinien wrocic do stoczni i doradzac elektrykom ,albo ks, Jankowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.bchsia.telus.net 11.01.05, 08:23 Lechu pomrocznosc jasna spadla z twojego syna na ciebie.Dlatego ci wspolczujemy z calego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaaaaaaaah lepszego kawalu nie slyszalem! IP: *.dc.dc.cox.net 11.01.05, 04:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalifornijczyk Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.accel.pas.earthlink.net 11.01.05, 05:24 Swiat zna i ceni tylko dwoch wielkich Polakow - Wojtyle i Walese. Tylko tepe umysly Polakow nie potrafia ocenic zdrowego rozsadku Lecha Walesy i wieszaja na nim psy, choc zawdzieczaja mu wolnosc od sowieckiej okupacji. Walesa napewno bedzie doskonalym doradca Unii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.onlink.net 11.01.05, 05:32 WALESIE ZAWDZIECZAMY WOLNOSC? To jakies straszliwe nieporozumienie Kalifornijczyku. Kiedy walczacy o niepodleglosc kraju siedzieli w wiezieniach Walesa chopsal sobie na wolnosci .Gdyby nie ten idiota , teraz nie mielibysmy prezydenta komucha i jego czerwonej bandy. Walesie zawdzieczmy tylko to ze wszedzie gdzie sie pojawi narobi nam obciachu. Byl czas ,ze kiedy byl prezydentem mogl sie uczyc i to od najlepszych. Mogl zdobyac wyksztalcenie i gladzic swoje chamskie maniery. A co on robil? Kumpolowal sie z sutenerem Wachowskicm. Zmarnowal swoja szanse. Ostal mu sie jeno sznur i niech z niego korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: 137.53.37.* 11.01.05, 05:52 californijczyk chyba ci slonce nagrzalo za duzo glowe w californi - ale teraz masz duzo deszczu to moze ci mozg rozmiekl)))) jak mozna mowic ze walesa jest wielki????? a swoja droga siadl by juz na dupie ten walesa prostak i nie osmieszal Polski wiecej. a moze by tak poszedl i skonczyl jakies studia )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferek Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:30 wrócisz do kraju to zmienisz zdanie,bo do tej twojej hameryki niewiele dociera (do głowy zresztą też) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferek Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:37 mój komentarz jest do kalifornijczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferek Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:48 lechu wróć na ziemię,daj sobie spokój,znowu przekręcą twoją wypowiedź i poraz kolejny wyjdziesz na DURNIA.Dziękuję za pomroczność bo dzięki niej zatrzymali mi prawko tylko na 7 m-cy anie na rok (było to w tydzień po twoim synku "wielki" Lechu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.dyn.optonline.net 12.01.05, 05:14 Walesa to debil obdarzony radoscia zycia!!! Kazde jego pojawienie sie na necie to spora zabawa .Zero umyslowe , ma muzg jak balon gladki. Kpi z Polakow jak ta swinia urbach ,ksywa urban Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.nyc.rr.com 12.01.05, 05:16 Nastepnym razem napisz "musk" a nie muzg bo mozna pomyslec ze jestes analfabeta a nie to ze sobie jajca robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatowid Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:46 Moze ty znasz tylko dwoch skoro uwazasz siebie za swiat(bardzo maly ten swiat twoj)Ty na pewno bedziesz swietnym doradca Busha!All the best,pal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knipser Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 06:57 Milczący głupiec mądrym uchodzi. Ale ten pan nie milczy tylko ciągle ględzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca2 Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.bchsia.telus.net 11.01.05, 08:15 Lechu musisz sie wreszcie dobrze wyspac te wszystkie twoje poronione pomysly biora sie z przepracowania i braku snu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~siostra genowefa prima aprilis dopiero za 4 miesiące IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 11.01.05, 07:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowy Re: prima aprilis dopiero za 4 miesiące IP: *.bchsia.telus.net 11.01.05, 08:19 Lechu moze powinni cie zrobic doradca Balcerowicza wtedy kazdy by otrzymal te obiecane 10milionow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hallo Re: prima aprilis dopiero za 4 miesiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:30 no wlasnie ,gdzie te pieniadze,ja swoich milionow jeszcze nie dostalem.Lechu...gdzie jest moja forsa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek ALE BUJDA NA RESORACH! IP: 195.117.159.* 11.01.05, 08:47 No i teraz sobie dobrze te wszystkie wypowiedzi przeczytajcie!...Te tzw ."pozytywne wypowiedzi"...to piszą jego najbliżsi, czyli rodzinka i biuro!!! Czy oni sądżą, że jesteśmy tacy głupi????...Wiadomo, że w 90 procentach ludzie są przeciwni Wałęsie...po co się tak tłumaczyć!?...Przypisują mu zasługi, które nie są jego zasługami tylko całego narodu!...Ten Wałęsa to .... DYZMA!Nie dość, że gadać nie potrafi...o pisaniu to w ogóle nie ma co wspominać...to o kulturze nie ma zielonego pojęcia, o edukacji usłyszał raptem parę lat temu...i tez nie wie z czym to sie je....Olaboga!!!...To bezsens!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znany Wodzus IP: 209.161.236.* 11.01.05, 16:19 Po co sie ten "Wodzus" pcha sie do kazdego lepszego koryta.Czy nie dosc sie juz nachlipal?.Za swe "Zaslugi" i tak z naddatkiem zostal uhonorowany. Nie dosc mu tego?. Zeby to byl jakis fenomen ekonomiczny czy polityczny.Ale to zwykly czlowiek ktoremu sie bardzo w glowie poprzewracalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tessa Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:53 przez tyle lat nie nauczył się pan niczego a przecież otaczał się wyższa sferą daj panie spokój tym żałosnym pomysłom ,z pana taka kultura i edukacja że proszę siadac drzwi zamyka .ale jaja panie ,ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.qld.bigpond.net.au 11.01.05, 08:55 sluchajcie !!!!!1 a ile musza zaplacic tlumaczom??????za ich korekcje w wypowiedziach 'elokwentnego'pana Walesy???? Panie Walesa - zrob Pan nam wszystkim Polakom przysluge i jezeli ci tak bardzo zalezy na Polsce i jestes tak wielkim patriota - przestan udzielac sie publicznie bo nam wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: box39 Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 09:22 Jaki karaj taki doradca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezydent Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.ppp.dion.ne.jp 11.01.05, 09:27 Ludzie przeciez to jest kabaret! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Wałęsa doradcą kulturalnym Unii IP: *.fic.uni.lodz.pl 11.01.05, 09:46 No! jak mamy takich doradców to nie ma się co dziwić że z POLSKĄ coraz gorzej naprwadę tylko gratulować wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Ja proponuję Renatę B IP: *.devs.futuro.pl 11.01.05, 10:07 Ja proponuję Renatę B ona wprowadzi "KU..KI" na europejskie salony :D Odpowiedz Link Zgłoś