majaxyz 18.11.10, 20:08 witam jaki polecacie program księgowy komputerowy do pełnej obsługi Wspólnot? dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinamalina Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 19.11.10, 20:00 SŁONIE Mieszczanina :) Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 20.11.10, 11:08 To nie jest dobry program niestety, ma bardzo dużo wad i słabych punktów. Producent słabo reaguje na zwracane mu uwagi do poprawienia programu. ----- > SŁONIE Mieszczanina Odpowiedz Link Zgłoś
kondominium.net.twa Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 20.11.10, 08:43 Nasz administrator pracuje na Weles3 www.weles2fk.com/index.php/Weles3 Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 25.11.10, 13:45 Chyba nie ma takowego:( Pozostaje wybierać mniejsze zło. >Weles3 Tu z kolei kontakt dobry, ale program ma trochę ograniczeń i wymaga dopracowania. Nie jest to taki cud - miód, jak go zachwalają. Aby rzeczowo odpowiedzieć na zadane pytania, wypadałoby w tym samym czasie pracować na kilku programach (albo baaardzo dokładnie je równocześnie testować na różnych wspólnotach), bo oprogramowania ulegają zmianom, rozwijają się i to co dwa lata temu było takie sobie, teraz może być niezłe i na odwrót. Może jest tu ktoś taki? Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 23.06.11, 08:22 bumbum.0 napisała: > Chyba nie ma takowego:( Pozostaje wybierać mniejsze zło. > >Weles3 > Tu z kolei kontakt dobry, ale program ma trochę ograniczeń > i wymaga dopracowania. > Nie jest to taki cud - miód, jak go zachwalają. > A o jakich ograniczeniach (nie) piszesz? czyżby konkurencja deprecjonuje? Mam podejrzenie, że nie umiesz z niego korzystać i nie czytałeś w ogóle instrukcji obsługi tego programu i mało wiesz o jego możliwościach. Program spełnia standardowe wymogi do obsługi wspólnoty . Wiem bo z niego korzysta nasz administrator. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 23.06.11, 10:11 Weles wychodzi dość drogo z tego co słyszałem (abonament miesięcznie od sztuk lokali). Ile Was kosztuje? ----- > Wiem bo z niego korzysta nasz administrator. Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 25.06.11, 17:16 j666 napisał: > Weles wychodzi dość drogo z tego co słyszałem (abonament miesięcznie > od sztuk lokali). Ile Was kosztuje? nas nic, a ile płaci czy w ogóle płaci nasz administrator tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 29.06.11, 07:57 A możesz się dowiedzieć ile płaci (jaka jest konstrukcja stawek) i dać nam znać? ----- > nas nic, a ile płaci czy w ogóle płaci nasz administrator tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: Weles najlepszy program księgowy dla Wspólnot 28.07.11, 05:38 J66 albo się nie wypowiadasz na temat o którym nic nie wiesz albo piszesz prawdę a nie ploty rozsiewane tu i tam j666 napisał: > Weles wychodzi dość drogo z tego co słyszałem (abonament miesięcznie > od sztuk lokali). Ile Was kosztuje? Specjalnie dla ciebie. Z informacji uzyskanej od administratora wiem że on płaci 500 zł / rok netto za każde rozpoczęte 500 lokali. Abonament obejmuje obsługę techniczną online oraz dostosowanie bazy danych= programu do uwarunkowań wspólnoty (w miarę możliwości nieingerujący w sam program) Podobno można te sprawy negocjować indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Jaki najlepszy program ksiegowy dla Wspólnot? 07.10.11, 08:23 Będę mógł coś powiedzieć za jakiś czas, bo w tej chwili nasza administracja przechodzi z mieszczanina na welesa. Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: Jaki najlepszy program ksiegowy dla Wspólnot 05.06.12, 18:32 j666 napisał: > Będę mógł coś powiedzieć za jakiś czas, bo w tej chwili > nasza administracja przechodzi z mieszczanina na welesa. i jak sprawdziłeś ? jakie masz teraz zdanie o tym oprogramowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Jaki najlepszy program ksiegowy dla Wspólnot 05.06.12, 19:13 Na razie złe: * Nieczytelne wydruki (po co szare tło tabelek?? mało czytelne i bardzo dużo tonera idzie); * Złe pliki PDF (pdf jako grafika, bez możliwości edycji - zaznaczania i kopiowania - tekstu i liczb). Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 Re: Jaki najlepszy program ksiegowy dla Wspólnot 13.06.12, 17:28 j666 napisał: > Na razie złe: > * Nieczytelne wydruki (po co szare tło tabelek?? mało czytelne i bardzo dużo to > nera idzie); > * Złe pliki PDF (pdf jako grafika, bez możliwości edycji - zaznaczania i kopiow > ania - tekstu i liczb). To prawda, wydruki mają bardzo niedopracowane. Teoretycznie coś tam można zmieniać, ale i tak nie jest najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
weles3 Re: Jaki najlepszy program ksiegowy dla Wspólnot 14.06.12, 13:20 Style wydruków (kolory tła) można zmieniać (także na biały - brak wypełnienia tła). Podana informacja o wydrukach PDF jest nieprawdziwa. Pliki PDF z Welesa nie są grafikami a tekstem. Ponadto pliki zawierają w sobie odpowiednio zakodowane tablice znaków, dzięki którym operacje kopiuj/wklej zachowują polskie litery (co niestety nie jest standardem w plikach PDF). Co do czytelności wydruków, to chętnie usłyszymy Państwa zdanie. Jeżeli mają Państwo konkretne uwagi w tym temacie, to będziemy wdzięczni za informację mailem. Michał Ziemski PHU WELES Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Jaki najlepszy program ksiegowy dla Wspólnot 14.06.12, 16:52 Dziękuję za odpowiedź. Zadziwiające, skoro pliki przysyłane mi przez księgową są grafiką (nieedytowalny tekst nawet pod pełnym Acrobatem). Te pliki pdf to własny eksport z Welesa, czy druk do wirtualnej drukarki pdf (jakiejś "systemowej" w rodzaju pdfmaker)? ----- > Pliki PDF z Welesa nie są grafikami a tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 Re: Weles najlepszy program księgowy dla Wspólno 13.06.12, 17:36 wspolnota.net.twa napisał: > Z informacji uzyskanej od administratora wiem że on płaci 500 zł / rok > etto za każde rozpoczęte 500 lokali. A to ciekawe, bo nasz zarządca podaje zupełnie inną skalę. Gdyby kwota, którą podałeś dot. 1 miesiąca, to - OK. Ale rocznie? Mało realne wydaje się. Ale nie upieram się. Sprawdź, to proszę. (Bo albo wasz administrator, albo nasz coś kręci; aż w takie zróżnicowanie opłat dla poszczególnych klientów - nie wierzę). Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: Weles najlepszy program księgowy dla Wspólno 13.06.12, 19:49 bumbum.0 napisała: > wspolnota.net.twa napisał: > > > Z informacji uzyskanej od administratora wiem że on płaci 500 zł / rok > > etto za każde rozpoczęte 500 lokali. > > A to ciekawe, bo nasz zarządca podaje zupełnie inną skalę. a to ciekawe jaka to skala ? Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 Re: Weles najlepszy program księgowy dla Wspólno 14.06.12, 19:00 wspolnota.net.twa napisał: > bumbum.0 napisała: > > > wspolnota.net.twa napisał: > > > > > Z informacji uzyskanej od administratora wiem że on płaci 500 zł / > rok > > > etto za każde rozpoczęte 500 lokali. > > > > A to ciekawe, bo nasz zarządca podaje zupełnie inną skalę. > > a to ciekawe jaka to skala ? mniej więcej ten rząd wielkości, ale w skali MIESIĄCA a nie roku; ale tu głowy nie daję, papierów nie widziałem, a skoro oficjalnie weles w tym wątku przemówił, to może jako najbardziej wiarygodne źródło poda ceny swych usług; zresztą wielu podaje takie informacje na stronach (chociaż ja nie namawiam, kwestia polityki firmy) Odpowiedz Link Zgłoś
do_izy1 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 03.11.11, 13:07 Polecam PerseusWM. Prosty program, dużo fajnych funkcji. Możliwość uruchomienia e-kartoteki. Nie ma ograniczeń, jeżeli chodzi o ilość prowadzonych wspólnot. Działa na linuxie. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Wydruki z Welesa - po co szare tlo ? 15.03.12, 08:32 Nasza księgowa klnie na ten wynalazek, na czym świat stoi. A ja mam konkretne pytanie: Jak w Welesie uniknąć drukowania szarego tła w nagłówkach i wielu innych polach wydruków? Na te szare pola to toneru w drukarce idzie nam trzy razy więcej, niż kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 Re: Wydruki z Welesa 13.06.12, 17:58 j666 napisał: > Nasza księgowa klnie na ten wynalazek, na czym świat stoi. > A ja mam konkretne pytanie: > Jak w Welesie uniknąć drukowania szarego tła w nagłówkach i wielu innych polach > wydruków? > Na te szare pola to toneru w drukarce idzie nam trzy razy więcej, niż kiedyś. He,he, jak testowałem dawno temu ten program, to też klnąłem... A twórcy byli zdziwieni, jakie to klienci mają wymagania (może z dostawcami tonerów mieli spółkę;-)). Teraz coś zmienili w programie, bo u nas już są blade wydruki. Więc, to akurat da się ustawić. Ale generalnie różnych bolączek było sporo, co chwilę coś wkurzało. Może znowu ściągnę sobie demo i zobaczę, jak to teraz wygląda. Nasz zarządca ma mieszane odczucia, ale się przyzwyczaił i ceni program za bezawaryjność oraz ponoć dobry kontakt z pomocą, jednak też dalej klnie na różne niedoróbki. Może w końcu twórcy dopracują, to co najbardziej przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: Wydruki z Welesa 13.06.12, 19:36 bumbum.0 napisała: > Nasz zarządca ma mieszane odczucia, ale się przyzwyczaił i ceni program > za bezawaryjność oraz ponoć dobry kontakt z pomocą, > jednak też dalej klnie na różne niedoróbki. Jakie niedoróbki? konkrety proszę ... A może nie potrafi obsługiwać programu lub ma źle zbudowane bazy danych ( z tego co wiem to bazy danych buduje użytkownik programu) A tak konkretnie o jakie niedoróbki chodzi , bo czuje za z drugiej strony siedzi konkurencja i narzeka ... tak dla obrzydzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: Wydruki z Welesa - po co szare tlo ? 13.06.12, 19:28 j666 napisał: > A ja mam konkretne pytanie: > Jak w Welesie uniknąć drukowania szarego tła w nagłówkach i wielu innych polach > wydruków? > Na te szare pola to toneru w drukarce idzie nam trzy razy więcej, niż kiedyś. j666 napisał: > A ja mam konkretne pytanie: > Jak w Welesie uniknąć drukowania szarego tła w nagłówkach i wielu innych polach > wydruków? > Na te szare pola to toneru w drukarce idzie nam trzy razy więcej, niż kiedyś. A o jakiej wersji mówimy , bo u nas korzysta admin. z welesa2fk > Nasza księgowa klnie na ten wynalazek, na czym świat stoi. Pewnie jest rasową księgową z budżetówki ... Odpowiedz Link Zgłoś
5sylwiak Re: Wydruki z Welesa - po co szare tlo ? 26.06.12, 11:45 To może słaba księgowa... ;) Ja pracuję na welesie2 i 3 i jest ok. Wolę co prawda 2, bo dla mnie jest łatwiejszy. Programy są bardzo przyjazne i Twórcy również. Odpowiedz Link Zgłoś
weles3 Re: Wydruki z Welesa - po co szare tlo ? 14.06.12, 13:14 Style wydruków (m. in. kolory tła) w Weles3 można zmienić w zakładce zasoby menu Funkcje/Style wydruków. Michał Ziemski PHU WELES Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: Wydruki z Welesa - Funkcje/Style wydruków 14.06.12, 15:27 A jednak miałem nosa ... Użytkownik programu nie umie go obsługiwać , tego producenci nie zrobią za niego , natomiast świetnie umie się użalać na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Wydruki z Welesa - Funkcje/Style wydruków 14.06.12, 17:07 No rzeczywiście nie mam co robić, tylko uczyć księgową jak zmienić tło na wydrukach, bo komuś się wymyśliło ciemnoszare tło i koniecznie wszystko w ramkach. Do tego jak wstawić co najmniej dwa różne adresy dla właściciela (adres rozliczanego lokalu i adres do korespondencji/zamieszkania). Do tego jak wstawić numery komórek/piwnic i miejsc parkingowych. Do tego jak wstawić indywidualny numer rachunku bankowego (spm). Do tego jak wstawić, że małżonkowie mają wspólność ustawową, a jak współwłasność w udziałach (o różnych adresach dla różnych współwłaścicieli przez miłosierdzie nie piszę) - przydatne przykładowo przy windykacji. Do tego jak nadpłata, to wychodzi z minusem, a jak zaległość, to bez minusa. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Wydruki z Welesa - Funkcje/Style wydruków 14.06.12, 17:46 > No rzeczywiście nie mam co robić, tylko uczyć księgową jak zmienić tło na wydrukach, > bo komuś się wymyśliło ciemnoszare tło i koniecznie wszystko w ramkach. j666 człowieku ty w ogóle nie znasz podstawowych czynności ze szkolenia przy zakupie programu Zanim zaczniesz dalej jeździć bez przygotowania, i dużym bagażem lenistwa skontaktuj się z autorem programu przez stronę internetową, a on ci na pewno pomoże, i odpowie na nurtujące ciebie pytania . coś mi się zdaje, że księgowa to jest księgowy :) > Do tego jak nadpłata, to wychodzi z minusem, a jak zaległość, to bez minusa. a jak ma być.... jeżeli to jest ewidencja pozaksięgowa z punktu wspólnoty a nie właściciela lokalu ;) Jak masz rozliczenie jako nadpłata to wspólnota musi ci oddać czyli jest z minusem , w kolumnie rozliczenia kosztów i odwrotnie Inaczej mówiąc od wpłaty odejmujesz poszczególne kolumny ( należności, rozliczenie liczników , rozliczenie kosztów, odsetki karne za nieterminowe wpłaty i masz saldo ... Dla mnie to proste... Jak ktoś chce szczegóły to należy wydrukować "Rozliczenie konta" i masz szczegóły i według opisu operacji księgowej Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 Re: Wydruki z Welesa 14.06.12, 19:59 j666 A ja ciebie rozumiem. Dla mnie to nie był program intuicyjny, easy, friendly. Zbyt dużo domyślania się, brakowało porządnej, aktualnej instrukcji. Wielu rzeczy nie dało się zrobić, zmienić, ustawić po swojemu. I rozumiem frustrację, bo to programista jest od tego, aby obmyśleć wszystko z głową. Po co komu były te prawie czarne wypełnienia????? (dawniej nie dało się tego zmienić). Trzymaj się! I nie daj się:-) Jak ktoś pracuje na czymś 10 lat, albo sam to stworzył, to zawsze będzie ci wmawiał, żeś osioł;-) Aha, u nas ludziom też na początku nie podobały się wydruki rozliczeniowe, teraz się przyzwyczaili. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Wydruki z Welesa 14.06.12, 20:59 bumbum.0 napisała: > Aha, u nas ludziom też na początku nie podobały się wydruki rozliczeniowe, > teraz się przyzwyczaili. > Uważam, że nie jest to przyzwyczajenie a zrozumienie ... Ktoś to raz czy dwa wytłumaczył i skumali... > Jak ktoś pracuje na czymś 10 lat, albo sam to stworzył, > to zawsze będzie ci wmawiał, żeś osioł ;) Uważam, że jak ten KTOŚ walił do tej pory w programach DOSowskich to trudno mu się przestawić na coś nowoczesnego . Jest tak jak kierowca przesiada się z Poloneza czy Fiata 125 do współczesnego auta ... wszystko mu przeszkadza i denerwuje ... zanim się nie nauczy tego auta obsługiwać... :) Powtarzam, że dobrze stworzona baza danych , struktura lokali , pomaga i pozwala na bezstresową obsługę ( tu użytkownik tworzy sobie bazę danych pod swoje potrzeby) Welesa. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 Re: Wydruki z Welesa 21.06.12, 16:54 > Uważam, że nie jest to przyzwyczajenie a zrozumienie ... Ktoś to raz czy > dwa wytłumaczył i skumali. Coś w tym jest:-) Z drugiej jednak strony, do złego też się człek przyzwyczai jak musi, przymknie oko i tyle. > Uważam, że jak ten KTOŚ walił do tej pory w programach DOSowskich to tru > dno mu się przestawić na coś nowoczesnego . Faktem jest, że większość księgowych ze stażem to do DOS-a przyzwyczajeni, ale przecież na nowoczesnych programach też się pacuje; bez windowsów teraz się nie da. Pozatem nie ważne, na czym, ważne, co się osiąga (no, jeszcze jakim kosztem:). My mielśmy sporą listę KONKRETNYCH zastrzeżeń, naprawdę, wynikających głównie z tego, że twórca ... nie pomyślał. Dlatego u nas w firmie- odrzucono welesa. Nie upieram się, być może teraz zmieniło się trochę/wiele na lepsze, wszak wszyscy sie rozwijamy. Trzeba by ściągnąć demo i wciągnąć się raz jeszcze (całkiem hobbystycznie:-). Dlatego uważam, że obiektywnie porównywać może ten, kto równocześnie dokładnie testuje/pracuje na kilku programach. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 na marginesie 21.06.12, 17:07 Spostrzeżenia ludzi (pomińmy całkowitych laików), którzy zaczynają pracę z programem, są cenną wskazówką, na ile narzędzie jest przyjazne i łatwe w obsłudze. (Na temat meritum taki człowiek nie ma na początku wiele do powiedzenia, fakt; ocenę odnośnie możliwości zaawansowanego programu, jego wad musi pozostawić na potem, bo ta wiedza przychodzi później) Odpowiedz Link Zgłoś
highrise Re: na marginesie 24.06.12, 09:18 Nasza firma od lat korzysta z programu Weles. Obecnie pracujemy na Weles3. Moim zdaniem jest to bardzo dobry program z którego można generować dobre wydruki. Uzyskujemy szybką pomoc techniczną. Ogólna nasza ocena programu - 5 w skali od 1 do 6. Pozdrawiam SJ Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Wydruki z Welesa 24.06.12, 06:40 bumbum.0 napisała: > My mielśmy sporą listę KONKRETNYCH zastrzeżeń, naprawdę, wynikających tego, że > głównie z twórca ... nie pomyślał. Dlatego u nas w firmie- odrzucono welesa. A tak konkretnie jakie to zastrzeżenia , bo od wielu wpisów bijesz pianę i nic z tego nie wynika. Podaj tą LISTĘ do naszej wiadomości, a zastanowimy się czy macie racje, czy tylko tak dla przekory, a może z własnego lenistwa obrzydzacie ten program do obsługi wspólnot nam userom. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Wydruki z Welesa 10.11.12, 22:59 Nawet bardzo ktrótkotrwałe odłączenie od sieci (LAN ethernet czy wi-fi - wystarczy na moment wtyczkę LAN wyciągnąć i włożyć z powrotem i już po herbacie, a przecież nawet IP się nie zmieniło) wylogowuje z Welesa i musisz się od nowa logować tracąc czasem dużo pracy. W pewnych układach (jak internet nie po drucie) Weles staje się przez to bezużyteczny do pracy. ----- > My mielśmy sporą listę KONKRETNYCH zastrzeżeń, naprawdę, wynikających głównie z tego, że twórca Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Wydruki z Welesa 05.07.13, 17:17 j666 napisał: > Nawet bardzo ktrótkotrwałe odłączenie od sieci (LAN ethernet czy wi-fi - wystar > czy na moment wtyczkę LAN wyciągnąć i włożyć z powrotem i już po herbacie, > a przecież nawet IP się nie zmieniło) wylogowuje z Welesa i musisz się od nowa > logować tracąc czasem dużo pracy. > > W pewnych układach (jak internet nie po drucie) Weles staje się przez to bezuży > bezużyteczny do pracy. Zawsze możesz skorzystać z wersji stacjonarnej czyli Wesa2FK Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Wydruki z Welesa - po co szare tlo ? 17.06.12, 22:03 Opcja Style w menu nie daje się wybrać, działa jedynie opcja domyślna. ----- > Style wydruków w Weles3 można zmienić w zakładce zasoby menu Funkcje/Style wydruków. Odpowiedz Link Zgłoś
mirazet100 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 05.01.11, 21:42 Pracuję na programie PROVIRTUS od 3 lat. Tani, funkcjonalny, prosty do wdrożenia. Bardzo przyjemnie się pracuje. Kilka aktualizacji co roku - dostępnych dla uzytkowników bezpośrednio na stronie za darmochę . jeśli ktoś jest zaintersowany służę informacjami i mogę podesłać link do wersji demo. Ale to już po kontakcie na priv.: mirazet100@gmail.com Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lsodl2344 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 20.06.11, 12:06 Warto wypróbować program księgowy WF-KaPeR do prowadzenia księgowości, rozliczeń, emisji dokumentów księgowych, obliczania i drukowania deklaracji podatkowych. Szczegóły na www.wf-kaper.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
pefendorf Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 27.06.11, 16:24 wspolnotyispoldzielnie.blogspot.com/ -------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
krydeb1 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 20.07.11, 13:55 Bardzo dobre i tanie rowiązanie to: SYSTEmSM+OPTIMA. Więcej szczegółów na stronie www.systemsm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olubek Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 20.07.11, 17:37 Słyszałem, że Bank Pocztowy rozdaje zarządcom licencję na GRANIT firmy DomData. Warunek minimum 10 wspólnot i rachunek zarządcy w pocztówce. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
owner_wm Bank Pocztowy 20.07.11, 21:41 olubek napisał: > Słyszałem, że Bank Pocztowy rozdaje zarządcom licencję na GRANIT firmy DomData. > Warunek minimum 10 wspólnot i rachunek zarządcy w pocztówce. Na stronie banku nic o tym nie piszą: www.pocztowy.pl/instytucje/mieszkalnictwo/pakiety/#tabs=1 Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Bank Pocztowy 21.07.11, 19:19 owner_wm napisał: > olubek napisał: > > Słyszałem, że Bank Pocztowy rozdaje zarządcom licencję na GRANIT firmy Do > mData. > > Warunek minimum 10 wspólnot i rachunek zarządcy w pocztówce. > > Na stronie banku nic o tym nie piszą: www.pocztowy.pl/instytucje/mieszkalnictwo/pakiety/#tabs=1 > Owner jak zwykle zdziwiony... zadzwoń do banku, a się dowiesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
pablos1001 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 27.07.11, 12:38 Ja będę zakładał działalność i mam parę wspólnot do rozliczania. Dostałem kilka ofert, m.in. PXNET, Mieszczanin, SystemSM i dwa mniej mi znane programy. To szczerze mówiąc, zawsze znajdą się plusy i minusy każdej oferty. Nie ma niczego cudownego i idealnego. Mi osobiście spodobała się oferta na SystemSM z Wrocławia. Głównie za sprawą ceny w stosunku do funkcjonalności oraz usługi Eczynsze. Nie ukrywajmy, że każdy teraz chce przejąć jak najwięcej wspólnot, by mieć duże zyski. A taka usługa podniesie markę mojej firmy. Dodatkowo dostałem bodajże wczoraj emaila od ich firmy, że mają teraz wakacyjną promocję i do końca roku ta usługa będzie bezpłatna, co mnie cholernie ucieszyło. Także jedyne co Wam mogę doradzić, to składajcie zapytania na wyceny, rozmawiajcie, negocjujcie i wybierajcie ofertę najlepszą dla Was i Waszych firm. Jedyne co jeszcze mogę doradzić, to sprawdzajcie wiarygodność firmy, by nie okazała się jednoosobową firmą i gdzie pomoc techniczna będzie na tragicznym poziomie. Powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 28.07.11, 05:42 dobra napisałeś kryptoreklamę a teraz proszę o dowody >>- Głównie za sprawą ceny w stosunku do funkcjonalności oraz usługi Eczynsze. a tak konkretnie co za ile i na jaki okres Odpowiedz Link Zgłoś
pablos1001 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 28.07.11, 08:42 Prosiłem o wycenę dla 5 wspólnot, niecałe 100 lokali. Oferta na program wyszła 1230zł brutto przy wdrożeniu przez internet, aktualizacje przez rok za darmo, serwis i pełna opieka techniczna ok. 145 zł brutto miesięcznie, i co mnie najbardziej ucieszyło, to bez limitu godzin tej pomocy. E-czynszy do końca roku bezpłatnie w ofercie wakacyjnej, a po tym wycenili mi na niecałe 80zł brutto miesięcznie. Jak masz coś tańszego i możesz polecić, to się z chęcią zapoznam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.1980 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 28.07.11, 12:38 Zobacz ofertę firmy MMsoft (www.mmsoft.com.pl). Ceny mają podobne, mój zarządca korzysta z ich oprogramowania i nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
pablos1001 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 28.07.11, 12:47 Dzięki za polecenie ! Na pewno poproszę o wycenę, bo boję się tych kosztów zwłaszcza na początku działalności. A pytanie jedno z ważniejszych, które z mojej strony się nie pojawiło - zna ktoś jakieś dobre biuro rachunkowe ? Nie musi być z okolic Wrocławia. Chciałbym całą księgowość firmy zlecić na zewnątrz i tutaj właśnie jest kolejne pytanie, czy w jakiś prosty sposób z tego MMsoftu można przesyłać dane w postaci pliku (Excel czy cokolwiek innego?). Bo plusem tego SystemSM była współpraca z symfonią, i tam się wówczas wysyła tylko 1 plik tekstowy z dokumentami. Bez zawożenia niczego osobiście czy generowania z różnych okien wielu plików. Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 28.07.11, 18:56 > A pytanie jedno z ważniejszych, które z mojej strony się nie pojawiło - zna ktoś > jakieś dobre biuro rachunkowe ? > Nie musi być z okolic Wrocławia. A po co ci biuro rachunkowe ? program Weles3 ( www.weles2fk.com ) załatwia jedno i drugie Emerytowana księgowa, za prę groszy, poprowadzi ci te wspólnoty (na umowę zlecenie) w oparciu o powyższy program do obsługi wspólnot mieszkaniowych. Jeden z serwisantów mieszka we Wrocławiu więc i kontakt tet-a-tet będzie możliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztog Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 07.09.11, 12:40 Przydało by się trochę dystansu do promowanego produktu i samej promocji ?? Za chwilę okaże się , że program sam robi dobrą kawę i myje okna. :) Pytanie dotyczyło Biura rachunkowego. KG Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum.0 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 13.06.12, 18:14 wspolnota.net.twa napisał: > A po co ci biuro rachunkowe ? program Weles3 ( www.weles2fk.com ) załatwia jedn > o i drugie A co ty w marketingu welesa pracujesz??? Dużo ci muszą płacić, skoro z taką gorliwością i napastliwością w każdej wypowiedzi zachęcasz do ich usług;). Ten wątek służy temu, aby wymieniać się poglądami na temat różnych programów, a nie forsować na siłę jeden. Gdybym stał przed wyborem programu, to z czystej przekory nawet bym nie spojrzał na coś, do czego w tak odrzucający sposób zachęcasz. Przetestowałem kiedyś sporo programów z czystej ciekawości (i zboczenia zawodowego) i każdy z nich miał jakieś wady i zalety (no dobra, kilka - same wady), więc daj już spokój, bo weles ani najlepszy, ani najgorszy, po prostu jeden z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
krowodrzak Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 25.10.11, 15:10 pablos1001 napisał: > A pytanie jedno z ważniejszych, które z mojej strony się nie pojawiło - zna kto > ś jakieś dobre biuro rachunkowe ? Nie musi być z okolic Wrocławia. Chciałbym ca > łą księgowość firmy zlecić na zewnątrz Wypróbuj może rozwiązanie firmy Infakt. Faktury można wystawiać on line, jest kanał kontaktu z profesjonalnymi księgowymi i to od 7-22. Krótko czekasz na odpowiedz no i firma zatrudnia specjalistów którzy na bieżąco potrafią rozwiązać wiele problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek0483 Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 17.02.12, 14:29 A ja proponuję Ci skorzystać z programów Pakiet Przedsiębiorcy. Znajdziesz w ich ofercie oprogramowanie zarówno do fakturowania jak i prowadzenia księgowości. Do pobrania tutaj: www.pakietprzedsiebiorcy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.wirtualneosiedle Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 09.11.12, 22:26 Witam. Mogę polecić program www.wirtualneosiedle.pl który ułatwi prace administratorowi, osobą prowadzącym księgowość osiedla a także mieszkańcom. Dzięki temu programowi będą mieszkańcy mieli dostęp do swoich kont. Program ułatwia komunikację z mieszkańcami za pomocą e-mail / sms, umożliwia wczytywanie wciągów bankowych i automatycznie księguje, posiada innowacyjny mechanizm przeprowadzania głosowań, moduł galerii zdjęć, ogłoszeń i zgłaszania usterek. Więcej informacji na stronie WirtualneOsiedle.pl lub mogę osobiście odpowiedzieć na pytania mój e-mail Kuba@wirtualneosiedle.pl . Program można nabyć już za 24,99, a ja dodatkowo mogę udzielić dodatkowego rabatu przez 6 mc na hasło „Kuba” Odpowiedz Link Zgłoś
myszekkasiek Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 05.06.12, 10:40 Do pablos 1001: Na pewno wybrałes program do obsługi i zarzadzania wspólnotami- mogłbys podzielic sie spostrzezeniami na temat wybranego programu? Tez zamierzam kupic program i nie wiem jaki- narazie mam dwie oferty: Mieszczanina i SystemSM. Odpowiedz Link Zgłoś
wspolnota.net.twa Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 05.06.12, 18:33 myszekkasiek napisała: > Tez zamierzam kupic program > i nie wiem jaki- narazie mam dwie oferty: Mieszczanina i SystemSM. a o Welesie3 FK myślałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
5sylwiak Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 26.06.12, 11:47 wspolnota.net.twa napisał: > myszekkasiek napisała: > > > > Tez zamierzam kupic program > > i nie wiem jaki- narazie mam dwie oferty: Mieszczanina i SystemSM. > > a o Welesie3 FK myślałeś? popieram Weles najlepszy. Miałam co prawda do czynienia tylko z bazanem ale myślę, że weles będzie najlepszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jsjsjacek Czy ktos używał 04.06.12, 16:20 Witam, Czy ktoś wie coś na temat programu www.propertymanager.com.pl ? Wydaje się dość nowy a na stronie mało jest informacji. Z tego co uzyskałem osobiście prezentuje się ok. Odpowiedz Link Zgłoś
magda7980 Zestaw Zarządca 05.07.13, 16:41 Słyszeliście może o zestawie zarządca w PKO? Znajomy który zarządza nieruchomościami ostatnio zaczął korzystać z zestawu zarządcy. W ramach tego konta ma bezpłatne grupowanie plików SWRK w iPKO biznes w jednym pliku i ma tez darmowe zawarcie umowy ramowej na dostęp do rachunków wspólnoty. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiegowywspolnotmieszkaniowych Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 16.10.18, 18:41 Ja polecam oprogramowanie ProVirtus Księgowość SM. Korzystamy od lat, są bezpłatne aktualizacje i pomoc telefoniczna. Na oprogramowaniu obsługujemy obecnie ponad 50 wspólnot mieszkaniowych. Rozliczamy różne media. Program posiada internetową kartotekę mieszkańca. Program można zakupić tutaj: www.maestro.com.pl/oprogramowanie-dla-wspolnot-mieszkaniowych/ Odpowiedz Link Zgłoś
martusiatoja Re: najlepszy program księgowy dla Wspólnot 03.08.19, 23:55 polecam SYSTEmSM można pobrać demo na www.systemsm.pl pracujemy na nim od kilku lat i póki co nie zawodzi Odpowiedz Link Zgłoś