Gość: marsjanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:21 Kuzyn zrobił mi kiedyś drinka w którym zawierały się: piwo i wódka. Nie pamiętam w jakich proporcjach i jak ten wynalazek się nazywa, może podpowiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: go Re: Piwo + Wódka IP: *.aster.pl 16.12.04, 18:26 jest co takiego kufel piwa + kielonek wodki w srodku nazywa sie ubot,ale nie wiem czy o to ci chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Piwo + Wódka 16.12.04, 23:32 Nazywa to sie tez bomba. Do politra piwa wlewasz albo 50-tke albo setke. Mozna tez po prostu przepijac wodke piwem. Co kto lubi. Ja lubie ale ostrzegam - strasznie wali po czaszce. W zasadzie politerek wodki i piec piw robia z ciebie niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Piwo + Wódka 20.12.04, 12:41 Gość portalu: marsjanka napisał(a): > Kuzyn zrobił mi kiedyś drinka w którym zawierały się: piwo i wódka. raczej "drinka". > Nie > pamiętam w jakich proporcjach i jak ten wynalazek się nazywa, może > podpowiecie? ten wynalazek nazywa sie kretynizm, albo żulerskie chlanie. Jak ktos jest ochlaptusem i chce sie szybko dozgonic to prosze bardzo. Jesli chodzi o smak to chyba najgorsze polaczenie dwoch alkoholi, ze nie wspomne o dzialaniu upijajacym. Moze lepiej od razu wstrzyknac sobie w zyle 10 ml spirytusu? bedzie podobnie. a jesli juz chodzi o mieszanki alkoholi z piwem to ja osobiscie polecam: 1/2 litra piwa warka strong (oczywiscie moze byc inne, ale takiego typu) 50 ml Metaksy sok z cytryny (lyzeczka, dwie...) w sumie wymyslilem to kiedys sam, ale jak to zapewne bywa z takimi wynalazkami, juz dawno to robia i ma tez swoja nazwe ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Piwo + Wódka IP: *.crowley.pl 20.12.04, 14:48 motylanoga2 napisał: > > Nie > > pamiętam w jakich proporcjach i jak ten wynalazek się nazywa, może > > podpowiecie? > ten wynalazek nazywa sie kretynizm, albo żulerskie chlanie. Ten wynalazek ma swoja nazwę. To, że Ty go deprecjonujesz, nie znaczy, że możesz obrażać ludzi :) > w sumie wymyslilem to kiedys sam, ale jak to zapewne bywa z takimi > wynalazkami, juz dawno to robia i ma tez swoja nazwe ;-)) A to Twoje "coś" czy tam "drink" - nie działa przypadkiem jak pięćdziesiątka wódki w piwie? Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Piwo + Wódka 20.12.04, 15:35 Rozumiem oburzenie motylej nogi ale szczerze mowiac mieszanie warki strong z czymkolwiek mocniejszym niz woda to tez niezly sposob na nawalenie sie doszczetne. Kiedy pisalem o piwie z wodka to mialem na mysli jakiegos przyzwoitego pilsa - o mocy do 4,5%. Motylanoga w swoim polliterku mna juz wlana piecdziesiatke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Piwo + Wódka IP: *.crowley.pl 21.12.04, 09:23 niech napisała: > Rozumiem oburzenie motylej nogi ale szczerze mowiac mieszanie warki strong z > czymkolwiek mocniejszym niz woda to tez niezly sposob na nawalenie sie > doszczetne. Otóż właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Piwo + Wódka 22.12.04, 18:35 > Rozumiem oburzenie motylej nogi ale szczerze mowiac mieszanie warki strong z > czymkolwiek mocniejszym niz woda to tez niezly sposob na nawalenie sie > doszczetne. wiesz, jedna szklanica takiego trunku to sie nie nawalisz. :-) a poza tym mi chodzi o SMAK, nie efekt. smak mieszanki wodka + piwo jest okropny, wiec zalozylem, ze taka mieszanka ma jeden cel-szybkie doprowadzenie sie do stanu nieuzywalnosci (BTW: taki "drink" jest dosc popularny w Szwecji, gdzie alkohol cholernie drogi. Metoda stosowana tam jeszcze za czasow, jak wodka byla na kartki). natomiast to co ja opisalem jest naprawde bardzo dobre w smaku i poza zapewne "walorami" upijajacymi (ja wypijam najwyzej jedna szklane takiego drinka, wiec nie opisze) ma jednak walory smakowe w odroznieniu od u-boota... Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Piwo + Wódka 22.12.04, 18:36 Gość portalu: kohol napisał(a): > > ten wynalazek nazywa sie kretynizm, albo żulerskie chlanie. > Ten wynalazek ma swoja nazwę. To, że Ty go deprecjonujesz, nie znaczy, że > możesz obrażać ludzi :) nie mialem zamiaru nikogo obrazac. > > w sumie wymyslilem to kiedys sam, ale jak to zapewne bywa z takimi > > wynalazkami, juz dawno to robia i ma tez swoja nazwe ;-)) > > A to Twoje "coś" czy tam "drink" - nie działa przypadkiem jak pięćdziesiątka > wódki w piwie? moze i dziala, ale za to jak smakuje! Odpowiedz Link Zgłoś