idasierpniowa28 Re: co jest najlepsze na kaca ? 22.06.08, 11:37 Duuuużo soku pomidorowego, duuużo kefiru ( choć może niekoniecznie razem xD) ewentualnie woda z kiszonej kapusty plus duuużo snu;) Gorzej jak sobie na to nie można pozwolić bo na przykład jest się w pracy albo na zajęciach;)) Ja to w ogóle jakaś dziwaczna jestem, bo im mniej wypiję, tym mam większego kaca mam następnego dnia;)) W ogóle ten nieprzyjemny syndrom " wczorajszego dnia" dość długo mnie omijał;) Dopadł mnie stosunkowo niedawno, cóż chyba się starzeję po prostu;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkoholik-smakosz Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.08, 01:52 Alkohol "wypłukuje" z organizmu potas,magnez i witaminy głownie C. O ile magnez i witaminy możemy łyknąć w tabletkach to potasu najwięcej jest w pomidorach. Ciężko czasami się zmusić do kwaskowego soku pomidorowego jak i tak nam rośnie w gardle na sam widok. Sprawa kapusty też jest ważna,kapusta ma bardzo dużo witamin, dla tych co byli by w stanie wypić soczek z kapusty na kacu przepis - kwaszoną kapustę zalać wodą i zagotować, powstały sok można trochę posłodzić (glukoza) zamknąć w słoiki i schować w zimne miejsce na ciężkie momenty na ogół niedzielne. Z reszty możemy sobie ugotować np. bigos na zakrapianą imprezę. Jeżeli ktoś wmusi szklankę tego specyfiku i nie odda, po godzinie najgorsze bóle powinny przejść. Absolutnie nie powinno się pobudzać chcącego odpocząć organizmu kawami czy red-bulami. Leczenie klinem lub piwem, czy większą ilością wypijaną w wolnym tempie też ma sens. Organizm nie dostaje wtedy szoku. Ale ta metoda jest dobra raczej na powietrzu i powtarzanie lufy czy kolejnego piwa nie powinno być częściej niż co 2 godziny. Organizm spokojnie będzie dochodził do siebie , a mózg oszukany będzie lekką dawką alkoholu a nawet jest szansa że zassie i będziemy w stanie coś zjeść. Na kacu nie powinniśmy się opychać jajecznicami na boczku, czy flakami - są ciężko strawne a żołądek i tak mamy nadwyrężony po upojnej nocy. Następna sprawa to wątroba, to ona jest głównie odpowiedzialna za walkę z alkoholem. Warto przed i po piciu zarzyć Hepatil czy Esentialik na wątrobę. Ważna sprawa poruszana w tym forum to spożywanie dużej ilości płynów ,żeby wymusić jak najwięcej moczu. Z moczem usuwana jest jakaś część alkoholu. Kac-kupa przymusowo - bywa że ona załatwia całą sprawę. Następna sprawa to kiszenie się w pościeli. Organizm leżący, śpiący pracuje wolniej , więc i dłużej będziemy cierpieć, warto wybrać się z rana na spacer choćby pod sklep na piwo. Godzinny spacer, wypite zimne piwo, pionowa pozycja gwarantująca że raczej nam się po nim nie uleje tylko porządnie beknie - też powinno pomóc. Każdy w jakiś sposób zna swój organizm i wie na jakim jest kacu i na co może sobie pozwolić. Wiadomo, że jak pijemy 3 dni wódę do upadłego, na kacu praktycznie nie przejdzie nam ani soczek, ani śniadanie. Woda delikatnymi łykami , póżniej woda z cukrem i cytryną, a dopiero poźniej jakieś specyfiki. Można też zamówić szybkie odtruwanie ale jest to dość kosztowne 200- 1000 pln. Przyjedzie pan, podłączy nas pod kroplówkę na godzinę i zaaplikuje wszystkie potrzebne minerały. Walczyłem i walczę z kacem często, mam nadzieję że coś każdy dla siebie zapamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: co jest najlepsze na kaca ? 26.09.08, 11:59 dobrze radzisz, ale co zrobić z takim kacorem, gdy organizm nie przyjmuje żadnych płynów i posiłków ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m852 Re: co jest najlepsze na kaca ? 18.10.08, 23:03 "Leczenie klinem lub piwem, czy większą > ilością wypijaną w wolnym tempie też ma sens." Super podpowiedz w prowadzeniu do uzaleznienia. Chlopie zastanow sie troche co Ty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamuska Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.opera-mini.net 02.10.08, 12:36 Aspiryna Bajeroska z dużą ilością cytryny, a potem rok pomidorowy tylko bez soli, mi zawsze to powagą i stawia na nogi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.aster.pl 08.10.08, 00:34 Jak juz sie pilo, w dodatku nie zapijajac woda i bez 2KC, to przed snem - duzo wody niegazowanej, garsc witaminy B, garsc witaminy C, garsc magnezu i ze 3 tabletki przeciwbolowe, a rano woda niegazowana z cytryna, herbata, miod, witaminy+tabletki, potem w miare mozliwosci cos konkretnego zjesc, ostatecznie zupka chinska. Nie powinno sie pic kawy bo wyplukuje i tak juz wyplukana witamine B i odwadnia. Mnie osobiscie odrzuca sam zapach kawy na kacu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: co jest najlepsze na kaca ? 10.10.08, 11:13 mleko a tak naprawde to wczesniejsze opamietanie sie w piciu Odpowiedz Link Zgłoś
echme Re: co jest najlepsze na kaca ? 17.10.08, 14:30 Jak mam kaca, to nawet po wypiciu zwykłej wody rzygam :| Więc jak tu wypić wodę z cytryną, kefir, żeby tym nie rzygnąć? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombiak Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 11:20 na kaca jest najlesza...praca....i dobra zielona herbata. ja zawsze w ten sposob sie lecze i mi to wystarczy;). ad herbat, fajna stronka fan klubu herbaty herbata.kipme.pl/ mozna poczytac o ciekawych wlasciwosciach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 20:24 NAJBARDZIEJ SPRAWDZONA METODA NA KACA JEST TO DZIEŃ WCZEŚNIEJ NIE PIĆ ALKOCHOLU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.pslgroup.com 24.04.09, 18:00 Ja slucham Ortegi rano: www.youtube.com/watch? v=hSoWIYCSRa0&fmt=18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: co jest najlepsze na kaca ???????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 12:47 1. brzoskwiniowy slodki soczek od babci 2. rosołek 3. ostatnio na kacu wziolem ketonal i tez pomogło :) Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_ogrodek Re: co jest najlepsze na kaca ? 19.05.09, 17:19 Najlepsze na kaca to cytryna i 10 km truchtem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cranach Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.ghnet.pl 02.06.09, 09:06 najpierw zupkę chińską,a później jak już się dobrze obudzę i wypiję herbatę (kawy nie mogę) to robię sobie banieczkę z następujących ingrediencji: 40 ml campari 20 ml syropu limonkowego Elite 100 ml wody gazowanej i dzięki temu mogę prztrwać do wieczora:) Odpowiedz Link Zgłoś
grenzoid Re: co jest najlepsze na kaca ? 14.06.09, 10:15 Przed snem wlewać w siebie wodę. Niesmaczne to, ale w wypadku ostrych imprez i pełnej przewidywalności kaca, wodę lać aż do zwymiotowania. Ma to tą zaletę, że wypłukuje z żołądka resztki alkoholu. Potem wypić ile się da (ale już bez rzygania) i spać. Rano sok pomidorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mambodza Re: co jest najlepsze na kaca ? 25.06.09, 02:04 Najlepsze na kaca: powietrze z materaca! xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebol Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 10:58 Wypic piwo i odblokowany:) Właśnie jestem po zabiegu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 77.255.96.* 11.02.10, 15:24 Wypróbowałam kiedyś Plusssz Detox - wpadł mi w ręce u koleżanki po imprezie - ona stosowała jakąś kuracje oczyszczającą - wypiłam i po niecałych 30min. czułam się znacznie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KALINA Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.10, 09:54 SAMOBÓJSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 15:08 Woda i sen długi. Odpowiedz Link Zgłoś
inka650 Re: co jest najlepsze na kaca ? 15.12.10, 16:54 A ja zawsze biorę Prevento, podobne do 2KC, ale lepsze, gdyż jest naturalny i nie obciąża organów. 2 tabletki przed zabawą, woda i następnego dnia jest ok. Stąd biorę sobie hurtem ;) wychodzi trochę taniej cislog.istore.pl/pl/prevento-zapobiega-objawom-kaca-karton.html Odpowiedz Link Zgłoś
miskaaaa86 Re: co jest najlepsze na kaca ? 13.02.11, 19:37 absolutnie, bezkonkurencyjnie WODA KOKOSOWA :) www.vivalife.pl/sklep/ wiecej poczytaj tutaj : wodakokosowa.wordpress.com/2010/11/01/kokosowa-ulga/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
marciopl Re: co jest najlepsze na kaca ? 03.05.11, 10:14 Jesli dzień wcześniej piwo się wyłącznie piwo, to na drugi dzień najlepiej walnąć sobie zimne piwko, pomaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 18:09 prawda jest taka że jak masz kaca giganta to po prostu trzeba odpuścić żadne piwko ani temu podobne trzeba poczekać aż wyparuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debnko Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 15:00 buszek pomaga, po nim wraca ochota na zarcie, jak się zje, wraca ochota np. na piwo i po kacu. Odpowiedz Link Zgłoś
bassooner Re: co jest najlepsze na kaca ? 18.04.15, 16:16 najlepiej nie dopuszczać nie wygaszając pod piecem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa1145 Re: co jest najlepsze na kaca ? 11.01.12, 02:28 Jajecznica. najlepiej na boczku, cebuli i pomidorze. A po śniadanku praca na świeżym powietrzu ale taka żeby się dobrze zmęczyć (czytaj dotlenić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuśka Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.12, 02:01 byłam kiedyś na domówce...i kiedy się obudziłam to myślałam że mi głowa pęknie i oczywiście mega KAC a znajomi dali mi 2 piwa żebym niby lepiej się poczuła....im to pomogło a ja z tego wszystkiego narobiłam im szumu bo zemdlałam... muszę spróbować inną metodę ale na pewno bez żadnych pokarmów...I PIWA !! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkonkretny Re: co jest najlepsze na kaca ? 09.04.13, 15:21 Każdy ma swój sposób - jedni piją piwo, inni śmietanę, jeszcze inni Krwawą Merry. Pewnie na każdego działa co innego. Ja mam swoją, skuteczną metodę, opartą o dobre wina, np. Charable lub Sofie. Lampka takiego wina z łyżeczką cukru pokona każdego kacora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olfre Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.tkk.pl 19.05.14, 22:05 PIć podczas imprezy dużo wody i nie mieszac alkoholu, a gdy juz naprawde jest ciężko to sprawdza sie sylimarol vita. Następny dzien zaczynam od rosołu i prysznica, aby obudzic organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiemcopije Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.icpnet.pl 25.05.14, 23:42 Najrozsądniej byłoby nie pić, albo pić z umiarem, ale gdy to nie pomaga to po pierwsze dużo, dużo wody, jakieś lekkie, ale pożywne śniadanie, dużo snu, o ile można sobie na niego pozwolić ;) A przed spaniem łyknąć sobie suplemencik na bazie karczocha, żeby wspomóc wątrobę. Odradzam tabletki przeciwbólowe, żeby nie dokładać pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darku Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 94.42.190.* 13.05.13, 09:06 Polecam wypicie dwóch saszetek Alcovitu po imprezie – na drugi dzień żadnego kaca :D. Wypróbowałem już kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntoniP Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.13, 12:18 Czym ten specyfik różni się od tego co już jest? Bo tych suplementów już kilka próbowałam i na mnie jeszcze nic nie podziałało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajla Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 217.153.30.* 27.05.13, 14:50 alcovit usuwa alkohol z organizmu, jak wypijesz na koniec imprezy to przyśpieszy ci usuwanie alko i usuwanie aldehydu octowego z całego organizmu (wątroba metabolizuje alkohol w trujący aldehyd i to po nim się zdycha), na mnie zadziałał i po tym przeszukałam sieć co by się dokształcić odnośnie samego działania. w sumie to dość prosty mechanizm. teraz wiedząc dlaczego tak czuję się na kacu jestem w stanie zadziałać, oprócz alcovitu pije np więcej wody niegazowanej (często z cytryną) i następnego dnia mobilizuję się do jakiegoś wysiłku, który przyśpiesza spalanie- jak się nie ma zbyt wiele czasu rano to polecam poranny seks :) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darku Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: 94.42.190.* 28.05.13, 16:03 Jest tak jak pisze Lajla, ale to ja może prościej wytłumacze.. Alcovit przechwytuje alkohol zanim trafi do krwiobiegu – przez to mniej go płynie żyłach – wiadomo, im mniejsza ilość tym lepiej –rano jest się znacznie trzeźwiejszym. Oczywiście polecam również pozostałe sposoby Lajli ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozi Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.debnet.pl 15.06.13, 14:28 Chętnie sprawdzę – a jak to się stosuje? Rozrabiasz z wodą, sokiem? Jedną, dwie , trzy? Nie ma różnicy czy przed czy po? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darku Re: co jest najlepsze na kaca ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.13, 16:00 Proszę bardzo instrukcja - www.youtube.com/watch?v=deqV4ZICBeg Ja sypałem dwie. Różnica przed czy po jest - wypicie alcovitu przed imprezą powoduje, że można wypić o wiele więcej alkoholu i się nie upodlić;). Jak wypijesz po to po prostu rano będziesz czuł się dobrze, zero przykrych objawów przepicia Odpowiedz Link Zgłoś
dlugaaga Re: co jest najlepsze na kaca ? 20.06.14, 21:56 Alcovit przede wszystkim nie jest suplementem diety, a wyrobem medycznym! Więc nie uzupełnia witamin, a zapobiega wchłanianiu alkoholu do krwiobiegu i dzięki temu szybciej się go wydala. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: co jest najlepsze na kaca ? 22.06.14, 18:30 dlugaaga napisał(a): > Alcovit przede wszystkim ...jest "reklamowany" spamem czyli nie ma szans żeby był cokolwiek wart. Dziękuję za ostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-wroclaw LTD-Drink 21.06.13, 10:19 Ja tam piję ltd-drink polski napój i działa tani można kupić w sklepach. W kacu chodzi o witaminy głównie C a on ma najwięcej - sprawdzałem i najlepiej pić przed pójściem spać Odpowiedz Link Zgłoś
kosmadd Re: co jest najlepsze na kaca ? 26.06.13, 12:02 2 litry wody, godzina ćwiczeń, prysznic naprzemienny i rosół. I jak nowy. Odpowiedz Link Zgłoś