Gość: norma IP: *.chello.pl 26.11.05, 12:49 Czy znacie moze jakieś napoje z piwa? Mam tego troche i cos musze z tym zrobic, a samo piwo mi nie bardzo smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benjaminblimchen Re: napoje z piwa 27.11.05, 19:50 mój kolega miksował piwo ze spirytusem i dodoawał o tego coś określanego jako 'przyprawy'. Mnie odrzucało od wypicia tekiej mieszanki ale niektórzy się tym zachwycali;) Odpowiedz Link Zgłoś
holah Re: napoje z piwa 29.11.05, 12:52 grzaniec z piwa- sa takie specjalne soki "grzaniec"(produkuje firma Paola)- dodajesz do piwa wedle gustu, podgrzewasz i gotowe. jesi soku nie masz to po prostu dodaj do piwa miodu, gozdzikow, cynamonu i podgrzej . jesli oczywiście trawisz odbąblone piwo. mnie bardzo smakuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pstrys Re: napoje z piwa 04.12.05, 23:04 A z jakiego piwa? Jeśli idzie o ciemne, aromatyczne piwo "klasztorne" (trapistów) to polecam jako pewną ciekawostkę kawę z piwem. (z wątku o kawie) Kawa z piwem (czyli kawa po irlandzku w wersji belgijskiej ;-) ). Nie każdemu może "podejść", ale cóż szkodzi spróbować? Wlać do rondelka okolo 0,33l ciemnego, korzennego i nie za gorzkiego (!!!) piwa. Dodać łyżeczkę cukru (najlepiej brązowego) i kawałek cynamonu. Podgrzać - nie gotować. Dodać kubek mocnej kawy. Po rozlaniu do kubków / szklanek powoli dolać tłustej śmietanki do każdej porcji. Co do gatunku piwa: zawsze robiłem tę kawę z piwem trapistów - Westmalle dubbel, "niebieski" Chimay albo La Trappe dubbel. Moim zdaniem kawa najlepiej wychodziła z "niebieskim" Chimay. Odpowiedz Link Zgłoś