Dodaj do ulubionych

Jaka wode macie w domu?

IP: 192.28.65.* 27.02.06, 14:17
Szukam informacji do pracy magisterskiej, jaka wode macie w domu do picia,
czy kupujecie wode butelkowana, czy moze sami chodzicie z baniaczkiem po wode
oligocenska. A moze ktos ma w domu zainstalowany filtr? Jesli tak to jaki?
:o)
Obserwuj wątek
    • anthonette Re: Jaka wode macie w domu? 08.03.06, 03:17
      Kolezanka poczestowala mnie raz woda Jurajska i od tej pory staram sioe pic
      tylko te wode. Ma taki specyficzny smak i jest niegazowana.
      • kas2 Re: Jaka wode macie w domu? 09.03.06, 09:33
        ja mam w z kranu do mycia a do picia EDEN
    • Gość: kacha.bacha Re: Jaka wode macie w domu? IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 11.03.06, 16:50
      tylko kranówa (przegotowana dla dziecka, do pierwszegoroku)
      • veeto1 Re: Jaka wode macie w domu? 12.03.06, 14:16
        Do picia "kropla Beskidu". Do kawy i herbaty z kranu.
      • milady66 Re: Jaka wode macie w domu? 12.03.06, 14:56
        ja osobiscie gotowana kranowa na kawe i herbate na zupe itda do picia
        butelkowana zazwyczaj gazowana ewentualnie jakis sok do wody dla meza i dzieci
        bo ja wole sama ale gazowana chociaz podobno mniej zdrowa.Z tego co wiem to
        spora grupa moich znajomych tez podobnie jak my.Tylko moi rodzice zamieszkali
        osobno nosza wode z jakiejs studni.jesli to cos ci pomoglo to sie ciesze.
        • buterfly5 Re: Jaka wode macie w domu? 28.06.06, 21:55
          U nas tylko kranówa... Ale mieszkamy w Norwegii i jest ona naprawdę pyszna!
          • etabeta Re: Jaka wode macie w domu? 30.06.06, 10:25
            Do picia na "surowo" mineralna gazowana,zawsze zgrzewka w kuchni stoi,do
            wszystkiego innego kranowa - najpyszniejsza na swiecie, nigdzie tak herbata mi
            nie smakuje jak u mnie w domu:)no chyba,ze u sasaiadow bym sprobowala:)
          • Gość: Amerykaniec z Tatr Re: Jaka wode macie w domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:16
            buterfly5 napisała:

> U nas tylko kranówa... Ale mieszkamy w Norwegii i jest ona naprawdę pyszna!

Może ona i pyszna jak w Polsce piłaś wodę z ocynkowanego wiadra przyniesioną z
            przydomowej studni. :)

Woda w krajach skandynawskich jest NIEZDOROWA z prostego powodu - jest to woda
            z lodowców i tym samym pozbawiona większości minerałów potrzebnych człowiekowi.

Efektem tego była duża umieralność skandynawów (zwłaszcza Szwedów, Finów i
            Norwegów) na choroby krażenia, czyli zawały serca.

BYŁA - bo od kilkunastu lat (ta sprawa była głośna w tych krajach) wszyscy
            mieszkańcy piją znaczne ilości wód mineralnych a nie kranówy - jak to czynili
            przez wiele lat.

Ale skąd o tym tobie wiedzieć jak nie mieszkasz tam od urodzenia ! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka