krzysztom 13.08.06, 21:18 Czy warto pic napoje izotoniczne? Maja w swoim skladzie same syntetyki, czy nie lepiej np.wode z midem i cytryna. Moze odpowie jakis sportowiec, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gumowy_kaczor Re: Napoje izotoniczne 13.08.06, 21:34 Jeśli człowiek dużo się poci, to warto. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka16 Re: Napoje izotoniczne 15.08.06, 11:57 to co napisał Jan-w to 100% prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Napoje izotoniczne 13.08.06, 21:36 Sportowcem nie jestem, ale mogę ci odpowiedzieć. Oczywiście że lepiej spożywać naturalne produkty. Dostarczają wszystkich niezbędnych substancji. Picie napojów typu isostar, ma sens w konkretnych sytuacjach. Np osoba po dużym wysiłku fizycznym, która bardzo się spociła, straciła wraz z potem, wiele niezbędnych do prawidłowego działania organizmu mikroelementów. Ważne jest wtedy szybkie ich dostarczenie, czego nie da się zrobić pijąc wodę z cytryną i miodem. Brak sodu, potasu, cynku itp może być niebezpieczne dla zdrowia. Może zakłócić pracę serca, wywołać kurcze mięśni i inne dolegliwości. Wtedy warto skorzystać z takich napojów. Picie ich jako napój jest oczywiście bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wóda ..ognista Re: Napoje izotoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 19:54 jasiu bo sie obraze nie chcesz mnie pić? a od czego rozum straciłes?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Napoje izotoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:31 jasiu w czy mam napsać ze wóda ognista to jestem ja twój ulubiony trol baltazar? czy sam sie nie skumasz ? wez to skasuj barania głowo tak ci trzeba kawe na ławe ? musze cie zbluzgać zebys skasował wez się qna hata do roboty Odpowiedz Link Zgłoś