Dodaj do ulubionych

Herbata PU-ERH

IP: *.eranet.pl 12.10.07, 10:24
Ostatnio odkryłam tę herbatę. Bardzo dobrze się po niej czuję. Dużo
lżej, mimo, że smak ma specyficzny nie mam ochoty na żaden inny
napój. Sugestia? Piliście? też takie odczucia? może to rzeczywiście
działa tak, jak piszą?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Herbata PU-ERH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 11:10
      www.herbata.pl
      • Gość: Zosia Re: Herbata PU-ERH IP: *.aster.pl 04.06.08, 07:53
        Ja piłam kiedys ta czerwona herbate ale z Bio active.Bardzo dobra w
        smaku i swietnie sie po niej czułam.Jednak teraz przesiadłam sie na
        bardziej owocowe i smaczne herbatki La Karnita.Rewelacyjne
        rozwiazanie w jednym opakowaniu az 2 smaki do tego swietny wybór -ja
        pije herbatke na Włosy i paznokcie.Polecam po 2tyg picia zauwazyłam
        ze moej włosy tak jakby mniej wypadały i sa bardziej lsniace.
      • rogalik333 Re: Herbata PU-ERH 08.02.12, 02:03
        Odkryłam na www.dolinaherbaty.pl różne rodzaje i aromaty
    • Gość: agnes Re: Herbata PU-ERH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 17:52
      bardzo lubię pu-erh, przez pewien czas nie mogłam się przekonać do jej
      specyficznego smaku, ale jak już się przekonałam, to pokochałam :) moja ulubiona
      - pu-erh cytrynowa bio active. mogę ją pić po prostu bez przerwy :)
      • genova51 Re: Herbata PU-ERH 06.06.08, 07:52
        Nie jestem amatorką herbaty. Wyjątek stanowi właśnie herbata pu-erh. To jedyna,
        którą lubię.
      • stenimi-pl Re: Herbata PU-ERH 06.06.08, 12:59
        A co z ukladem trwiennym ? nie odczuwacie jakiegoś uczucia ciężkosci
        na żoładku po tej herbacie?
        • Gość: e Re: Herbata PU-ERH IP: 150.254.115.* 06.06.08, 13:16
          Akurat po pu-erh jest mi lekko na żołądku. Ciężkość czuję po
          zielonej herbacie.
          Najbardziej smakuje mi ta z sokiem cytrynowym firmy Bio-Active.
          • Gość: agnes Re: Herbata PU-ERH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 18:11
            ja też nie mam żadnych sensacji po niej, a wręcz uważam, że mój przewód
            pokarmowy nieco się unormował i dużo lepiej pracuje. a pu-erh z sokiem
            cytrynowym to też moja ulubiona, chociaż ostatnio goni ją szybciutko la karnita
            rytm, bardzo fajna :)
    • trix-flix Jest OK, ale...? 23.06.08, 11:37
      Ta herbata jest w porządku, ale musi być dobrej firmy. Większość sklepowych torebeczek, to są tylko zmiotki tej wspaniałej herbaty, udekorowane kolorowymi ulotkami.
      • Gość: Ami Re: Jest OK, ale...? IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.09, 14:21
        Popieram, popieram :))
        Skosztujcie pu erha z herbaciarni, a już innego nie wypijecie.
        Dla początkujących polecam Pu Erh Superior z "Czas na Herbatę", albo
        jakąś aromatyzowaną jeśli ktoś smaku czystego Pu Erha nie znosi. Mój
        faworyt -Aksamitny pocałunek :)))zresztą wybierzcie sami
        www.herbata.net
    • nuova Herbata PU-ERH 30.06.08, 11:53
      Bardzo lubię tę herbatę. Nie pamiętam jak ją odkryłam, ale obawiałam sie jej smaku, bo jest dość specyficzny. Nawet mniej bałam się smaku zielonej niż pu-erh :))

Jak chcę w pracy, to zaparzam sobie expresową o smaku cytr. (wiem, mozecie mnie zllinczować ;) ) z Mokate, w domu z Bio-Active liściastą cytrynową - jest pyszna.
    • bombaj36 Re: Herbata PU-ERH 04.06.09, 14:09
      rdzo dobra orzeźwiająca herbata, czerwona
      zakupiłem ją na www.herbatanawage.pl

mają tam dużo różnych herbat, herbata zielona sencha, Mate, Rooibos oczyszczająca
      herbata owocowa Pina colada
      polecam
    • Gość: GośćiuuuPola Re: Herbata PU-ERH IP: *.stk.vectranet.pl 09.03.10, 19:19
      Witam wszystkich czytających serdecznie ; )
      Ja się odchudzam i ją kupiłam w aptece ok.8,50 zł i pije ją
      pokryjomu ;p

Napisze wam to co wiem na temattej heratki :
      1.Niby ją trzeba pić 30 min pozniej po zjedzonym posiłku
      2.Jest okropna i nie dawaj wogole cukru i najlepiej nie kupuj z
      cytryną i innymi rzeczami bo najlepsze jest naturalne .
      3.Kupuj w kostkach lub liściach! Nie kupuj ekspresowej bo szkoda
      kasy bo te nie działają tak jak tamte.
      4.Nie przejmuj sie smakiem siana ;p
      .Schudłam w 3 dni 1 kg !!
      • Gość: amator herbat Re: Herbata PU-ERH IP: *.pruszcz.mm.pl 05.03.11, 02:34
        Zgadzam się, jeśli chodzi o cukier, ale nie naturalne dodatki. Herbatki Pu-Erh nie wolno słodzić, ponieważ wówczas traci swe cenne właściwości. Ja po nim czuję lepsze krążenie, co wpływa na moje dobre samopoczucie i świetny humor. Jest fantastyczna na odchudzanie, obniża cholesterol. Klasyczna o mocnym ziemistym smaku jest rewelacyjna i na razie konkurencyjna cenowo ze sklepu internetowego - Herbaty Orientu. Herbaty ściągają tylko z renomowanych firm, więc dbają o wysoką jakość. Jeśli chodzi o Pu-Erha, to jest naprawdę niesamowity - ułatwia trawienie, reguluje przemianę materii, do tego idealny na odwodnienie, upały, a nawet kaca. Znakomicie gasi pragnienie i ma w sobie wiele cennych składników odżywczych. Prawdziwa bomba witaminowa!
        Podaję link: herbatyorientu.pl
    • krzysztofsf Pu Erh 20 letni Krolewski 23.07.10, 11:10
      Fantastyczny.
      Smak bardziej orzechowy niz ziemisty.
      Szkoda, ze kosztuje adekwatnie do smaku :(
    • mieczakzkrakowa Re: Herbata PU-ERH 02.04.11, 22:09
      herbata jak dla mnie ma niewypijalny smak a szkoda bo ma super właściwości
      • krzysztofsf Re: Herbata PU-ERH 03.04.11, 22:44
        mieczakzkrakowa napisała:

> herbata jak dla mnie ma niewypijalny smak a szkoda bo ma super właściwości

Spróbuj tej - nawraca smakiem sceptyków :)

eherbata.pl/produkt/opis/166
    • djembe85 Re: Herbata PU-ERH 28.06.11, 21:30
      Ta herbata naprawdę działa. Najlepiej mi smakują te smakowe. To moja ulubiona Pu-Erh salonyherbaty.pl/products/9
      • krzysztofsf Re: Herbata PU-ERH 29.06.11, 00:37
        djembe85 napisał:

> Ta herbata naprawdę działa. Najlepiej mi smakują te smakowe. To moja ulubiona Pu-Erh salonyherbaty.pl/products/9

A na co dziala? :)

Sklep interesujacy, chociaz slabe opisy herbat (rok zbioru, pochodzenie, klasa herbaty itp) i maly wybor.
        • djembe85 Re: Herbata PU-ERH 29.06.11, 13:51
          Na co pomaga Pu-erh ? : (niektóre korzyści z picia)

zmniejsza wchłanianie tłuszczu w jelitach
          pobudza mikrokrążenie
          poprawia pamięć
          obniża ciśnienie
          uspokaja
          Poprawiają metabolizm i trawienie
          Może pomóc obniżyć poziom złego cholesterolu
          Doskonały dla skóry i cery

Może wybór nie jest gigantyczny, ale te, które są dostępne na www.salonyherbaty.pl są naprawde bardzo dobre i sprawdzone. Szczerze polecam i pozdrawiam dziękując za komentarz :)
          • krzysztofsf Re: Herbata PU-ERH 30.06.11, 00:47
            Napisales, ze " ta herbata naprawde dziala".
            Czy moglbys podac w takim razie jakie Ty osobiscie stwierdziles dobroczynne skutki na swojej osobie, ktore zdiagnozowales jako majace przyczyne w piciu wlasnie tej herbaty?

Ja osobiscie jestem nalogowcem - wypijam jej od roku okolo 300g miesiecznie.
            trudno mi jednak zdiagnozowac ewentualne bezposrednie efekty, zwlaszcza, ze pije tez sporo oolongow o roznych stopniach fermentacji, herbat zielonych, pu erh niefermentowane (raw) i czasem biale.

Warto chyba sie pokusic o uszczegółowienie oferty, bo jak widac na ponizszym przykladzie dotyczacym probnika wylacznie Pu Erh fermentowanego sypkiego jednego producenta i jednego rocznika produkcji, rozrzut jakosciowy i smakowy jest potezny.

cgi.ebay.com/Menghai-Loose-Pu-erh-Tea-Assortment-Whole-Series-11-10g-/230517451321?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35abe92a39
            Wiekszosc sklepow w Polsce oferuje herbaty niewiadomego producenta z nieokreslonego rocznika i miejsca zbiorow oraz bez podania klasy lisci.
            Raczej nie lezakowaly one w "grotach Yunnan" ;)

Pozdrawiam i zycze powodzenia.
            • djembe85 Re: Herbata PU-ERH 30.06.11, 16:04
              Dziękujemy za sugestię . Skoro tak dużo Pan piję tych naparów i nie widzi żadnych dobroczynnych skutków to rodzi się pytanie dlaczego je Pan piję? :)
              Opracowań naukowych ukazujących korzyści zdrowotne herbaty jest bardzo dużo np.Zobacz ten artykuł
              Ja osobiście cenię je za wysublimowany smak i ze względu na wielokierunkowe dobroczynne odziaływanie na organizm, którego opis zająłby dużo czasu i miejsca :) pzdr.
              i zapraszam na salony www.salonyherbaty.pl
              • krzysztofsf Re: Herbata PU-ERH 30.06.11, 22:49
                djembe85 napisał:

> Dziękujemy za sugestię . Skoro tak dużo Pan piję tych naparów i nie widzi żadny
                > ch dobroczynnych skutków to rodzi się pytanie dlaczego je Pan piję? :)

Napisalem wyraznie, ze pije rowniez inne herbaty - stad trudno mi ewentualne skutki korzystne przypisac jednemu rodzajowi. A Pu Erh... po prostu uwielbiam smak dobrych odmian tego rodzaju ... Orzech, smietana, kamforowata zywicznosc.....

> Opracowań naukowych ukazujących korzyści zdrowotne herbaty jest bardzo dużo np
                > .Zobacz ten artykuł

Hola, hola.... Twoja (trzymajmy sie zwyczajow internetowych) wypowiedz jednoznacznie brzmiala jak relacja z doznan OSOBISTYCH. Stad moje pytanie.
      • viki091975 Re: Herbata PU-ERH 22.11.11, 17:48
        Oj, nie na każdego w takim samym stopniu herbata, jakakolwiek będzie działać będzie pisać. Całe działanie choćby pu erha opisane i zbadane naukowo, może być inne choćby zależnie od genów, rasy, miejsca zamieszkania na naszym globie. Badania naukowe są przeprowadzane zawsze na grupie i wyniki zawsze charakteryzują się jakimś rozkładem. Natomiast ja po prostu lubię smak pu erha. Czarnej już z rok nie piłem. Oprócz pu erha, jeszcze białe jaśnimone pai mu tan wymiata. Zdecydowanie polecam.
    • brzoskwinia6 Pu-erh 17.10.13, 09:58
      Bardzo lubię herbatę Pu-Erh, jest ciągle słabo znana w Polsce, ale wygląda na to, że zyskuje popularność. Jak przedmówczynie wskazały, najłatwiej dostępna jest chyba herbatka z Bio Active, ale ja sama kupuję ją też w sklepie Zentea.pl, gdzie można dostać naprawdę oryginalny, prawdziwy pu-erh.
    • adacashjez Re: Herbata PU-ERH 18.10.13, 13:45
      Genialnie!
    • marszal555 Re: Herbata PU-ERH 06.01.14, 20:00
      też piję, całkiem sporo. Pu-erh świetnie wpływa na metabolizm i dobrej jakości herbata może bardzo wspomóc dietę. Spróbuj smakowych - przełamują ziemisty posmak :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka