Gość: Patryk Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.leszczyny.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 00:04 U mnie możesz kupić jak chcesz daj maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksym Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.stk.net.pl 13.02.06, 00:15 No nistety tylko Czechy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 16.02.06, 19:19 Czechy to też zawracanie głowy. Ta zawartość thujonu to nie absynt. Poszukajcie na allegro, zróbcie nalewkę, wydestylujcie i będziecie mieli prawdziwy absynt(100-150). Zrobiłem dziś badanie rynku ;-) Pełny zestaw do destylacji ok 270 PLN. Sama chłodnica ok. 25 PLN. Kara za nielegalną produkcję alkoholu ... cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolodsfsfs434 Kupic nie zabardzo.... ale zrobic- w 3 minuty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:16 siema. na allegro wpisz "absynt" i znajdz baze w formie olejku. takie cos (olejek) wlewasz do spirytusu i masz absynt. mega moc. aha zakup olejku jest ok, ale produkcja absyntu wg polskiego prawa jest przestepstwem. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: Kupic nie zabardzo.... ale zrobic- w 3 minuty 09.03.06, 16:05 Nie oszukujmy sie, tylko trzeba prawdzie spojrzec w oczy. To o te halucynacje nam przeciez chodzi. Moj kuzyn zorganizowal ten wlasnie slowacki absynt. Pilismy go z cala ceremonia,cukier podpalanie.No i co?. Z przykroscia musze stwierdzic, ze nic. Logicznie myslac wiedzialam, ze narkotycznego drinku nikt legalnie robic nie moze, ale nadzieja byla. Co bylo sto lat temu, juz sie nie powtorzy.Szkoda bo mialam ochote. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenmetrasinum Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:45 Najlepiej zrobić samemu, to nie takie trudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakrol Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:51 Hej Mam do sprzedania butelke 0.7 zieloniutkiego absinthe kuponego w Finlandii pisze na nim po francusku produkowany i butelkowany we Francji. Moja cena 200 zł jak ktos zainteresowany gg 3482747 Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 25.04.06, 18:49 Na allegro, jest już nawet link do tego wątku, w ofercie sprzedaży ziół ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qipcio Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 14:21 Oczywiscie że wiem. www.allegro.pl/item101587283_esencja_absyntu_absynt_dostepny_od_zaraz_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barszczycho Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.pulsar.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 16:21 Ja mam to szczęście że mieszkam koło granicy z czechami więc problemu z nabyciem tego trunku nie mam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: 217.153.70.* 04.05.06, 12:59 w warszawie absynt mozesz kupic na chmielnej 10 - swietny sklep monopolowy swoja droga polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 04.05.06, 19:10 Absynt, czy "absynt" (absinthion) ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 06.05.06, 17:37 www.absintshop.com/products/absinth-king-of-spirits-gold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:05 s8.bitefight.pl/c.php?uid=79879 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:05 nigdzie ze wzgledy na PISuary s8.bitefight.pl/c.php?uid=79879 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.buf.adelphia.net 24.06.06, 20:48 Absynt w Polsce Ze względu na niekorzystny wpływ na zdrowie, a szczególnie na system nerwowy, absynt przez lata był trunkiem zabronionym w wielu krajach. Od niedawna jednak ruszyła jego produkcja w Polsce. Trunek o nazwie Absinthion, o mocy 55%, wytwarza polski oddział holenderskiej firmy Toorank z siedzibą w Jasienicy pod Bielsko-Białą. Produkowany przez Toorank absynt jest już dostępny w Wielkiej Brytanii. Francji i Holandii. W Polsce można go nabyć za około 60 zł. Źródło www.hyperreal.info Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 25.06.06, 17:00 Absinthion sprzedawany w Polse ma 55% alkoholu, ale 0 mg/l thujonu, czyli z absyntem ma wspólny tylko kolor. W wersji dla zagranicy (UE) ma poniżej 10 mg, czyli symbolicznią zwartość. Prawdziwy absynt ma 100-150 mg/l i min 70% alkoholu. Dlatego zwykle jest rozcieńczany wodą, po czym staje się biało-zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: webbartek Prawdziwy Absynth tylko domowym sposobem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 20:01 Prawdziwy absynt zdobedziemy tylko robiąc go sobie domowym sposobem, bo nigdzie nie dostaniemy absynthu z thujonem = 100-150 mg/l A oto przepis: Absynt Wszystkie potrzebne zioła są dostępne w sklepach zielarskich. Należy pamiętać, by nie używać tych w formie FIX. Anyż gwiazdkowany można też znaleźć w sklepach z przyprawami. Ogólny koszt składników (za wyjątkiem spirytusu) jest bardzo niewielki. 30.0 g liść piołunu 8.5 g liść hyzopu lekarskiego 1.8 g kłącze tataraku zwyczajnego 6.0 g liść melisy 30.0 g owoc anyżu (biedrzeńca) 25.0 g owoc kopru włoskiego 10.0 g anyż gwiazdkowany (badian) 3.2 g owoc kolendry siewnej Umieść suche zioła w dużym słoju.Zwilż lekko. Dodaj 800 ml 85-95 procentowego alkoholu. Spirytusy winne dają lepszy produkt niż zwykły spirytus rektyfikowany. Pozwól im poleżeć przez parę dni - najlepiej tydzień - wstrzącając od czasu do czasu. Później dodaj 600 ml wody i pozwól całości macerować jeszcze przez dzień. Zdekantuj (zlej znad osadu) płyn, wyciskając z ziół tyle ile się da. Zmocz zioła odrobiną wódki i wyciśnij ponownie. Przepis powinien dać trochę ponad półtora litra zielonej nalewki, która musi zostać teraz przedestylowana. Niektóre przepisy pomijają ten krok, ale to, co z nich powstaje nie jest godne nazwy absynt. W czasie destylacji zmień naczynie odbierające gdy destylat zmieni kolor na żółty: to są odpady. Możesz zachować odpady i dodać je do późniejszych destylacji, ale zepsują smak, jeśli zostaną dodane bezpośrednio do produktu. Użyj tylko dobrego destylatu. Następny krok to zabarwienie i wykończenie likieru przez kolejną macerację. Zabarw destylat dodając: 4.2 g liść mięty 1.1 g liść melisy 3.0 g liść piołunu 1.0 g skórka cytryny 4.2 g korzeń lukrecji Pozwól ziołom macerować przez kolejne trzy lub cztery dni. Zdekantuj, przefiltruj, zabutelkuj. Jeśli chcesz, możesz ostrożnie dodać trochę skoncentrowanego syropu cukrowego dla smaku. Otrzymamy w ten sposób szwajcarski absynt o objętości około jednego litra. thujon można regulować przez zwiększanie-zmniejszanie zawartości piołunu. Cena ziółek to ok 15zł no i oczywiście 85-95% spirol i masz Absynth lepszy niż ten za 200$ z www.absunthshop.cz/english Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: 87.205.2.* 16.07.06, 15:31 w sklepie z nalewkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiszaa Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.net.eggs.pl / *.tau.pl 16.07.06, 21:35 czy da sie to kupic na litwie??i zeby zawieral 70%alkoholu i ten piolun.zeby nie byla to zadna podrobka Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 16.07.06, 22:34 Nigdzie się nie da. Albo płacisż 200 USD w internecie, albo robisz sam za 18 pln + alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.06, 14:14 Ja sprzedajem łyżeczki, szklanki, fontanny do absyntu, czyli wszystkie akcesoria absyntowe!!! Oczywiscie tesz originaly Absynt z calego swiata!! A to wszystko okolo 40-50% taniej nisz jakies typy na allegro.pl !! Chcesz oferte??? To napisz do mnie: thomas.wrobel@absinthwelt.de =;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.06, 02:15 jakie tam 200 usd, za 100zl dostaniesz jusz dobry absynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rouge_et_blanc W Hiszpanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:49 najmocniejszy zdaje się 95% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.06, 14:17 Ja sprzedajem łyżeczki, szklanki, fontanny do absyntu, czyli wszystkie akcesoria absyntowe!!! Oczywiscie tesz originaly Absynt z calego swiata!! A to wszystko okolo 40-50% taniej nisz jakies typy na allegro.pl !! Chcesz oferte??? To napisz do mnie: thomas.wrobel@absinthwelt.de =;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 01.08.06, 19:27 Absynt bezanyżowy ? Bezthujonowy ? Nie pomyliłeś czegoś ? oto ta oferta: www.absinthwelt.de albo bez przekierowania: shop.cludi.com/index.php?cPath=154_158 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:54 mozna go kupic w supermarketach nazywa sie apsinthion de luxe i jest produkowany w polsce, a to jest link: www.e-wino.com/index.php? id=170&show=inne2, pozdrawiam i do dna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 19.08.06, 22:53 Jest jeden problem. Apsinthion nie jest absyntem, o czym uprzedza producent w załączonej do butelki ulotce ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smienie jana-w jasiu a pamietasz...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 09:12 jak waliłes denatrat przez razowy i ciagle ci było mało??? a teraz jaki porady .... walnij sobie z gwinta dentke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: jasiu a pamietasz...? IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.06, 23:21 ZAMÓWIĆ ABSYNT w SKLEPIE INTERNETOWYM po POLSKU o mnie mozna kupic wszystkie rodzaje (ponad 160!!) ABSYNTOW ktore sa dostepne na tym swiecie..!! Kontakt: thomas.wrobel@absinthwelt.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.06, 23:21 ZAMÓWIĆ ABSYNT w SKLEPIE INTERNETOWYM po POLSKU o mnie mozna kupic wszystkie rodzaje (ponad 160!!) ABSYNTOW ktore sa dostepne na tym swiecie..!! Kontakt: thomas.wrobel@absinthwelt.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioro Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:29 to diablelstwo mozna kupic na slowacji maja tam slowackie jak i hiszpanskie apsynty cena od 40 do 80 zl za 0.7 l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęściaz Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.sanetja.pl 05.01.07, 00:07 a ja właśnie siedzę sobie ze szklaneczką bshintu dostałem na gwiazdkę wprost ze szwajcarii ma 55% jest pyyyszne kupione w siecii denner S.S Odpowiedz Link Zgłoś
robertl8 Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 28.03.07, 20:46 W Polsce od 2004 jest dopuszczony do sprzedaży francuski absynt, kupic go można w Warszawie na Zelaznej w Winotece lub na Polnej sklep Tamada, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 21:30 W Warszawie na ul. Polnej 13 Odpowiedz Link Zgłoś
hitek.cba ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? 06.09.13, 13:54 Proponuje sprawdzenie w nokaut. Przesyłam link do tej strony www.ogloszenie.onuse.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=154:absynt-le-diable-blue-80&catid=115:kuchnia-i-przepisy-kulinarne&Itemid=525 Pamiętaj alkohol nie jest zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesia-gość Re: ABSYNT - gdzie to diabelstwo można kupić? IP: 91.235.239.* 27.01.14, 13:38 a ja znalazłam tu: www.absintshop.com/products/absinth-king-of-spirits-gold opis zachęcający, cena - mniej ;) Ciekawe, czy prawdę napisali? ;)) T. Odpowiedz Link Zgłoś