hero.net 09.01.10, 12:02 Dokarmiacie zimą ptaki? Jak? Czym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda.ja Re: Dokarmianie ptaków 09.01.10, 20:28 skórka od słoniny albo boczku do skubania i ziarna np. słonecznik itp. okruszków chleba i bułek nie daję. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkolc1 Re: Dokarmianie ptaków 11.01.10, 01:08 ziarna pszenicy,slonecznika.Kolby tluszczowe z ziarnami do kupienia w sklepie zoologicznym.Z boczkiem slonina trzeba uwazac zeby nie byly solone.Ja dokarmiam ptaki ale tylko wieczorem albo wczesnym rankiem,bo sasiadom sie to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 Re: Dokarmianie ptaków 11.01.10, 11:49 my dajemy ziarna slonecznika ale resztki chlebka tez do karmnika nieraz wrzucam Odpowiedz Link Zgłoś
love-ray woda 13.01.10, 12:03 Wbrew pozorom, ptaki w mieście mogą mieć kłopoty z dostępem do pitnej wody. O tym warto pamiętać :) Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Jabłko 13.01.10, 15:51 Jabłko nanizane na mocny pręt, umieszczone w karmniku zimą zastępuje wodę drobnym wróblowatym. Sama zaś skórka po słoninie jest to za mało. Mielona słonina z marketu Intermarc*e od lat mi ten kapeć słoniny całej pięknie zastępuje. Szczególnie zmieszana ze słonecznikiem w dowolnej postaci. Nie muszę dodawać, że kiedy wieszamy i jedną i drugą postać niesolonej słoniny, to ta mielona jest popularniejsza Sąsiad wywiesza też porcje margaryny wzorem mojego sposobu - w minidziupelkach wydrążonych w deseczce lub w pieńku z szorstką korą naokoło dziupelek. Też pałaszują ptaki tę margarynę ze smakiem. Poza miastami sprawdzają się też osłonięte od śniegu, naziemne karmniki, dla kosów i innych większych, spieszonych ptaków, z karmą sypką, nawet tą ze słoniną mieloną. Warunek - koty daleko. Albo co najmniej dziesięć metrów wokół naziemnego karmnika wolnej przestrzeni z dobrą widocznością. Odpowiedz Link Zgłoś
aborcyjnokoncepcyjnalustracja Re: Jabłko 14.01.10, 10:06 dar61 napisał: > Jabłko nanizane na mocny pręt, umieszczone w karmniku zimą zastępuje wodę drobnym wróblowatym. Bardzo dobry sposób :) Odpowiedz Link Zgłoś