Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O POMOC PANA DOKTORA!!!

20.04.04, 16:10
W niedzielę 18.04.04 przygarnełam ze schroniska 1.5 roczną sunię . Piesek
jest bardzo żywy,wesoły,ma apetyt , świetnie się zaaklimatyzował jednak dziś
w nocy pojawiło się bardzo dziwne kasłanie . Czy to coś bardzo poważnego? W
schronisku przebywała 15 dni .
Dodam że sunia jest po przejściach i nie wiem czy jest w tej chwili
konieczny dodatkowy stres z powodu wizyty w lecznicy?
BARDZO SIĘ MARTWIĘ I PROSZĘ O POMOC!!!
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: PROSZĘ O POMOC PANA DOKTORA!!! 22.04.04, 10:01
      1111_ewa napisała:

> jest bardzo żywy,wesoły,ma apetyt , świetnie się zaaklimatyzował jednak dziś
      > w nocy pojawiło się bardzo dziwne kasłanie .

Ja bym poleciala do weterynarza. Wypada osluchac pluca i oskrzela.

• 1111_ewa Re: PROSZĘ O POMOC PANA DOKTORA!!! 22.04.04, 11:21
        No właśnie piesek odbył już stresującą wizytę u doktora , niby wszystko w
        porządku , a kaszel jak był , tak jest , do tego ma jeszcze suchy nosek . Boje
        się że nabawiła się jakiegoś choróbska w schronisku. Iść do innego lekarza????
        • adam.pietron Re: PROSZĘ O POMOC PANA DOKTORA!!! 25.04.04, 12:07
          Zadam proste pytania - czy pies dostał leki - jeśli tak to zaraz będzie drugie
          czy u ludzi kaszel przechodzi na drugi dzień po wizycie u lkerza.
          Napisz ja się mały czuje - Pozdrawiam życząc zdrowia
          • 1111_ewa SONIA już ma się lepiej!!!! :) 26.04.04, 11:01
            Bardzo dziękuję Panie Doktorze - rzeczywiście kaszel nie przechodzi na drugi
            dzień po wizycie u lekarza :-)
            Piesek już ma się bardzo dobrze .
            Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące już raczej samego zachowania Soni.
            Tak jak pisałam piesek jest po przejściach . Myślę że była bita ( świadczą o
            tym blizny i strach przed otwarta przestrzenią ) W domu zachowuje się bez
            zastrzeżeń - wprost uwielbia wszystkich domowników . Problem zaczyna się po
            wyjściu na spacer .JAK wybić jej z glowy cheć zamordowania wszystkich sąsiadów
            łacznie z ich psami????
            W domu jest bardzo grzeczna , kochana , do wszystkich podchodzi z dużym
            zaufaniem ,a po przekroczeniu progu mieszkania zamienia się w narzeczoną
            diabła....
            Myślę że wynika to ze strachu . Czy jest na to jakiś sposób???
            Dziękuję wszystkim za rady i PROSZĘ o jeszcze.

• weatherwax do Ewy 26.04.04, 00:51
          Moja mama też wzięła pieska ze schroniska, jutro będa 3 tygodnie.

Też miał taki kaszel okropny, gdzieś z głębi siebie. Pojechałysmy do weta,
          który powiedział, że teraz grasuje jakiś wirus wśród psów powodujący takie
          objawy, a w dużych skupiskach, jak schroniska, super łatwo się rozprzestrzenia.
          Piesek miał zapalenia krtani, ale płuca i oskrzela czyste (osłuchowo) i
          normalną temperaturę. Dostawał oslonowo antybiotyk w zastrzykach i pod koniec
          kuracji, w środę jakis steryd. Kaszel prawie przeszedł, czasami jeszcze mu się
          zdarza, ale dużo słabiej

Poza tym odrobacz pieska koniecznie! Onw są w tych schroniskach tragicznie
          zarobaczone, mamy piesek chyba przez tydzień wydalał robaki. To też wpływa na
          ogólny stan zdrowia i samopoczucie, przy dużej robaczycy jelita są poranione od
          środka, może wystąpić biegunka. Wczoraj podałam psu drugą tabletkę,
          powtórzeniową, i wciąż jakieś jajeczka się pojawiają.

Zdrowia dla pieska!
          Pozdrawiam, Maryla
    • zzztop Re: PROSZĘ O POMOC PANA DOKTORA!!! 26.04.04, 01:18
      hej, podaj więcej objawów, np kiedy kaszle, rano, wieczorem, co przynosi ulgę,
      jaki rodzaj kaszlu, wszystko, co udało Ci się zaobserwować. Od roku leczę w
      miarę umiejęstności homeopatycznie wszystkie zwierzątka rodziny, znajomych i
      sąsiadów, żeden nie umarł, a wiele wyzdrowiało:)
      • 1111_ewa Re: PROSZĘ O POMOC PANA DOKTORA!!! 26.04.04, 15:41
        witam
        a czy w sprawie tej homeopatii mogę dostać bezpośredniego maila? Mała czuje się
        już dobrze , ale kto wie co będzie dalej??? Pozdrawiam , dziękuję i czekam.
    • zioola Re: PROSZĘ O POMOC PANA DOKTORA!!! 31.05.04, 03:52
      moze sunia ma Toxocaroze? a wymiotuje???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka