Dodaj do ulubionych

Agresywny Cocker Spaniel

19.04.11, 11:19
Witam, potrzebuję pilnie bardzo pomocy, bądź porady. Chodzi o mojego półtorarocznego Cocker Spaniela, który rzuca się zębami na każdego który przychodzi do Naszego domu, potrafi złapać zębami. Nie ma czasem różnicy czy to dziecko czy dorosły. Wychowywany jest z 5-letnim dzieckiem, które nie dokucza mu,mają bardzo dobry kontakt ze sobą, lubią się bawić. W domu z domownikami , nie ma z tym psem żadnych problemów, jest posłuszny i karny. Problem własnie jednak polega na nieakceptowaniu nieznajomych w domu. Na dworze również potrafi się wyrywać z agresją do niektórych ludzi, zwłaszcza jeśli czuje od nich alkohol, ale to nie jest zależność. Proszę poradzcie mi co mam zrobić, bo uwielbiam tego psa, ale martwi mnie ta jego agresja....
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: Agresywny Cocker Spaniel 19.04.11, 11:35
      Iść na szkolenie, skontaktować się z behawiorystą.
      • m_jak_mysz Re: Agresywny Cocker Spaniel 19.04.11, 18:58
        jw.
        To nie jest zachowanie, które można zmodyfikować po amatorsku kierując się radami z forum. Wiem, ponieważ identyczny problem ma moja sucz, na podłożu lękowym. Pracujemy już trzy miesiące i są rezultaty, ale to powolna, żmudna praca, bo pracujesz z emocjami psa. U jednego uda się szybciej, u innego wolniej i nic na to nie poradzisz. Ale warto:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka