Dodaj do ulubionych

kastracja a hormony

04.09.11, 18:50
Czy o możliwe że po kastracji kot i tak pójdzie w cug na kotki. Mój 1,2 roczny kotek uciekł z domu, na kotki. Kastrowany był w wielu 6 miesięcy, ale i tak już 2 miechy po kastracji zabawiał się z kotką sąsiadów. Myślę że teraz na kotki znikł. Mojego kolegi 2 letni kot tez kastrowany, kiedy zobaczył kocicę musiał się z nią zabawić, po jakimś czasie uciekł z domu na 3 miechy i wrócił.
Czy możliwe żeby taki kot miał hormony. Co zrobić aby już wecej się nie włóczył jak do domu wróci? Czy są jakies zastrzyki hamujące popęd?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: kastracja a hormony 05.09.11, 00:24
      Kastrowany kot nie lata za kotkami, nieraz zdarza się, że coś mu się w głowie uroi, ale to raczej odruch. A włóczenie się niektóre koty mają we krwi. Na to nie ma zastrzyków, tylko pilnowanie i niewypuszczanie poza swój teren.
    • ajaksiowa Re: kastracja a hormony 05.09.11, 16:57
      A co masz na myśli mówiąc że zabawiał się z kotką?Może się poprostu z nią bawił?Jeżeli faktycznie to była erotyka to może mu nie wycięli tego co powinni-sprawdż!
      • happy2709 Re: kastracja a hormony 05.09.11, 18:48
        Teraz tego nie sprawdze, czy wszytko mu wycieli, bo go od miesiąca nie ma. Ale jeśli wszystko ma wycięte a ma popęd na kotki. Co wtedy?
        • marigold222 Re: kastracja a hormony 08.09.11, 13:19
          kot może być wnętrem- tj jedno jajko ma w jamie brzusznej- wtedy worek mosznowy jest pusty a hormony ma. Zróbcie test prowokacyjny na testosteron- pobrać krew, podać preparat z hCG, po godzinie znów pobrać. jak testosteron wzrósł, to kot ma gdzieś tkankę produkującą hormony- czyli jądro lub najądrze- albo fragment któregoś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka