Dodaj do ulubionych

HOTEL DLA PSÓW ANIMALS W SZCZEPANKOWIE

30.01.12, 20:58
PARĘ DNI TEMU MUSIAŁAM ZOSTAWIĆ NASZĄ 10-CIO MIESIĘCZNĄ SUNIĘ RASY LABRADOR W TYM HOTELU, Z POWODU WYJAZDU Z CÓRKĄ DO CENTRUM ZDROWIA DZIECKA.
SUNIA BYŁA TAM 24H.
I SZCZERZE NIE POLECAM TEGO HOTELU.
ODDAJĄC PIESKA,GDY MÓWIŁAM PANU JAK KARMIĆ SUNIĘ ON WCALE NIE SŁUCHAŁ,ALE JA BYŁAM JUŻ ZMUSZONA JĄ ZOSTAWIĆ.KOJCE MAŁE,SMRÓD,ZGASZONE ŚWIATŁO.TRZY ZAMKNIĘTE TAM PSY SIEDZIAŁY TAM PO CIEMKU.
KIEDY ODEBRAŁAM SARĘ ZDZIWIŁO MNI,ŻE SZCZEKAŁA NA TEGO PANA,A ON BAŁ SIĘ OTWORZYĆ KLATKĘ.ONA ZAWSZE BYŁA TAKA PRZYJACIELSKA.
PO POWROCIE DO DOMU BYŁA SMUTNA,I NIE CHCIAŁ SIĘ BAWIĆ.PRZEZ 4 DNI MIAŁA MOCNĄ BIEGUNKĘ.KIEDY MYŚLELIŚMY,ŻE UDAŁO SIĘ NAM TO OPANOWAĆ,OKAZAŁO SIĘ,ZE SUNIA NIE CHCE PIĆ,I W CIĄGU GODZINY 8 RAZY WYMIOTOWAŁA.
JUTRO JEDZIEMY Z NIĄ DO WETERYNARZA.
JEŻELI KOCHACIE SWOJE PIESKI NIGDY NIE ODDAWAJCIE ICH DO TEGO HOTELU.
Obserwuj wątek
    • gosia_i_funia Re: HOTEL DLA PSÓW ANIMALS W SZCZEPANKOWIE 31.01.12, 14:35
      Współczuję. Mam nadzieję, że sunie wróci wkrótce do formy.
      Po co ludzie, którzy nie lubią zwierząt zakładają hotele. Ile tam doba kosztuje?
    • mic_hu Re: HOTEL DLA PSÓW ANIMALS W SZCZEPANKOWIE 05.08.12, 17:15
      Miałem pieska w tym hotelu dwa razy i na tym koniec. W zeszłym roku było prawie normalnie , poza małymi uwagami , ale teraz (lipiec 2012) tragedia. Gorzej niż w schronisku. Nie wyrywają tam sobie rękawów , pomijając, że obsługa bardzo nieprzyjemna, gburowata. Robią łaskę i nad niczym nie panują. Obiecują znośne warunki, a rzeczywistość jest inna. Przy odbiorze pieska nie wiedzieli nic, oprócz tego, który to pies. Wszystkie miski w kojcach puste, bez wody, piesek miał dostać koc, wszystkie śpią na betonie. Psy wyją i szczekają, nieszczęśliwe. Oszukują na kasie za przekroczoną godzinę doliczają cenę 1 doby. Nie potrafili oddać powierzonego sprzętu, miski trzeba sobie samemu odszukać. Piesek po powrocie ma żal i ma rację. Nie oddawajcie tam swoich piesków, bo dzieje im się krzywda. Obecnie jest wiele alternatyw.
      • psigoda Re: HOTEL DLA PSÓW ANIMALS W SZCZEPANKOWIE 20.10.13, 13:45
        W tej chwili naprawdę można znaleźć hotele, które nie wyglądają jak schroniska i oferują naprawdę bardzo dobre warunki.
        Jednocześnie czy pobycie 24 godziny należy sobie zdawać sprawę, że jest to czas, w którym zwierzak jest najbardziej zestresowany. Ja zawsze zachęcam opiekunów, żeby jeśli dysponują czasem przyjechali do nas zanim psiaka zostawią, żebyśmy wspólnie poszli na spacer, żeby zwierzak skojarzył samo miejsce i poznał wcześniej opiekunów. To łagodzi stres. Z moim na razie krótkich obserwacji wynika także, że najlepiej czują się te psiak, które przyjeżdżają do nas rodzinnie - czyli więcej niż jeden psiak z jednego domu i razem mieszkają. One najszybciej czują się jak u siebie :)
    • ziginaj Re: HOTEL DLA PSÓW ANIMALS W SZCZEPANKOWIE 25.12.15, 22:52
      Oho, chyba konkurencja działa w szkalowaniu przez internet...
      Zostawiam Moją pociechę w hotelu w Szczepankowie od kilku lat, jest to już drugi mój psiak który tam jeździ i cały czas jestem zadowolony, psiaki mają warunki super, czyste kojce ( choć wcale bym się nie zdziwił gdyby były jakieś drobne nieczystości - psy mają sporo terenu do biegania więc logiczne że brudzą łapki ) , za każdym razem przy powrocie (choć czasem odbieram psa wcześniej znienacka) jest jedzenie i woda w miseczkach, nigdy mój pies nie był osowiały czy nie naturalny - może po pierwszej wizycie kiedy było to dla niego coś nowego był trochę smutny, ale potem - nic podobnego.
      Ciekawy komentarz powyżej - zgaszone światło? być może uważa Pani że psu powinna świecić żarówka w oczy 24 h... jeśli tak to lepiej będzie oddać psa do schroniska niż trzymać go z takim właścicielem...
      Osobiście polecam - jestem zadowolony :)
    • owczarek.dag Re: HOTEL DLA PSÓW ANIMALS W SZCZEPANKOWIE 20.03.16, 21:25
      Właśnie odebraliśmy naszą suczkę z hotelu i jesteśmy tak wzburzeni , że postanowiliśmy wystawić opinię od razu. W hotelu zostawiliśmy suczkę (beagle) na jedną dobę. Od soboty rano do niedzieli wieczorem. Aktualnie nie jesteśmy w stanie dopatrzeć się w jej zachowaniu niczego, co charakteryzowało ją przed zostawieniem w hotelu. Siedziała w ciemnościach - bo ponoć są problemy z prądem, na płytkach brudnej klatce. Upaprana we własnych odchodach w zarzyganym kocu, który zapakowali nam w siatkę na drogę, bo ponoć strasznie śmierdział. Pies śmierdział równie okropnie. Pierwsza czynność po powrocie do domu to solidny prysznic. Droga powrotna - istny koszmar. Hotel od naszego domu dzieli jedynie 15 minut drogi, spędziliśmy je w atmosferze żałosnego wycia. Suczka była agresywna, zdezorientowana, miałam wrażenie, że obolała. Mężczyzna, który przyjmował psa - gbur jakich mało. Totalnie niezainteresowany sytuacją, prawdopodobnie nie stosował się do naszych rad odnośnie przestrzegania racji żywieniowych. Pies wrócił przekarmiony, po zaledwie jedym dniu znikneło wcięcię w talii. Ma biegunkę, puszcza paskudne bąki. Nie pozwala się dotknąc i gryzie nas. Koszmar. Nie polecam nikomu, należy im się solidna kontrola oraz konieczność poprawienia warunków , jeżeli dalej chcą prowadzić ten "hotel".
      • zirgas Re: HOTEL DLA PSÓW ANIMALS W SZCZEPANKOWIE 27.12.16, 01:54
        Ciekawe rzeczy Państwo piszą, oddaję pieski do hotelu Animals w Szczepankowie od 4 lat, nie mam zastrzeżeń co do pobytu moich pupili w tym hotelu, pies nigdy przy odbiorze nie był w złym stanie, oczywistym jest że czasem jest zabrudzony jednak znam moje psy i wiem co wyprawiają na ogrodzie :)
        Państwo z wypowiedzi powyżej piszą sprzeczności same w sobie - skoro pies został "przekarmiony" i "po zaledwie jedym dniu znikneło wcięcię w talii" to jakim cudem ma biegunkę? pierwszy raz słyszę o psie który w czasie biegunki przybiera na wadze... sami Państwo oceńcie odwiedzając ten hotel. Polecam szczerze.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka