ania.alek 25.06.04, 10:48 moja kotka ma słabe, łamliwe i popsute zęby. Czy jest w W-wie weterynarz- stomatolog do którego można się zwrócić o pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wybredna Re: zepsute zęby kota 25.06.04, 11:45 Niestety nie potrafię konkretnie odpowiedzieć na Twoje pytanie,ale radzę podzwonić-większość lekarzy wykonuje zabiegi "stomatologiczne" z duzym powodzeniem. W jakim wieku jest kicia?Czy osadził jej sie kamień nazębny? Odpowiedz Link Zgłoś
ania.alek Re: zepsute zęby kota 25.06.04, 12:42 Felka ma 6 lat, była wzięta jako 3-miesięczna kisia "ze śmietnika" i od początku na coś niedolega. W każdym razem ma mocno zaczerwienione dziąsła, przedni kieł złamany, brzydki zapach z pyska i chyba ją to męczy, to zauważyłam, że np. suchego pokarmu nie gryzie tylko połyka w całości... A przy okazji chciałam zapytać co zrobić gdy kot nadmiernie (tak mi się wydaje) gubi sierść? czy to jest brak witamin? Odpowiedz Link Zgłoś
wybredna Re: zepsute zęby kota 25.06.04, 13:13 Dlaczego uważasz,że nadmiernie gubi sierść?Czy powstaly ubytki i prześwituje gola skóra?Teraz jest czas linienia zwierząt i gubią one dużą ilość sierści. Zapalenie dziąseł to dosyć powszechny problem,zlamane kly to niekoniecznie oznaka słabych zębow(takie zlamania po prostu sie zdarzają).Bardzo dobre na zapalenie dziąsel są tabletki o nazwie Stomorgyl(lek wetrynaryjny).Podaje się je przez 10 dni. Zapalenie dziąsel może być też spowodowane np.chorobami nerek-może warto zrobić badania krwi? Co do zapachu z pyszczka-zawsze jest nieprzyjemny przy zapaleniach jamy ustnej. Powodzenia w leczeniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.alek Re: zepsute zęby kota 25.06.04, 14:04 bardzo, bardzo dziękuję za pomoc i wskazówki, pozdrawiam, ania.alek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: zepsute zęby kota 25.06.04, 16:58 Jest pani dr Jodkowska z kliniki wydziałowej na ulicy Nowoursynowskiej zajmuje się profesjonalnie leczeniem zębów. Oczywiście należałoby także wykluczyć wszystkie ine przyczyny o których pisała wybredna która pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś