kubus96 18.08.12, 20:17 chce kupic smycz autom marki flexi, zastanaaiwm sie tylko na d rodzejm ktory jest lepszy linkowa czy tasmowa. ktos moze cos podpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kass_1 Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 18.08.12, 21:28 Jak masz taśmową wysuniętą na całą długość to czasem zdarza się, że taśma się przekręci i smycz się zablokuje (taśma krzywo ułożona nie wraca automatycznie do "mechanizmu"). Tracisz kontrolę nad psem i może się to dramatycznie skończyć jeżeli np.spacerujesz przy ruchliwej ulicy. Taśmowa co prawda ładniej wygląda od linkowej, ale bezpieczeństwo ważniejsze. Mam obie te smycze flexi, są nie do zdarcia. Linkowa ma 11 lat ;) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agasik4 Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 18.08.12, 22:14 zdecydowanie tsmowa linka czesto sie placze, latwiej ja zerwac jak ma sie silnego psa mam flexi maxi od 5 lat i nigdy tasma mi sie nie przekrecila nawet nie slyszalam ze jest taka mozliwosc tasma jest mocniejsza, nie robia sie guzełki Odpowiedz Link Zgłoś
kass_1 Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 21.08.12, 00:20 agasik4 napisała: > zdecydowanie tsmowa > linka czesto sie placze, Mam 11 lat flexi z linką, ani razu mi się nie zaplątała i nie było wspomnianych przez Ciebie "guzełków" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asfo Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 19.08.12, 10:23 Jeszcze zależy, jak duży jest pies. Duże psy potrafią urwać automatyczną smycz. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 19.08.12, 10:49 Też przyłączam się do aplauzu na cześć taśmowej,przy psie ważącym 25 kg,bardzo energicznym miałam ją 6 lat/flexi/ Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 19.08.12, 11:47 > Jeszcze zależy, jak duży jest pies. Duże psy potrafią urwać automatyczną smycz. zależy też do czego ma służyć smycz - jeśli do nauki chodzenia na smyczy, to stanowczo odradzam. flexi wręcz uczy ciągnięcia na smyczy - bo ciągnąc pies może się oddalić za aprobata właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
agasik4 tasma + szelki easy walk 19.08.12, 11:50 jesli pies lubi ciagnac mozna go szybko nauczyc chodzic bez ciagniecia na automatycznej smyczy wystarcza szelki trixi easy walk Odpowiedz Link Zgłoś
sekaty_dziadek Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 21.08.12, 15:51 Witam, w moim doświadczeniu z 3 różnymi psiakami najlepiej sprawdza się klasyczna smycz, a na następnym miejscu są taśmowe automaty. Najwięcej problemów bywa z linkową, bo mieliśmy kilka wpadek z nią. Choćby to, że pies sam się w nią boleśnie zaplątał wraz z jakimś kolczastym krzaczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
2azalia Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 21.08.12, 20:03 wszystko zależy od wielkości pieska i jego zachowań,mam taką linkową i bardzo sobie chwalę od 8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 22.08.12, 06:39 dla mnie lepsza jest taśmowa; miałam flexi siedmio czy ośmiometrową sznurkową i taśmową więc mam porównanie; ta sznurkowa źle się zwijała wydając przy tym terkoczący dżwięk i zawsze miałam wrażenie, że za chwilę się rozpadnie; taśmowa działa cicho i sprawnie; do spacerowania moich małych psów też używam pięciometrowych taśmowych flexi, chociaż ostatnie modele są niepotrzebnie "ulepszone" i przy wlocie taśmy do plastikowej obudowy, zamiast kawałka prostokątnego plastiku mającego za zadanie ustawienie taśmy w odpowiedniej pozycji przed zwinięciem, jest jakaś idiotyczna kulka, która nie zawsze działa jak trzeba, bo nie prostuje taśmy na całej szerokości; i prawdopodobnie jakiś kretyn wziął jeszcze pieniądze za tę durną "innowację"; typowe... Odpowiedz Link Zgłoś
wczechowicz Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 29.08.12, 20:09 kubus96 napisał: > chce kupic smycz autom marki flexi, zastanaaiwm sie tylko na d rodzejm ktory je > st lepszy linkowa czy tasmowa. ktos moze cos podpowiedziec JA bym Ci proponował jednak zakup zwykłej smyczy i obroży. Na pisz jeszcze jakiego masz psa bo to tez jest ważne nie które nie kubią chodzić na smyczy flexi. Tutaj masz kilkanaście ładnych smyczek dla pieska. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 błeeee!!! 07.01.14, 09:32 Widać jak na dłoni, że jest właścicielem/-lką jakichś firm i chciałaby zaprosić wszystkich do wdrążenia się parażycie na fanatykopejdżu oraz na blogu, bo jakaś strona jest nowa, bo ma kilka firm i się chce rozwijać. Że schudła 10 kg, że marznie nad ranem, bo ma rzęsy za krótkie, albo z przyczyny, że zmieniła elektrykę - Ale to nadal jest spamowanie [a nawet spamming], żerowanie na konkurencji i łamanie regulaminów forum! *** Za pomysłowość dałbym plusik, ale nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 07.01.14, 10:15 zoneczka20 napisał(a): > ja mam tylko jedno pytanie powiedzcie mi czy 90 zł to dużo za taką smycz? rebelle.eu/pl/p/Smycz-Flexi-Comfort-Long/45 - chce kupić ją koleżance dla nowego pupila, suczki i nie bardzo wiem co i jak nie chce kupować jakieś byle jakiej za 20 zł, ale tez decydując się na prawie 100 zł to czy mam czegoś oczekiwać? Poszukaj tu: e-dopalacze.com/strona Odpowiedz Link Zgłoś
malakora6 Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 02.03.14, 16:22 Ja kupiłam tę smycz marki flexi i jestem zadowolona z linkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
danutazielinska76 Re: smycz linkowa czy tasmowa, ktora lepsza 04.08.16, 13:46 Taśmową pies może przegryźć. Skórzaną tak samo. Trwałe i wygodne w czyszczeniu są smycze z takiego materiału: lemur.com.pl/spacer/678-trixie-smycz-premium-l-xl-10m25mm-4011905200316.html Odpowiedz Link Zgłoś