ach_dama_byc_z_kanady 01.02.14, 01:33 ... znacie to? Kot Z Piekła Rodem Odc. 1 Minnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 tak, tak jakby 01.02.14, 21:57 Prowadzący to ten ciężkawy eksmuzyk z fantazyjnymi fryzurami i zarostem oraz postępującą nekrozą rąk? - Gość jest skuteczny, acz nieco zbyt rozsadza swą obecnością ów program. - W porównaniu ze swym usańskim psim konkurentem słabiej przybliża metodykę, co jednak dla mnie jest w programie tego typu czasem zaletą; - Cyklu tego programu nie da się dłużej oglądać ze względu na dominację reklam nad treścią; - Z programu tego wynika, że wśród usańskich opiekunów kotów jest dużo ... antytalentów. [...] *** „Zaklinaczka dzieci" - ogląda[ła] {Minnie}? d61 Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: tak, tak jakby 01.02.14, 22:58 Niemniej jednak, pragne zwrocic uwage ze w porownaniu z programami o psach, o kotach nie ma prawie nic. O kotach i ich potrzebach, zachowaniu, mowie ciala itp itd nie wiadomo za wiele. Pozostaja nadal w sumie mistycznymi istotami, moze ze wzgledu na mala ich popularnosc w stosunku do psow, jako towarzyszy ludzi. Ksiazek, filmow, artykulow o psach jest zalew, o kotach - porownujac, tyle co on naplakal. Kot z piekla rodem jest to wlasciwie na razie jedyny tego typu program jaki ja ogladalam w zyciu - czyli taki, ktory nakreca konkretne sytuacje, tlumaczy konretne sytuacje i adresuje konkretne sytuacje. na podstawie ktorych kazdy inny kociarz moze sie nauczyc wiele o kotach, i badz osobiscie zastosowac nauki badz wzbogacic wiedze ogolna o tych interesujacych felinkach. Sam Jackson - nie bez powodu wyglada jak wyglada, nie bez powodu mala czesc programu jest wypelniona nim. prosze zauwazyc ze posiadanie kotow uwaza sie za zdecydowanie niemeskie. Dla mnie ten program to strzal w dziesiatke, i nadzieja na szersze zainteresowanie kotami i ich problemami wsrod spoleczenstwa, nie tylko w A.Pln ale w ogole na swiecie, no chociaz tu i w Europie. Kotow... nakrecono juz 3 sezony, teraz ma leciec 4 albo juz lecial a w nim 17 odcinkow. na reklamy to ja juz wplywu nie mam. zawsze mozesz przyszpieszyc :) Z programu tego wynika, że wśród usańskich opiekunów kotów jest dużo ... anty talentów. ?? Do programu przeciez wybiera sie najbardziej drastyczne przypadki, myslalam?? A Zaklinaczki... nie znam - czy ma cos wspolnego z kotami? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 [mrrrreuuu] - „Szymonie, oj, nie traćwa nadziei" 02.02.14, 14:15 {Ach_Minnie}: ... w porównaniu z programami o psach, o kotach nie ma prawie nic ... Może to świadczyć o tym, że albo koty nie generują - dzięki swej niezależności - wielu potrzeb [w Hameryce Pn.?], albo jest małe zainteresowanie tymi zwierzętami jako domowymi [w Hameryce Pn.] - bo są te koty niezależne. ... w porównaniu z programami o psach, o kotach nie ma prawie nic [...] nie wiadomo za wiele ... Może Hamerykanie nie szanują zwierząt, jakich nie mogą zdominować? Rasowy opiekun kota dużo wie o nim. ... ze względu na małą ich popularność jako towarzyszy ludzi - w stosunku do psów ... Chyba mała popularność udomowiania kotów to w Hameryce [Pn.] - bo i zabrakło tam etapu oddawania czci kotom, i wyraźnie za duży tam nacisk na uśmiercanie pum ... Liczba wyhodowanych kotom ras wskazywałaby, że zainteresowanie kotem u ludzi nie zanika. Może też w Hameryce [Pn.] jest za duże skomasowanie zapasów muesli jadalnego w niedostępnych gryzoniom silosach? W Europo-Egipcie bywało i bywa z tym inaczej... Choć szacunek ku kotom u nas zanika [ślad szacunku: zero podatku za koty w miastach], ale i też nadal pozostawia się koty samym sobie, bo się [w schroniskach?] same wyżywią. ... Książek, filmów, artykułów [...] o kotach - porównując, tyle co on napłakał ... Po co uksiążkawiać ideę cywilizowania zwierzęcia, gdy praktyka mówi, że on się nie podda? Narodek Północnokanadohamerykanów praktyczny jest. Makulatury się nie sprzeda. ... „Kot z piekła rodem" jest to właściwie na razie jedyny tego typu program, jaki ja oglądałam w życiu - czyli taki, który nakręca, tłumaczy i adresuje konkretne sytuacje, na podstawie których każdy inny kociarz może się nauczyć wiele o kotach, i bądź osobiście zastosować nauki, bądź wzbogacić wiedzę ogólną o tych interesujacych „felinkach". „Kociary" wiedzą wszystko, „kociarze" - nie? :-) Wyraźna usańska nisza filmowa. Wróżyć można nawał takiej produkcji czy już Nekrotyczny coś opatentował? ... Sam Jackson - nie bez powodu wygląda jak wygląda, nie bez powodu [nie]mała część programu jest wypełniona nim ... Tajemna tajemnica - Stary Świat niewiele wie o tym. Jakieś szczegóły? ... posiadanie /?/ kotów uważa się za zdecydowanie niemęskie ... Polemizowałbym. To typowe zwierzę osób samotnych i 18-latków, uwalniających się z domowych pieleszy rodzicom - wynika z usańskiego miszmaszu filmowego, jakim próbuje się zalewać Stary Świat. ... Dla mnie ten program to strzał w dziesiątkę i nadzieja na szersze zainteresowanie kotami i ich problemami wśrod społeczeństwa nie tylko w Am. Pn., ale w ogóle na świecie, no chociaż tu i w Europie ... Nacisk w umowach emisji usa-produktu i terror pakietowej sprzedaży usa-produkcji jeszcze nie wykwitł emisją tego typu felinoprogramu w tv-publikatorach publicznej pl-telewizji, więc nie przesadzałbym. ... „Kota..."... nakręcono już 3 [cykle], teraz ma lecieć ... W retransmitowanym polskojęzykowo sat-kanale Animalsowym na Stary Kraj oglądalność albo spadła [w niedzielę poobiednią już nic nie widzę w rozpisce programu], albo szykują nań głód, spychając ten cykl w pasmo inne. ... Na reklamy to ja już wpływu nie mam. Zawsze możesz przyspieszyć ... Nie ma? A zappingo-nieoglądanie komerszynbrejków u Was kiedy spowodowało, że opamiętali się Wasi komercji żądni szefowie, że im oglądalność spadła? W Starym Kraju to opamiętanie nastąpiło szybciej po skażeniu komercją sat-rtv-programów. ... „Z programu tego wynika, że wśród usańskich opiekunów kotów jest dużo ... anty talentów" ... ?? Do programu przecież wybiera się najbardziej drastyczne przypadki, myślałam ... Wiem, wiem, ale albo ci Hamerykanie bardziej gruboskórni, nieczuli na nauczki od kota, albo za dużo kotom wprowadzili zakazów przebywania poza domem - u nas wizyta kotów w ogródku daje im odpoczynek od miętoszenia i ładuje akumulatory. ... A „Zaklinaczki..." nie znam - czy ma coś wspólnego z kotami ... Oooo, wiele! I kot, i dziecko głosu nie mają, stąd trzeba podobnie je obserwować i podobnie umiejętnie ... cywilizować. ;-) Cykl o Zaklinaczce u nas już z 10. raz powtarzają [polityka prorodzinna? - ostatnio o godz. 6.30], może stąd, że dzietność nam, niestety, spada. Pol[a?]kom-emigrantkom - wręcz przeciwnie. [?] Dar61 Szymona jn. kolega: Santa Claws - Simon's Cat Odpowiedz Link Zgłoś