Dodaj do ulubionych

Kocia kupka

22.01.18, 13:42
Witam. Ostatnio pisałam na temat rzadszej kupki mojej 4 miesięcznej kotki ze schroniska. okazało się ze ma robaczki i została odrobaczona. niestety biegunka nie mineła a dziś sprawdziłam ja i zauważyłam że sa jakieś małe kawałeczki galaretki żółto-przezroczystej. Nie wiem co to może byc. jesteśmy dzis umowieni do weta. Stwierdził, ze trzeba bedzie podac antybiotyk bo kotka może miec osłabiony przewód pokarmowy przez te robaczki i dlatego dalej ma rzadszą kupke. Nie wiem co to może byc.
Obserwuj wątek
    • jul-kot Re: Kocia kupka 22.01.18, 14:45
      Podawaj jej lakcid, tak jak wcześniej pisałem. Możesz podawać kleik ryżowy albo z siemienia lnianego, ziarenka oddziela się po ugotowaniu. Może za dużo było tego odrobaczenia. Ja w takim przypadku daję jeszcze nifuroxazyd 100mg dwa razy dziennie po 1/4 tabletki. Zapytaj o to weterynarza, bo obawiam się, że antybiotyk jeszcze wyjałowi przewód pokarmowy z korzystnych bakterii i zamiast lepiej, będzie gorzej.
      • sandran13 Re: Kocia kupka 22.01.18, 14:51
        codziennie dostaje lakcid. Ta galaretka jest taka twarda moze to są robacki które już są martwe a kotka je usuwa z organizmu?
        • jul-kot Re: Kocia kupka 22.01.18, 15:01
          Robaki powinny się pokazać na następny dzień po odrobaczeniu, jeśli to były glisty. Innych raczej nie widać, bo są trawione. Do ułatwienia usunięcia glist, jeśli jest ich dużo, ja właśnie podaję kleik z siemienia.
          • sandran13 Re: Kocia kupka 22.01.18, 15:08
            Jako tako robaczkow juz nie widać. Były też przed leczeniem takie czarne robaczki wielkości maku (jajeczka) i też ich już nie ma. Za to biegunka dalej jest no i te kawałeczki galaretki.Zobaczymy co u weta powiedzą.
      • sandran13 Re: Kocia kupka 22.01.18, 22:45
        Wet oznajmił że owa galareta to zaschniety sluz. Dal antybiotyk zeby kupka wrocila do normalnosci i koci probiotyk. Jesli kupka nie bd lepsza mam dostarczyc probke do badan. Teraz w domu jesteśmy i zauwazylam lekka zmiane mianowicie. Kicia miala leciutko wysunieta 3 powieke a teraz po tej wizycie u weta ma juz bardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka