mariarosaneli 16.02.18, 19:23 witam Proszę o pomoc mój piesek 2 godz temu dostał paraliż. Był u weterynarza powiedział że to chyba wylew. Nie wiem czy wyjdzie z tego Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria88 Re: paraliż u psa 17.02.18, 15:35 Moje 9letnie psie dostalo ze strachu przed wizytą u weta niedowład tylnych łap. Chyba 3 tygodnie trwalo leczenie i wszystko powrócilo do normy. Kolegi pies miał wylew i paraliż / i wyszedł nie całkowicie ale chodził. Jeżeli byłas z psiną u weta /dobrego/ i od razu pies dostał leki /zastrzyki/ i doustne tabl. na krązenie i przeciw zakrzepowe to może się choroba powoli cofnie. Ważne madry lekarz i od razu wdrozone leczenie. Wiek psa tez nie bez znaczenia. Zycze aby wszystko było dobrze. Wazne dla psiny mało ruchu, cisza i spokój. Może byc problem z piciem i jedzeniem. Strzykawka z boku pyska przepajaj wodą psine bo to wazne. Jeść nie musi nawet 2 dni. Acha i cieplutko. Jak ma zimne kończyny to mozna masować od łapek w górę , delikatnie i przykryć pieska. W necie napewno znajdziesz porady jak trzeba postepować z takim pieskiem. Odpowiedz Link Zgłoś