Dodaj do ulubionych

śmietanka

29.01.05, 18:55
Moja kotka jak byla malutka pila mleko( krowie) POnieważpo jakimś czasie
widziałam że jej kupki są luźne melko odstawiłam, ale ten urwis nei chciał
pić wody.Więc dawałam jej śmietankę 12 pr. Po niej nie ma żadnych rewolucji
i wszytko jest ok.I tak od tamtego czasu, a ma 7 miesiecy popija codziennie
śmetankę , roziceńczoną troszke z wodą.A samą wodę czasami, ale rzadko. Czy
taka codzinna porcja smietanki jej nie szkodzi , bo gdzieś wyczytalam że
smietanka tak, ale raz w tygodniu.Kicia jest drobna i nie ma problemów z
nadwagą, a jada głównie surowe mięsko i puszki.
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: śmietanka 30.01.05, 10:46
      Śmietanka och jaka pyszna, tłusta z przyjemnością się ją konsumuje, bo nie
      trzeba wciąż chłeptać. Tylko PO CO!!! Mówisz, że kotka nie chcała pić wody.
      Może jej się nie chciało. A czy śmietaną można się napić??? Spróbuj kiedyś
      spragniona. Jeśli kotka je surowe mięsko i puszki jej pokarm jest dość wilgotny
      nie potrzebuje więc dużo picia. Wystarczy tyle ile pije, "A samą wodę czasami,
      ale rzadko". Ale kto by pogardził tłustą śmietaną!
      Co do problemów z nadwagą. Teraz jest chudzinką owszem ale teraz jest jeszcze
      młodą ruchliwą kotką, spala wszystko co zjada a to na figle a to na rozwój. Z
      czasem, wiekiem jej energia przycichnie, organizm do końca się rozwinie a i
      ochota na figle przeminie.
      Dla kota najgrożniejszy tłuszcz to ten nie jak u psa widoczny na zewnątrz tylko
      ten wokół narządów się odkładający. Po kocie jeśli jest już naprawde gruby
      widać na zewnątrz na rzebrach. Głównie zbiera im się wokół narządów, później
      brzuszek i dopiero potem cały kot. Proszę weź to pod uwagę. Owszem możesz
      czasem kotce robić przyjemności w postaci śmietanki. Ale nie przesadzaj. Nie
      może się to stać jej dzienną dawką picia. I co tak przez całe życie. Jeśli
      kotka już teraz pije wodę wie o co chodzi. Czasami koty nie lubią swoich misek
      bo są w nieodpowiednim kolorze i nei widzać gdzie jest poziom wody. Z moich
      doświadczeń wynika, że dużo bardziej odpowiadają im większe miski bo i woda
      świerzsza i więcej.
      pozdrawiam - ava

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka