Dodaj do ulubionych

wegetariański pokarm dla psa

27.02.05, 13:04
właśnie natknałam się w internecie na coś takiego. Czy ktoś o tym słyszał? z
czago słada się w takim razie taki pokarm? Z soi? Czy pies może być
wegetarianinem??
Obserwuj wątek
    • basia961 Re: wegetariański pokarm dla psa 27.02.05, 18:17
      Psu pewnie bardziej smakuje mięsko :) Sprawdz w dobrze zaopatrzonym sklepie
      zoologicznym ile i jakich dziwactw jest dla zwierząt.Jestem w stanie uwierzyć
      nawet w psa bezmięsnego (że nie wspomnę o właścicielu rzeczonego czworonoga).
      Pozdrawiam
      • anna.jozwik Re: wegetariański pokarm dla psa 28.02.05, 15:25
        Istnieją doniesienia, że pies MOŻE PRZEŻYĆ na diecie bezmiesnej. Tak samo jak
        człowiek MOŻE PRZEŻYĆ na diecie składjącej sie z chleba i wody. Tylko pytanie,
        po co fundować psu takie experymentalne żywienie? Nie zapominaj, że pies to nie
        człowiek ani świnka; pies jest drapieżnikiem, chociaż troszę zmutowanym przez
        cywilizację i przez udomowienie. Pies ze względu na krótki przewód pokarmowy
        nie jest w stanie zsyntetyzować samodzielnie odpowieniej ilości witamin która
        zapobiegałaby niedoborom; stąd też wymagana jest w jego diecie odpowiednia
        zawartość miesa lub ryb zaopatrujących go w niezbędne witaminy.
    • majenkir Re: wegetariański pokarm dla psa 28.02.05, 20:59
      Kiedys na Animal Planet pokazywali kotki, ktore wlascicielka karmila ryzem z
      marchewka, dzieki tej diecie byly ... slepe. Po co kombinowac? Pies jest
      miesozerny i tyle.
      • pucipuci Re: wegetariański pokarm dla psa 01.03.05, 07:17
        nie mam psa, mam 2 koty:) ; jednak nawet gdybym takowego posiadała,nie
        przyszłoby mi do głowy, żeby zrobić z niego wegetarianina (choć sama nie jem
        męsa); po prostu ostatnio w ofercie jakiegoś sklepu w internecie natrafiłam na
        suchy pokarm wegetariański dla psa. A, i jeszcze wegetariańskie uszy dla psa:)
        Ze swoich kotów też nie zamierzam robić wegetarian.
    • krystyna-anna7 Re: wegetariański pokarm dla psa 03.03.05, 11:55
      Psa uczyniła natura drapieżnikiem i padlinożercą- nie naprawiajmy natury!Jeżeli
      ktoś chce miec zwierzątko wegetarianina nich sprawi sobie królika,chomika,lub
      konia! a psa karmic tym o mu przypisała natura!
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka