pucipuci 27.02.05, 13:04 właśnie natknałam się w internecie na coś takiego. Czy ktoś o tym słyszał? z czago słada się w takim razie taki pokarm? Z soi? Czy pies może być wegetarianinem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia961 Re: wegetariański pokarm dla psa 27.02.05, 18:17 Psu pewnie bardziej smakuje mięsko :) Sprawdz w dobrze zaopatrzonym sklepie zoologicznym ile i jakich dziwactw jest dla zwierząt.Jestem w stanie uwierzyć nawet w psa bezmięsnego (że nie wspomnę o właścicielu rzeczonego czworonoga). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: wegetariański pokarm dla psa 28.02.05, 15:25 Istnieją doniesienia, że pies MOŻE PRZEŻYĆ na diecie bezmiesnej. Tak samo jak człowiek MOŻE PRZEŻYĆ na diecie składjącej sie z chleba i wody. Tylko pytanie, po co fundować psu takie experymentalne żywienie? Nie zapominaj, że pies to nie człowiek ani świnka; pies jest drapieżnikiem, chociaż troszę zmutowanym przez cywilizację i przez udomowienie. Pies ze względu na krótki przewód pokarmowy nie jest w stanie zsyntetyzować samodzielnie odpowieniej ilości witamin która zapobiegałaby niedoborom; stąd też wymagana jest w jego diecie odpowiednia zawartość miesa lub ryb zaopatrujących go w niezbędne witaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: wegetariański pokarm dla psa 28.02.05, 20:59 Kiedys na Animal Planet pokazywali kotki, ktore wlascicielka karmila ryzem z marchewka, dzieki tej diecie byly ... slepe. Po co kombinowac? Pies jest miesozerny i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pucipuci Re: wegetariański pokarm dla psa 01.03.05, 07:17 nie mam psa, mam 2 koty:) ; jednak nawet gdybym takowego posiadała,nie przyszłoby mi do głowy, żeby zrobić z niego wegetarianina (choć sama nie jem męsa); po prostu ostatnio w ofercie jakiegoś sklepu w internecie natrafiłam na suchy pokarm wegetariański dla psa. A, i jeszcze wegetariańskie uszy dla psa:) Ze swoich kotów też nie zamierzam robić wegetarian. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna-anna7 Re: wegetariański pokarm dla psa 03.03.05, 11:55 Psa uczyniła natura drapieżnikiem i padlinożercą- nie naprawiajmy natury!Jeżeli ktoś chce miec zwierzątko wegetarianina nich sprawi sobie królika,chomika,lub konia! a psa karmic tym o mu przypisała natura! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś