joannaand 27.04.05, 15:47 Tak się zastanawiam co to zanczy jak pies się pasie trawą??Zajada ją ze smakiem prawie na każdym spacerze!Czy to może brak jakiś witamin?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belfastowa Re: Pies i trawa?? 27.04.05, 19:03 Większość psów to robi i myślę, że to nie świadczy o niedoborach witamin itp.Chociaż wzmożone jedzenie trawy może być związane z anginą.Często psy jedzą trawę i wymiotują - do czegoś im to potrzebne.Jak nie ma niepokojących objawów innego rodzaju, to myślę, że to normalne - chyba, że pies ma np.10 lat i nigdy tego nie robił to może... Odpowiedz Link Zgłoś
joannaand Re: Pies i trawa?? 27.04.05, 19:06 Dziekuje za odpowiedź!Właściwie to on zawsze jada trawe, i raczej nie w celu wymiotowania,choć i tak się zdarzało!A ma dopiero 2 lata i jest zdrowy! Odpowiedz Link Zgłoś
k_z Re: Pies i trawa?? 29.04.05, 12:26 wiatj joanna! (i przepraszam że nic dawno nie napisałam) ja słyszałam od weterynarza ze może nie tylko psy jedząc trawę i wymiotując pozbywają się zalegającego gdzieś pokarmu ale także oczyszczają się z toksyn.Ale nie jestem ekpertem ;))Pozdrowienia i głaski dla Toudiego. P.S. Jest kilka nowych zdjeć Tygryska na forum ale on rośnie jak na drożdzach i nie nadążam tego aktualizowac ;)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=21921082 Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: Pies i trawa?? 28.04.05, 15:52 Jakby z tej strony spojrzeć, to w zasadzie można powiedzieć, że mają niedobory, jedzą trawę, nie mają niedoborów; potem znów maja niedobory, jedzą trawę, i nie mają niedoborów; i tak w kólko ;) To tak jak z ludźmi: jemy sałatę i warzywa bo mamy niedobory; jak jemy to ich nie mamy; potem nie jemy i znow mamy; a potem jemy i nie mamy :-) Z tym że psy zamiast sałaty jedzą trawę. Gotowane warzywa które im podajemy sa "wyjałowione" z większosci witamin. A taka świeża soczysta zielona trawa - to prawdziwe bogactow i witamin, i błonnika, który przy okazji stymuluje pracę jelit. Czasami także psy traktują trawę jako środek wymiotny jeśłi cos ciężkostrawnego zalega im w żołądku i chcą się tego pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Pies i trawa?? 29.04.05, 21:43 Nie tylko psy tak robią. Kotki też. Przynajmniej moje, wszystkie trzy. Chyba że... zapatrzyły się na psa i myślą że tak trzeba ;) Odpowiedz Link Zgłoś