Dodaj do ulubionych

A moze szelki ?

28.06.05, 11:06
Moja kiciunia jest "zamknieta" w domu. Nie jest wypuszczana , bo boje sie o
jej zycie i zdrowie. Pozwalalam jej wychdzic na balkon - zostawilam ja na tym
balkonie sama na doslownie 30 sekund... spadla. Bogu dzieki nic jej sie nie
stalo , ale wogole do niej nie dotarlo, ze balkon jest niebezpieczny...
Niestety od tego czasu (2tyg) nie pozwalam jej wychodzic. Jest jej smutno -
widze , ze chcialaby poszalec na powietrzu, jednak boje sie , ze nawet
pilnowanie jej nic nie da - bo jak skoczy to nie zdarze jej zlapac. W zwiazku
z tym pomyslalam, ze moze kupie jej szelki i smyczke i na spacerki.... Ale
teraz problem - jak czesto ? gdzie? jakie szczepionki musi dostac, by spacery
byly bezpieczne? Moze ktos na tym forum ma kotka co na smyczy chodzi ??
Obserwuj wątek
    • wiesia.and.company Re: A moze szelki ? 28.06.05, 11:12
      Przejdź na forum prywatne, na zwierzęta i tam na koty. Sporo o wychodzeniu
      kotów. Bardzo dużo o balkonach i także o zwiśnięciu na szelkach z balkonu.
      Pozdrawiam
      • polalinka Re: A moze szelki ? 28.06.05, 11:15
        Juz tam lece- dzieki :) Tez mi do glowy przyszlo, zeby ja na balkonie w szelkach
        przyczepic , ale w tej samej chwili widzialam ja w roli alpinistki wiszacej
        niczym batman pietro nizej :)
        • gattara Re: A moze szelki ? 29.06.05, 16:55
          Balkon trzeba koniecznie zabezpieczyc. Jest to dosc proste, dla kogos, kto ma
          zdonosci do majsterkowania, wejdz na forum prywatne "koty", albo na forum
          ogolne "zwierzeta" albo na "miau.pl" I POCZYTAJ TEMATY POSTOW. Na WSZySTKICH
          TYCH FORACH BYLO BARDZO DUZO NA TEMAT ZABEZPIECZENIA BALKONOW. Przepraszam,
          wcisnal mi sie capslock. Nie jest to drogie, szczegolnie jezeli zrobi sie we
          wlasnym zakresie. Trzeba kupic siatke plastikowa, lub inna, i jakos ja rozpiac,
          w zaleznosci od rozmiarow i elementow na balkonie. Ale zabezpieczyc trzeba
          koniecznie! Pozdrawiam
          • polalinka Re: A moze szelki ? 01.07.05, 10:13
            Balkon jest zabezpieczony... mala poprostu przeskoczyla balkon....
            • wiesia.and.company Re: A moze szelki ? 01.07.05, 11:16
              I ja też sciągnęłam mojego Uranka za nogę spod sufitu balkonu. Dorobiliśmy
              (tzn. dozorca jako siła wykonawcza) osiatkowanie pod sufitem balkonu i na
              podłodze balkonu (dodatkowa siatka pod sufitem i siatka na dole umocowane
              przewleczonym sznurkiem do podstawowego osiatkowania balkonu). Tak więc mam
              kabinę zamiast balkonu. Ale dobrze się sprawdza. Grosia spryciulka wisi prawie
              do góry nogami, ale jestem spokojna o ich bezpieczeństwo (siódemki), i to
              najważniejsze.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka