weana 07.07.05, 11:50 Mam na wsi dwa koty dorosłe które nigdy nie były odrobaczane. Mam tabletki PARATEX (na 10 kg) które mam podzielić na 3 części i podac 1/3 kotu. Nie wiem kiedy podać następny raz i kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.jozwik Re: odrobaczanie kota 07.07.05, 15:00 A jak te koty wyglądają? Są raczej małe, raczej chude? czy wręcz przeciwnie, są dobrze wyrośnięte, dobrze wyglądające, raczej duże? Przy pierwszej opcji faktycznie lepiej podac im po 1/3 tabletki każdemu. Przy drugiej opcji lepiej byloby podać po 1/2 tabletki każdemu. Nastepny raz prosze odrobaczyć za 3 tygodnie, a jeszcze nastepny za 3 miesiące. W tym czasie - jeśłi jest taka możliwość - proszę obserwować kał kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
weana Re: odrobaczanie kota 07.07.05, 15:07 Te koty są chudziutkie, skóra i kości bo malo jedzą. Niestety są to koty podwórkowe i nie wiem gdzie sie załatwiają... gdzieś w polu poza moim zasięgiem. Dlatego ze grymaszą przy jedzeniu i są chude, stwierdziłam ze pewnie mają robaki. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia.and.company Re: odrobaczanie kota 07.07.05, 16:09 Jeśli chudziutkie, to pewnie ważą ok. 3 kg, więc rzeczywiście podaj 1/3 tabletki, tak jak radzi Pani Ekspertka. Pozdrawiam. No i jeszcze: nie musisz ich oczywiści łapać, żeby podać tabletkę. Spróbuj zatopić tę 1/3 w pasztetowej, pasztecie (jeśli lubią) w kulce mięsa mielonego i po prostu rzuć w stronę kotka. Sam powinien podejść i zjeść. Na siłę lepiej nie podawać. Wiesia Odpowiedz Link Zgłoś