Dodaj do ulubionych

MOJA SUCZKA ROTTWEILERKA MA CIETRZKĘ CO 3 mies

12.07.05, 10:09
czy to jest normalne? zawsze myślałem, że co pół roku. Proszę o odpowiedż.
Jakie powody. Suczka nie miała jeszcze nigdy stosunku, czy to ma znaczenie?
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: MOJA SUCZKA ROTTWEILERKA MA CIETRZKĘ CO 3 mie 12.07.05, 10:40
      jacek3142 napisał:

> czy to jest normalne? zawsze myślałem, że co pół roku. Proszę o odpowiedż.
      > Jakie powody. Suczka nie miała jeszcze nigdy stosunku, czy to ma znaczenie?

1. nie jest normalne.
      2. o suczce czy kotce raczej powiemy, ze nie byla kryta lub nie byla dopuszczona
      (do psa/do kota).
      3. A czy chcesz rozmnazac swoja sunie?
      • jacek3142 Re: MOJA SUCZKA ROTTWEILERKA MA CIETRZKĘ CO 3 mie 12.07.05, 10:50
        raczej nie.
        • mysiam1 Re: MOJA SUCZKA ROTTWEILERKA MA CIETRZKĘ CO 3 mie 12.07.05, 10:50
          To ją jak najszybciej wysterylizuj.
          • jacek3142 Re: MOJA SUCZKA ROTTWEILERKA MA CIETRZKĘ CO 3 mie 12.07.05, 10:53
            dlaczego?
            • rezurekcja sterylizacja 12.07.05, 11:07
              radzimy sterylizacje poniewaz

1. niewykluczone, ze bedziesz chcial uniknac niechcianych szczeniakow, dla
              ktorych mozesz nie znalezc domu
              2. bedziesz chcial uniknac watahy psow ciaganacych za Twja suczke w czasie cieczki
              3. antykoncepcja hormonalna (czyli podawanie psicy tabletek hormonalnych)
              moze byc nieskuteczna natomiast czestym - a nawet bardzo czestym - skutkiem
              ubocznym zazywania hormomonow jest ropomacicze. Wtedy konieczna jest
              natychmiastowa interwencja chirurgiczna. Sterylka jest wtedy zabiegiem ratujacym
              zycie psicy.
              4. naszym zdaniem (moim i mysiam i pierozek.moniki i nie tylko) jesli Twoja
              sunia nie jest przeznaczona do tzw. reptodukcji , to jest korzystnie ja
              wysteryliwoac z wyzej podanych powodow.
              Inne powody są omowione tutaj.
              www.vetserwis.pl/rozrod.html
              Głaski dla psicy.
              • jacek3142 Re: sterylizacja 12.07.05, 11:20
                Bardzo dziękuję za odpowiedż. Czy fakt, że jest młodziutka nie decyduje o tych
                częstych cyklach, czy potem nie ureguluję się to samo na cyle półroczne?
                • rezurekcja jeszcze kilka punktow 12.07.05, 11:44
                  jacek3142 napisał:

> Bardzo dziękuję za odpowiedż. Czy fakt, że jest młodziutka nie decyduje o tych
                  > częstych cyklach, czy potem nie ureguluję się to samo na cyle półroczne?

Zaraz.
                  Po pierwsze napisz wyraznie, w jakim jest wieku.
                  Oraz ile razy juz te cieczke miala.

po drugie: zadna z nas nie jest lekarzem, wiec sie nie wypowiemy na temat
                  przyczyny czestych cieczek, ktora wydaje sie nam podejrzana, mozeny tylko
                  doradzac postepowanie ogolne i przedstawic nasz poglad na sprawe.

po trzecie:
                  sterylke przeporwadza sie po cieczce. Lub inaczej mowiac: miedzy cieczkami.
                  Zakladajac,ze to, co jest u Twojej psicy, to cieczka.

po czwarte:
                  bez lekarza sie nie obejdzie.
                  Czy psica ma apetyt, jak sie porusza, czy nie jest osowiala, czy chce sie
                  bawic. JAka jest wydzielina cieczkowa?
                  O tym bedziesz tez musial opowiedziec lekarzowi.

zachecamy do wizyty u lekarza. Przez internet mozna glownie przypuszczac,
                  rzadko kiedy przypadek jest rozpoznawalny na odleglosc bez ogladania pacjenta.
                  Czasem trzeba zrobic badania.

pozdro.
          • pierozek_monika Re: MOJA SUCZKA ROTTWEILERKA MA CIETRZKĘ CO 3 mie 12.07.05, 11:26
            no nie tak jak najszybciej :) sterylizację należy przeprowadzać w ciszy
            hormonalnej,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka