joanna.nl 01.08.05, 12:40 witam, czy mojej kotce (niewydolność nerek) mogę podawać pastę odkłaczającą - kotka wymiotuje kłaczkami. jeśli tak, którą? pozdrawiam upalnie, joanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.jozwik Re: pasta odkłaczająca dla "nerkowca"? 01.08.05, 17:20 Tak, możesz; niewydolność nerek nie jest przeciwwskazaniem do podawania pasty odkłaczającej; ponieważ ta ostatnia nie wchłania się z przewodu pokarmowego i ułatwia wydalanie włosów poprzez oddawanie ich z kałem, a nie z wymiocinami; dlatego w konsystencji wydaje się być lekko lepka i tłustawa. Co do samej pasty - jest ich duży wybór w sklepach zoologicznych; ich jakość jest porównywalna, są natomiast zróżnicowane cenowo, a wybór zwykle związany jest z zasobnością kieszeni właściciela. Zwykle każdy kot ma "swój" ulubiony gatunek pasty, jedna im pasuje, a inna nie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.nl Re: pasta odkłaczająca dla "nerkowca"? 02.08.05, 10:11 dziękuję za odpowiedź :) w takim razie będziemy szukać tej najsmaczniejszej :)) serdecznie pozdrawiam, joanna Odpowiedz Link Zgłoś