beata10017 26.11.05, 18:00 Od dziś mamy kotkę 4 miesięczną. Jest w trakcie lecznia infekcji uszu. Czy ta choroba jest niebezpieczna dla ludzi (mamy małe dzieci). Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: Infekcja uszu 28.11.05, 12:33 beata10017 napisała: > Od dziś mamy kotkę 4 miesięczną. Jest w trakcie lecznia infekcji uszu. Czy ta > choroba jest niebezpieczna dla ludzi (mamy małe dzieci). ale konkretnie czym ucho jest zainfekowane? Grzybem, wirusem, czyms jeszcze? Zwasze myc rece po zabiegach na kocim uchu. DZieci niech sie moze nie czula na razie do kota. Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: Infekcja uszu 28.11.05, 21:37 Jak już napisała rezurekcja nie możemy odpowiedzieć na Twoje pytanie nie znając konkretów. W tej chwili ważna jest HIGIENA zarówno dzieci, Twoja jak i kociaka. Nie wiem w jaki spoób leczycie problem i jaki on jest ale ważne jest aby uszka kociaka były czyste. W ten sposób oganiczone bedzie rozsiewanie zarazków oraz leki lepiej dotrą do problemu. Pozdrawiam - ava Odpowiedz Link Zgłoś
beata10017 Re: Infekcja uszu 01.12.05, 13:18 Witam i dziękuję za odpowiedzi. Nie wiem dokładnie co on ma w tych uszach. Kota wzięliśmy z Konstancina i dostaliśmy dla niego: oridermyl (chyba, nie mogę odczytać dokładnie) co drugi dzień do uszu. W uszach widać wielką poprawę. Poza tym dostał zastrzyk iromu 0,1 ml (też niewyraźnie napisane, do powtórzenia za 2 tyg.). Na co są konkretnie te lekarstwa? Dzieciaki niestety się przytulały. I co teraz? Na co zwracać uwagę? Czego możemy się spodziewać (u dzieciaczków)? Niestety na pewno nie myły rąk po każdym kontakcie z kotem. Jeszcze jedno pytanie: kotek wydaje mi się, że czasami drży. Poza tym jest wesoły, ma apetyt i normalnie się załatwia. Czy to normalne? Pozdrawiam A tak w ogóle to okazało się, że jest to kocurek, nie kotka. Odpowiedz Link Zgłoś