joszix
23.03.06, 19:47
Jakieś 3 tygodnie temu napisałem na forum posta odnośnie owczarka niemieckiego a ściśle jego opadającego ucha
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=38370431&v=2&s=0
dziękuję za odpowiedzi, chciałem zapytać jeszcze o jedno: psu (jak tak dobrze policzyć to już blisko 8 miesięcznemu) w dalszym ciągu to ucho leży, wedle zaleceń weterynarza podaje mu 5 tabletek tego preparatu:
www.krakvet.pl/product_info.php?manufacturers_id=44&products_id=1992
oraz gotuje kurze łapki. zapytałem kilku psiarzy którzy powiedzieli mi że preparat który dostaje pies to lipa i być może ucho opadło dlatego że po prostu psu brakuje witamin (zaobserwowali początki krzywicy- grube przednie łapy) zasugerowali mi bym zastanowił się nad Artroflexem, który ponoć może być podawany profilaktycznie. chciałem więc zapytać czy to prawda, czy ten preparat nie zaszkodzi, zważywszy na to że pies rozwija się prawidłowo. jeśli nie zaszkodzi to ile tabletek psu można dziennie podawać - moja znajoma pracuje w aptece i powiedziała mi że Artroflex można kupić w opakowaniu po 60 tabletek-29zl i 120 tabletek - 47 zl, więc cena w miarę przyzwoita. i jeszcze jedno czy można podawać jednocześnie Artroflex z tym preparatem MIKITA.