ola238 10.04.06, 19:15 Witam mam problem z moja cocer spanielka otoz strasznie linieje, nie wiem moze to brak jakichs witamin? prosze o pomoc, niedługo zatone w siersci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagik.geworgian Re: linienie 10.04.06, 19:22 Witam. A od kiedy są takie problemy z gubieniem sierści? Może to po prostu lnienie na wiosnę? ;-) Czym zywisz swojego psa? W jakim pies jest wieku? I czy zauważyłaś poza tym lnieniem, jakieś zmiany skórne, czy suczka się wydrapuje? Czy wcześniej nie było tego typu problemów? Pozdrawiam serdecznie - Gagik Odpowiedz Link Zgłoś
ola238 Re: linienie 11.04.06, 12:26 Suczka ma 1,5 roku nie zauwazyłam zmian skórnych, karmie psa sucha karma, choc czasem zdarza sie ze ukradnie kawałek wedliny ze stoł, a tak pozatym nie zauwazyłam zeby sie wyczesywała,jej linieni jest ciagle klebkami zbieram siersc z dywanów i napewno nie jest to na wiosne bo jesienia i zima było to samo:( Odpowiedz Link Zgłoś
gagik.geworgian Re: linienie 11.04.06, 19:09 Witam ponownie. Może ta karma jej nie służy i warto pomysleć o innej karmie dobrej jakości. Mozna tez pomysleć o podawaniu preparatów zawierających przedw szystkim witaminy B,A, E oraz cynk i selen i aminokwasy siarkowe. Najlepiej taki preparat kupić w lecznicy dla zwierząt. Warto psa wyczesywać z sierści i sczotkować, aby usuwać obumarłe włosy, a przy okazji podczas czesania skóra jest masowana , co również pozytywnie wpływa na rosnące włosy. A swoją drogą myslę, że warto kontrolnie pójść do lekarza, żeby rzucił na psa fachowym okiem, gdyż może zauważy coś, co umknęło Twojej uwadze. Jesli chcesz iśc do dermatologa, to mogę Ci polecić dobrego specjalistę w Warszawie. Pozdrawiam serdecznie - Gagik Odpowiedz Link Zgłoś